Ne zaman alınacaksa bir an önce almalılar diyen Mehmet Arsin ''Biz sınava girdikten belli atanacağımız günü bekliyoruz. Bir an önce atanmak istiyoruz. Okulun ilk gününden belli o günün hayalini kuruyoruz. Hangi kuruma ne kadar atayacaklarını açıklamışlar ama beklentilerin altında atamalar ile karşı karşıya kalıyoruz çoğu kez, umarım bu sefer böyle olmaz. Eğer atama sayısı fazla olursa rakamlardaki gibi olursa en azından ülkedeki gençler adına iyi olabilir. Neden, çünkü her dört üniversiteli gençten biri işsiz bu atlanamaz bir gerçek bunu unutmamak gerçek. Onlar düşünerek bu atamalar sayısını arttırmalı geçici personel maalesef daha vahim, geçici işleri oluyor. Ama kalıcı işsiz olacaklar demektir'' dedi.
Arda Çağan '' Bende bekliyorum KPSS'ye 2 Yıldır girdim. Aldığım puan 75 kadrolu işe giremedim artık geçiciye bile razı olur hale geldi. Bakalım belki ileride kadroya alınırız diye girmeyi düşünüyorum. Kendi okudukları bölümlerin dışında farklı işleri yapanlar eskiden çok az onlara iyi bakılırdı. Şimdi bu binleri yüzbinleri buldu. İşe giremeyen gençlerin başka çaresi olmadığı için alternatif şeyler işlere giriyorlar, bu maalesef bir iki değil bizim hepimiz için öyle artık PDR, Mühendislik mezunları bile belirli bir süre işsiz kalıyor. Allahın emri gibi brişey haline geldi bu mevzu'' diye ekledi.
En Çok Milli Eğitim Bakanlığı'na Personel Alınacak
Kamu 30 bin personel alacak. Kamu kurumlarına sene başında 50 bin kişilik geçici personel alımı hakkı tanınırken, Temmuz ayı itibariyle bunun 20 bini kullanıldı. Sene sonuna kadar da çeşitli kamu kurumlarına 30 bin geçici personel daha alınacak. En çok geçici personel hakkı tanınan Bakanlık ise 13 bin 500 kişiyle Milli Eğitim Bakanlığı. Bakanlık, bugüne kadar da 5 bin 579 kişi aldı, 7 bin 921 kişi daha alacak. Böylece, kamuda, Milli Eğitim Bakanlığı en çok geçici personel alım hakkına sahip olurken, gelecek dönemde de en çok istihdamı yaratacak Bakanlık olacak. Kamuda en fazla geçici personel alımı yapan ikinci Bakanlık ise, İçişleri Bakanlığı. 4 bin 500 kişilik alım hakkı bulunan Bakanlık, bugüne kadar 2 bin 248 kişi istihdam etti, sene sonuna kadar da 2 bin 252 kişi daha istihdam edecek.
HANGİ KURUM, KAÇ KİŞİ ALACAK?
İçişleri Bakanlığı ise sözleşmeli 14 bilişim personeli alımı için ilana çıkan kurumlardan. Türk Standartları Enstitüsü TSE ise uzman yardımcısı, avukat, memur olmak üzere 40 personel alımı yapacak. Orman ve Su işleri Bakanlığı ise Avrupa Brliği Uzmanı alacak. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı 14 personel daha alacak. İstanbul Devlet Opera Ve Balesi Müdürlüğü de kamuda personel alımı yapacak kurumlardan biri. Kamu Denetçiliği Kurumu 5 eleman alımı yapacak. Dışişleri Bakanlığı Dublin, Montreal Marsilya, Nürnberg büyükelçilikler için personel alımı için ilana çıktı.
  
                                                                                                                                                                                           İbrahim Akın Kazancı