Belde statüsünden çıkarıldıktan sonra Çanakkale’ye bağlanan Erenköy’de kültürel ve sanatsal etkinlikler devam ediyor. Erenköy İlkokulu Okul Aile Birliği ve Muhtarlığın katkıları ile Erenköy’de gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında Topluma Destek Derneği Psikolojik Danışman Burcu Yapar, bir söyleşi gerçekleştirerek Erenköylülere bilgiler verdi.

Bir dönem Belde statüsünde yer alan Ernköy, Rumlardan kalma evleri ve boğaz manzarası ile Çanakkale’nin en güzel yerlerinden biri. Belde statüsünden çıkarılarak Çanakkale’ye bağlanan Erenköy’de sanatsal ve eğitimsel etkinlikler gerçekleştirmek amacı ile el ele Veren Erenköy İlkokulu Okul Aile Birliği ve Muhtarlık, Erenköy Kültür Evini yeniden dizayn ederek, köyde çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Gönüllülerin de desteği ile gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında , Topluma Destek Derneğinin katkıları ile Psikolojik Danışman Burcu Yapar tarafından ‘Çözüm Odaklı Yaşam’ konulu söyleşi düzenledi.  Söyleşi Erenköy muhtarlığı ve Erenköy Kültür Evi desteği ile Erenköy'de gerçekleşti. Ernköylü kadınların yoğun ilgi gösterdiği söyleşiye Psikolojik Danışman Burcu Yapar başarılı olabilmek için çözüm odaklı yaşam hakkında bilgiler verdi.
Kültür evini v Erenköy Muhtarlığını ziyaret eden Topluma Destek Derneği, kadınlar başta olmak üzere Çocuklar ve öğrencilere yönelik de bir çok etkinlik gerçekleştirmeyi planladıklarını söylediler. 
 
Şerife Erdem