KİMSE MERAK BUYURMASIN; ‘ER, YA DA GEÇ…!’

Cennet Vatanımızda, pek çoğumuzun tanık olduğu aksi gelişmeler üzerine ettiği sözdür; “Devlet gereğini yapar…!”
Ve dahası da vardır söylediklerimizin. Tek tek hatırlatmayacağım…!
Sorunlar, sıkıntılar, sinir bozan yaşanılanlar başta, tüm bunlara yol açan kişi ve kişiler için neler söyleriz ayrıca. Bazen, sinkaflı ifadeler de kullanmışlığımız olmuştur..
Devlet sevgimiz bir başkadır kısacası. Üstelik, tarihte Türkiye Cumhuriyeti Devleti dahil 17 Devlet kurmuş bir milletiz biz..
Bazen Zümrüt’ü Anka misali, küllerinden var olmuşuzdur.
Daha neler geliyor düşününce akla. Amacım: bu konuda düşündüğüm ve düşünüldüğünü bildiklerimden söz etmek değil.
Üstü kapalı cümleler ile özellikle son iki yıldır bahsettiklerimizin, bu günlerde kanıtlarıyla dile getirilmesi, Vatan, Millet ve haliyle de Devlet için zerre katkısı olmayanlar, hin düşüncelerini ne güzel de açık etti.
Diyeceksiniz ki; ‘yine üstü kapalı sözler ediyorsun…’
-evet, kesinlikle haklısınız. Lakin, yazmaktan yoruldum. Üstü kapalı bir yana, resmen ima ettiklerimizin, halen hin planlarını ve hainliklerini sürdürmüş olmaları, akıl tutulması yaşamamıza yetiyor da artıyor…
Misal; ‘Üst Akıl Devrede… ‘ vurgusuyla yazdıklarımız vardı bir süre önce.
Akıllanmaz bu aklın amacı, Çanakkale merkezli yeni bir kafa tutma olacak ki; yurt genelinde örgütlenip, dalga dalga yayılmayı, aslında bir bilinmeze pupa yelken yol almayı denemek de olacak ki, son ayrıntılar ve detaylar bunu ne de güzel açık ediverdi.
Deli cesaretinde oldukları konusunda verdikleri uğraş, bence kesinlikle bir algı…
Yeni bir hamle, yeni bir hin plan ve de dahası..! Ödenekleri mi…? Elbette Türkiye düşmanları…
Geçmişten günümüze, Çanakkale merkezli buluşmalara katılan bazı isimlerin, Devlet düşmanlıklarını tescilleyen eveliyattaki söylemlerini hatırlayınca zihnimiz;  “Yine neyin peşinde bu hainler..” diye ister istemez sorguluyor beynimiz…
Arşiv unutmaz diyeceğim bir yeni vaka aslında söz etmeye çalıştıklarım…
‘Kimlerin kiminle’, ‘ne amaçla kimlerle’, ‘ne türden masalar da’ buluştuğunu anlatır bazı görseller özetlese de aslında Çanakkale merkezli, başlatılmak istenen bu yeni ‘Devlet’e karşı hainlik’ hamlesini, Arşivlerde unutulmuş gibi sanılan bazı görseller, inanıyorum ki pek yakında verdirecek gereken hesabı. Ve de dersi..
Şükürler olsun ki; ‘Asla uyumayan’, ‘Asla unutmayan’, ‘Asla da Vatan Hainliğini Af etmeyecek bir yüce Devletin ferdiyiz’, Cennet Vatan’ da.,.! Şahsen, daha ne isterim ki…!
Edenin yanında kar kalmayacak ettikleri, bir gün gelecek hesaba çekilecek elbette her biri… Hani fal’ da da çıkar ya; ‘Üç vakte kadar…’ vurgusu.
İşte tam da böyle bir şey allında, beklenen vaktin o dile gelen bilindik ifadesi..
‘Üç müdür’, ‘dört müdür’ bilemem de, Devlet elbet ödetir kestiği cezanın karşılığını…
Ne Üst Akılmış kardeşim, bir türlü akıllanmıyor… ! Her defasında ki yeni hamlelerini ön görüp, önce ima sonra üstü kapalı sözlerle yazsak da, gün geliyor kendi kendilerini, ne de güzel de ele veriyorlar..
 Üst Akıl, bir anda Akılsıza dönüşüveriyor.. Bu da takdiri İlahi olsa gerek… Ya da şöyle mi demeliyim: ‘İlahi Adalet…!’
 Yüce Devletimizi anlatmaya gerek yok aslında. Devlet Ulu dur. Bilir, asla bilmezlikten gelmez. Görür ve de görmezden de asla gelmez. Vakti vardır, vakti geldiğinde çekiverir unutulmaz Osmanlı tokadını.
En güzeli de, bunların bir gün olacağını bilmektir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Vatandaşı olmanın en güzel yanı, bence o cezanın verildiği anlarda hissedilen tarifsiz hazdır..
Üst Akıl’ ın Çanakkale için yaptıklarına gelince: Vakit Aklı başa getirme vakti…  Demedi demeyin…
Bu arada;  “Devlet konuşmaz!”
“ Devlet tereddüt geçirmez!”
“ Devlet gecikmez!”
“Devlet spekülasyona meyletmez!”
“Devlet tehdit etmez!” diye başlayıp;
“DEVLET GEREĞİNİ YAPAR… ! Hem de yüreklice yapar, Devlet caydırıcılık ve yaptırımlarını konuşturur, hiç kimse de susturamaz!” ifadeleriyle geçen bir konuşma düştü aklıma.
MHP Grup Toplantısında, TBMM çatısı altında, bu önemli sözleri geçenlerde eden isimdi, MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli..
Hazır aklıma gelmiş iken, hayli okkalı sözleri de anımsayalım istedim.
Anlayana sivrisinek az misali bazen denilenler. Denilenleri can kulağıyla dinleyene elbet edilecek söz yok. Ya dinlemeyenler ve dinlememekte ısrar edenler…!
Onların da hakkından Yüce DEVLET, Gün Gelir,  Gelir Elbet…!
 Haydin Hoşça kalın…