Maaşlara zam gelmeden önce, her kaleme zam geldiğini iyi bilenler olunca bizler, böyle bir söz ediverdim ...

Maaşlara zam gelmeden önce, her kaleme zam geldiğini iyi bilenler olunca bizler, böyle bir söz ediverdim vesselam..
Asgari ücret, memur ve emekli maaşları der iken, bir de işçi emeklilerinin maaşları ne vakit dile gelse, zam üzerine zam geliyor malum her kaleme. Umarım, yine böyle olmaz.. Zam gelmeden maaşlara, zamlanan fiyatlar karşısında, cebimizde kalandan da olmayız inşallah..
Önce, en düşük memur maaşı için bir rakam dile geldi. Dün de, Asgari ücrete zam tahminleri.. “Hadi oldu..” dedim içimden.. Boş bulunmuşum, ilk tepkim böyle oldu..,
Net-Brüt evli çocuklu bekar artış hesabı yapıldı! OVP, refah payı, enflasyon... denilerek, rakamlar dile getirildi.
Ocak ayı yaklaştıkça, bekleyiş hat safyhaya ulaştı herkesde..
Memurlar, emekliler ve sosyal yardım alanlar gibi,  cennet ülkemdeki yaklaşık 8 milyon asgari ücretlinin gelirinin de  ocak ayında artacak olması; tahminlere dayalı  türlü hesaplara yol açtı kısacası.
Kimi dedi ki; bu zam miktarı en az şu kadar olmalı.. kimi de; aman zam gelmesin maaşa, yeter ki hayat daha da hapalılanmasın..
2024 yılına yaklaştıkça, herkes için geçerli o bekleyiş başladı azizim..
Hükümet tarafından açıklanan Orta Vadeli Program’da yer alan enflasyon tahminleri, memur maaşları, emekli aylıkları ve sosyal destek ödemeleri için Ocak ayında yapılacak zamların anahtarı olarak kabul edilse de, vatandaş ümidi kesti artık sanki bu hayat pahalılığı karşısında, yaşamaktan..
BAHÇELİ DE  AYNI ÇIKIŞA İMZA ATSA, OLABİLİR DİYEN ÇOKTU..
BBP, yani Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’ nin sözleri üzerine, vatandaş lorumu, bir üst satırda geçen ifadeye benzer türdendi..
Berber koltuğnuda oturan bir vatandaşın, ağzı dolu dolu deyiverdiği o sözü aktardım bende.. “Bahçeli’ de aynı çıkışa imza atsı, olabilir..” şeklindeki değerlendirmesinin nedeni, BBP Genel başkanı Destici’ nin;
“Ekimde Meclis açılır açılmaz emeklilerle ilgili düzenleme derhal yapılmalı.
Yüzde 25 zam bütün emeklilerimize verilmeli, ocak ayında da en düşük emekli maaşı 15 bin liranın üzerinde olmalıdır.” şeklindeki açıklamasından kaynaklı idi.
Vatandaş, bu görüşte.. Ben de özetle söz edeyim dedim.. MHP ilderi, belki vatandaşın Çanakkale’den yükselttiği sesi işitir.. Kim bilir..
ÜLKE GÜNDEMİNDEN KISA KISA...
Sayın  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: “Bursa İl Emniyet Müdürlüğümüzün Mustafakemalpaşa ilçesi ile Balıkesir’de eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyonda, 135 zehir taciri ile çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi.” açıklamasına imze attı dün..
Uyuşturucu ile mücadelede, gecelerini gündüz eden Güvenlik güçlerimize, Rabbim güç kuvvet versin diyerek, duamı da etmiş olayım..
Başkent Ankara’dan bir havadis..
Ankara’da ücretsiz ulaşım tartışması devam ediyor denilebilir.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 65 yaş üstü yolcuları ücretsiz taşımayan özel halk otobüslerinin trafikten men edileceğini duyurmuş.. Helal olsun vallahi.. Güzel karar.
İç siyasette neler oluyor ?
İYİ Parti  lideri Meral Akşener’ in şu sözünden de söz etmesem olmaz artık..
Akşener; “Benim de şiddetle benimsediğim karar neticesinde, yerel seçimlere yalnız başımıza gireceğiz.”  demiş..
Bu konuda daha önce de benzer sözler etmişti sayın Akşener. O sözleri de işitmeyen kalmamıştı bence..
Aklıma birden şu soru geliveriyor neden se..
“Peki ama, neden tekrar tekrar bu konuyu açıyor kendileri?...”
Acaba diyorum, bir yerlerden yeni teklifler gelmesi mi bekleniyor..
 
Öyle ya, seçim takvimi işliyor, süreç ilerliyor, sayın Akşener aynı konudan yine yine bahsediyor..