Bayramların en önemli niteliğinin aile fertlerini bir araya getirmesi olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Yücel Acer konuşmasında şunları aktardı:“ Bayramlar bizi bir araya getiren günlerdir.  Çok sayıda çalışanı ve çok sayıda öğrencisi olan bir kurum olarak biz büyük bir aileyiz. Bu noktada bizi en çok mutlu eden husus bütün iyi niyetli arkadaşlarımızın çabasıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin, bir aile olduğunu daha fazla hisseder hale gelmiş olmasıdır. Bunu bizler hissediyoruz ve öyle gözlemliyoruz. Öyle ümit ediyoruz ki bu, üniversitemizin genelinin hissettiği bir husustur.
Çalışmalarımız Bu Büyük Ailenin Ortak Çabasının Bir Ürünüdür

Üniversite rektörlüğü için yaz dönemi tatil olarak geçmedi. Biz yazın üniversitemizin ihtiyaçlarını gidermek ve eksikliklerini tamamlamak için çalışmaya devam ettik. Bir önceki yıla göre daha iyi şartlarda eğitim öğretime başlamak adına elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Çalışmalarımız bu büyük ailenin ortak çabasının bir ürünüdür.

Bu aile hissiyatı ve birliktelik ile ülkemize sokulmaya çalışılan ayrılık meselesini kendi içinden atmış, bir kurum olarak, bu güçle daha iyilerini yapacağımızı biliyoruz. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi daha çok bilimsel araştırma yapan, daha kaliteli eğitim öğretim veren bir üniversite olma yolunda hızla ilerliyor. Bunu birçok rakam da gösteriyor. Bu vesile ile emeği geçen, katkı sağlayan, iyi niyetle çalışan bütün hocalarımıza, çalışanlarımıza üniversitemiz adına teşekkür ediyorum.

Yakın çalışma ekibinde bulunan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Onlar da yazın çalışmaya devam ettiler. Göreve başlayan yeni dekanlarımız oldu. Onlara da hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz. Önümüzdeki eğitim öğretim yılının hepimiz için kolaylıklar, verimlilikler ve hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirin Rektör Acer:“ Henüz derslerimiz başlamadı, hocalarımızın bir kısmı yıllık izinde ama yine de böyle bir günde samimiyetle toplanmış bir aile gibi birçok çalışanımızı, hocamızı bir araya getirebilmiş bir kurum oldu burası. O anlamda katılımınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizin ve burada bulunmayan aile fertlerinin geçmiş bayramını kutluyorum. Nice bayramlarda mutlu şekilde bir araya gelmeyi diliyorum.
Umarım başlayacak yeni dönemde hepimiz, çalışmalarımıza dinlenmiş, morali yüksek ve verimli bir şekilde devam ederiz. Yeni dönemde öğrencilerimize de başarılar ve kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.


 


Kaynak: Haber Merkezi