Bu gün, çocuklar için özel bir gün. Çünkü, en değerlisinin günü bu gün. Anneler günü. Anne olmayı, erkek gözüyle anlatmaya kalksam, elbette ki komik duruma düşerim. Fakat; Annenin kıbetini hat safhada


Bu gün, çocuklar için özel bir gün. Çünkü, en değerlisinin günü bu gün. Anneler günü. Anne olmayı, erkek gözüyle anlatmaya kalksam, elbette ki komik duruma düşerim. Fakat; Annenin kıbetini hat safhada bilenim.
Anneyi tarif etmek, ne sözle, ne yazıyla olur. Öylesine büyüktür ki bu makam, gün gelir; “herkeste anne olamaz…” ifadesi dahi gelir annelik için. Zordur kısacası annelik.
Nereden mi biliyorum? Yaşıyor ve gözlemliyorum da ondan.
Annem de var, anne olan kızımın annesi eşim de.
Hat ta, kızını bana eş olarak veren bir başka anne. Kayınvalidem.
Annelik konusunda laf salatası yapıp, ahkam kesmeye kalkışmayacağım. Rahat olun yani. Saçmalamayacağım.
Gün geçmiyor ki, anne ve anneler akla düşmesin. Analara ilişkin öylesi istenmedik vakalar işitiyor, tanık oluyoruz ki, her anne adına ayrı bir üzüntüyü birebir yüreğimizde yaşıyoruz.
Bu özel ve de hayli anlamlı günde, annemizi mutlu etmek, biz evlatların elinde elbet. Bir çiçek, bir gülüş, bu kadar küçük düşüncelerle mutlu olan annelerimizin günü bu gün. Bir de annesini yitiren ve ilk kez bekli de anneler gününü kutlayamayacak olanlar var aramızda. Onlar da, en yakınındaki annenin gününü kutlayarak hasret giderecek belki de…
Anneler günü için, siyasetçiden de, bürokrattan da, iş dünasından da, onlarca söz işittik dün. Kimi kutlama mesajında, kısa ve hayli özden sözlerle güne vurgu yaptı, kimi de düyündüren sözler etti birkaç satır da olsa, kaleme alınan ifadelerinde.
Birçok mesaj gördüm dün. E-postama düşen e-maillerde. Ne var ki, bir açıklamaya hayli ikkat kesildim.
İş dünyasının önemli bir isminden geliyordu o ilgimi çeken sözler. 
Kimden mi? TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan. Diyordu ki sayın başkan;
 “Annelerin yüreğindeki sevgi, Dünyanın en büyük gücüdür”
Her birimizin kesinlikle ‘evet’ diyeceği ve altına imzasını atacağı bir anlatımla, bu özelg üne ilişkin edilen sözlerin devamı da vardı.
Başkent haber turunda iken rastladım sayın Başkanın sözlerine.
Pek çok haber ajansının, abonelerine servis ettiği haberler arasındaydı fakat, bu sözlerin ağırlığı ve önemi bir başkaydı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, yeryüzünün en anlamlı ve en güçlü sevgisinin annelerle çocukları arasında bulunduğunu ifade ediyor ve de ekliyordu;
“Bireylerin yetişmesinde en büyük pay annelere ait olduğuna göre toplumların mimarı da onlardır. Annelerin yüreğindeki sevgi, dünyanın en büyük gücüdür”  diye…
Annelik makamı, öyle bir ömür boyu değil, so8rası içinde 2geçerli, bitmeyen, tükenmeyen ve unutulmayan bir önemli makam vesselam. Misal, Yüce önder Atatürk’ ün annesi, Zübeyde hanım gibi.
 Daha çok örnek ve isimden söz edilebilir elbet. Lakin ben TOBB Başkanının dediklerine döneyim.
Sayın Hisarcıklıoğlu, mesajında; “Anne ile çocuk arasındaki sevgi ve merhamet duyguları hiçbir şeyle kıyaslanamaz. Anneler, toplumun temel direğidir.” İfadesi ile yine şapka çıkartılacak bir çıkışta bulunuyordu. Altına imza atılması garanti bir çıkış.
Sonrasında da; “ Ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde annelerimizin, aile içinde ana rol oynadığına şüphe yoktur.
Aile yapısının korunması için hiçbir özveriden kaçınmayan annelerimiz, aynı zamanda yüklendikleri manevi sorumlulukları da unutmayarak, aile içerisinde sevgi, saygı ve hoşgörü bağlarının kurulmasını sağlarlar.
 Kadınlarımızın, aynı zamanda ekonomiye ve ticarete ellerini dokundurduklarında ne güzel bir bereketin ve başarının altına imza attıklarını sayısız örnekle biliyoruz.
 Bu duygu ve düşüncelerle, Türk iş dünyası adına hepimizin baş tacı bütün annelerimizi kutluyor, saygıyla selamlıyorum."  diyordu.
Her nerede bir anne var ise, hepsinin ellerlinden öperim diyerek, önce kendi annemin elinden öpeceğim elbet.
Sonrası, tanıdığım tüm annelerin gününü ve elbette ki eşimin gününü.
 Anneler için ne desek, ne yapsak, haklarını ödemek mümkün olmaz. Ne mutlu ki, birçok anne için de, annelerini düşünen evlatlar var. Kimi var, kimi yok demeye dilim varmasa da, bu da hayatın diğer bir gerçeği. Aramızda dolaşan hayırsız evlatlar kesinlikle var.
Tüm annelerin yılda bir gün değil, her gün anneler gününü kutlamak gerektiğini düşündüğümden, pek de lafı uzatmayacağım. Günü birlik göstermelik kutlamalardan haz etmeyen birey olarak,  elleri öpülesi ve her gün kutlamaya değer annelerimizi n günü kutlu olsun diyorum.