Kadına Şiddete yönelik Çan’da atılacak adımlar ve kurumlar arası yapılacak çalışmaların değerlendirildiği Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon toplantısı, Kaymakam Mustafa Gürdal Başkanlığında gerçekleştirildi.

Ülkemizde her geçen gün artan Kadına yönelik Şiddet ile ilgili, il merkezlerinde ve İlçelerde yapılan çalışmalar da devam ediyor. Bu kapsamda Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal Başkanlığında, İlçedeki Kurum amirlerinin katılımı ile 2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı'nın etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıya Kaymakamımız Mustafa Gürdal ve kurum amirleri katıldı.
Toplantıda, kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair eylem planının hayata geçirilmesi hakkında yapılacak çalışmalar, kadına yönelik yapılan şiddete karşı alınacak önlemler, Kadına yönelik şiddetin yaşanmaması için kurumlar arasında yapılacak çalışmalar ve programlar hakkında konuşuldu. Kaymakam Mustafa Can Toplantıda, , insana verilen değerin önemli olduğunu, annemiz, kardeşimiz, eşimiz, yakınımız olan kadınların hakkının, hukukunun gereği gibi korunmasının tek amaçları olduğunu vurguladı.
 
Şerife Erdem