.


Bir mübarek ayın sonunda kutlayacağımız Bayram ve evlerimizde bayram temizliği telaşı bir yanda, bir yanda da Komandoların bayram ettiren başarısına ilişkin haberler.
Dağlarda süren hain avı ve de temizliği karşısında,  bizlere düşen ise dua etmek; “Rabbim yar ve yardımcıları olsun Komandolarımızın.”
Milletçe bir anda odaklandığımız haberdi, Milli Savunma Bakanlığı’ndan gelen açıklama.
 “MSB: "Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde 27 Mayıs 2019'da başlatılan Pençe Harekâtı'nda 6 terörist daha etkisiz hale getirildi.” Diyor ve ekliyordu;
“ Böylece harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 15 oldu." şeklindeki detaylı bilgiyi.
Günlerdir Bayram tatili planı yapan, anneler, babalar ve çocukları. Öyle ya tatil 9 gün. 9 gün lay lay lom yani.
Bir de, Bayram ettiren haberlere neden Komandolar. Onlar şimdi eller tetikte, dağlık bölgede terörist, hain avında. Temizlik de yani aslan parçaları.
Ben gibi, milyonlarca insanımızın gözü kulağı, bölgeden gelen haberlerde. Türk Askeri  bayram öncesi bir büyük temizlikte.
Haber ajanslarından düşen haberleri okurken,  aklıma ilk geliveren;
Elleri tetikte, canı pahasına görev yapan aslan parçalarının dağ’ da hain temizliğinde…
Bir yanda ise, onların anne, eş ve kız kardeşlerinin evlerinde, bayram temizliğinde oluşları.
Vatan, Bayrak, Millet için zor görevde yiğitler yine sınır ötesinde. Adı Pençe konulan operasyonda aslan parçaları. Hadi gel de, merak etme bölgeden gelen haberleri...
Günlerdir haber ajanslarının servis ettiği başlıklarda gözüm.
Önce şu başlık vardı dikkat kesildiğim;”Komando birlikleri imha etmeye devam ediyor…” ifadesiyle geçen. Ve detaylarında;
“Pençe Operasyon Planı çerçevesinde, Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetlerimizin atışlarını müteakip saat 20.00’de Irak kuzeyinde teröristlerin yuvalandığı bölgelere karşı komando tugaylarımızla bir harekât başlatıldı.
Gece icra edilen hava hücum harekâtıyla bölgeye inen komando birlikleri, PKK’lı teröristlerin bölgeye tuzakladığı mayın ve EYP’leri etkisiz hale getirmeye, sığınak ve barınakları imha etmeye devam ediyor.
 Harekata, Batman, Tatvan ve Hakkari dağ komando tugayları da katılıyor. Bölgede çok sayıda mekanize tank birlikleri de atışlarıyla operasyona destek veriyor. İlk tespitlere göre, 9 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisi bölgeden geliyor. Hakkari Yüksekova ve Şemdinli Derecik'te askeri hareketlilik dikkat çekiyor. “ denilen haber.
 Aslan parçaları yine dağ’larda, Yine bizler için büyük bir teizmlikte.
Hainlerin derdi, hepimizin vazgeçilmez değeri Kutsal vatan toprağı. Hiç müsaade olur mu bu hainliğe…?
Yüce Türk Devleti, pabuç bırakır mı hiç bu hainliğe. Bırakmadı, bırakmayacak elbet.
Türk Askeri, Bayram öncesi bayram ettiren başarılara imza atmaya başladı evelallah…
Başladığı günden buyana pür dikkat kesilerek okuduğum haberlerin ardı arkası kesilmiyor günlerdir. Hepsi de bir başka başarıdan söz ediyor. Maşallah..
Misal Milli Savunma Bakanlığı’ndan gelen bu sözler;
MSB: "Pençe Operasyon Planı kapsamında Hakurk bölgesinde başlatılan operasyonla koordineli olarak Zap ve Kandil bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde, PKK bölücü terör örgütü tarafından silah mevzii, barınak, sığınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler vuruldu." Diyerek sunuyor son bilgileri.
Sonrasında; Milli Savunma Bakanlığı: "Pençe Harekâtı kapsamında Komandolar Hakurk'ta PKK’lı teröristlerin inlerinde, 8 bölmeli bir sığınakta bulunan EYP malzemeleri, tuzaklı EYP’ler, roket mühimmatları ve çok miktarda yaşam malzemesi imha edildi." diyerek bir başka ayrıntı veriyordu kamuoyuna.
Dahası da vardı denilenlerin. Misal; MSB’ den : "Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde 27 Mayıs 2019'da başlatılan Pençe Harekâtı'nda 6 terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 15 oldu." İfadesiyle paylaşılan.
Detayları da vardı habere konu Pençe Harekatına ilişkin kaleme alınanların. Mesela;
Dikkat kesilerek okuduğum, abonesi olduğumuz İHA’ dan dönen bir başka haberde;

“  Irak'ın kuzeyi Hakurk bölgesinde 27 Mayıs 2019'da başlatılan Pençe Harekatı planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, ‘Bu kapsamda dün ve gece süresince kara ateş destek vasıtalarımız, taarruz helikopterlerimiz ve hava kuvvetlerimizin harekâtları ile destekli olarak devam eden operasyonlarda 6 PKK'lı bölücü terörist daha etkisiz hale getirilmiş; böylece harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 15 olmuştur. Komando birliklerimiz, PKK terör örgütüne ait sığınak, mağara ve silah mevzilerini tespit ve imha faaliyetlerine devam etmektedir.’  denildi.  “ denilerek bahsediliyordu, Bayram öncesi, dağlarda süren hain temizliğinden.
Kısacası, aslan parçası komandolarımız, Pençe Harekâtı'yla söz konusu bölgeyi temizliyor.
 
Kara destek vasıtaları ise, tam isabet teröristleri vuruyor
Yine dikkat kesilerek, nefes almadan okuduğum bir haberdi, gelişmeleri dile getiren şu haber.
“ Irak'ın kuzeyine düzenlenen Pençe Harekatı'nda kara ateş destek vasıtaları teröristlere göz açtırmıyor.
 Kara ateş destek vasıtaları, taarruz helikopterleri ve Hava Kuvvetlerinin harekâtları ile desteklenen Pençe Harekâtı, planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor. Uzun menzilli ateş destek vasıtalarına ilave olarak nokta hedeflerini vurma kabiliyetine sahip 7.5x18 mm'lik dağ topları da komando birliklerinin harekâtını etkin şekilde destekliyor. “  ifadeleriyle kamuoyunu bilgilendiren.
Diyorum ya, bizlere düşen dua etmek. “Allah yar ve yardımcısı olsun komandolarımızın. Attıklarını vursun, hainleri kökünden bitirsinler inşallah..”