Çanakkale’de, Ülkenin en büyük beldesi Kepez başta, adayların nasıl tespit edileceği konusunda dün itibariyle yapılacağı beklenilen net açıklama gelmedi. Örgüt, adeta hayali hüsrana uğradı.

Yanıtı günlerdir merak konusuna dönüşen; “Ön seçim mi? Atama mı?” sorusuna yanıt bekleyen siyaset kamuoyu, dün yaşanan gelişme üzerine adeta büyük bir hayal kırıklığı yaşadı denilebilir.

Başkent gündemini özetleyen bir takım haberlerin, özellikle Kepez’ de şaşkınlığın adına dönüştüğü gözlendi. 

CHP PM’ sinin aday açıklamasını ertelediğini anlatır haberlerde, Genel Başkan Özgür Özel’ in dilinden geldiği belirtilen ifade, çok ağır bir iddiayı içeriyordu, hiç oralara girmeyeyim..

Beni derdim Çanakkale.. Çanakkale, günlerdir dünü bekliyordu. Dün geldi çattı, ne var ki, beklenilen açıklama gelmedi. Beklenilen dün, merakları gidermeye yeten bir dün olmadı kısacası.

CHP Parti Meclisi’nin 4 Ocak tarihli toplantısının ardından 200’ün üzerinde belediye başkanı adayını açıklamasını sadece Çanakkale beklemiyordu.. Merakla yanıtı beklenen sorular, yanıtsız kaldı. Tamı tamına, 200’ü aşkın noktada..

Siyaset., böyle bir şey işte.. Rahmetli, 9. Cumhurbaşkanımız Demirel’i, gel de anma şimdi.. Ne güzel bir ifadesi vardı, tarihe geçen.. ‘Dün, dündür.. Bugün, bugün..’

Genel Başkan Özgür Özel, Anayasa’nın askıya alındığı gerekçesiyle aday açıklamayacaklarını duyurduğu yönünde ifadeler ile kaleme alınan bazı haberleri, muhtemeldir ki ben gibi pek çok kişi internetten takip etmiştir..

CHP Kurmayı Özel’ in, MYK ve Parti Meclisi’nin olağanüstü gündeminin Yargıtay’ın Can Atalay kararı olduğunu söylediğine dikkat çekilen o haberlerden birinde, Özel’ in dilinden geldiğine dikat çekilen şu ifade de yer buluyordu; “Bugün bizden bir belediye başkanı adayı ve yerel seçimlere yönelik herhangi bir şey duymayacaksınız. CHP’nin toplumsal muhalefetle birlikte bundan sonraki yol haritasını konuşacağız”

Seçim var ufukta.. Süre belli, belki de e siyaset kamuoyunda çok dile gelen; “ propagandaya vakit kalmadı” şeklindeki ifadeyi, tekrar eden siyasetçi sayısı da çoğaldı. Bizzat, işittiğim bu ifadeyi, kullanan sayısı o kadar çok artıyor ki gün geçtikçe.. Tarihe not düşelim dedim, o nedenle dile getirdim bende.. Herhangi bir art niyetim yok yani..

CHP Parti Meclisi’nin,  200’ün üzerinde belediye başkanı adayını açıklaması bekleniyordu dün.. Beklenilen dün geldi, beklenilen açıklama ise gelmedi.

Beklenilen açıklama yerine, Özel’ den;  “Bugün bizden belediye başkan adayı duymayacaksınız” çıkışı geldi.

Bunun bir karşılığı olur mu?, herhangi bir karşılık çıkar mı kamuoyundan bilinmez lakin, 200 ‘ ün üzerinde isim açıklanacağını bekleyen örgüt, büyük bir hayal kırıklığı yaşadı, o kesin..

Tekrar edecek olur isek tam olarak, sayın Özgür Özel, aday ismi açıklayacağına şunları söylemiş;

“Bugün bizden bir belediye başkanı adayı ve yerel seçimlere yönelik herhangi bir şey duymayacaksınız.

CHP’nin toplumsal muhalefetle birlikte bundan sonraki yol haritasını konuşacağız.

Önümüzdeki hafta içinde belirlenecek bir günde, bugünkü gündemde Parti Meclisi’miz yeniden toplanacaktır.”

Özetle, gelecek haftaya kaldı sanki beklenilen o açıklama..

200’ ün üzerinde adayın açıklaması beklenilecek yeniden..

Peki ya; önümüzdeki hafta yine odaklanılacak bir gündem maddesi olur ise ne olacak?

Sonraki haftayı mı bekleyecek CHP örgütü?