Ermenistan' ın  bu tavrı kaçıncı oldu..

Her seferinde, tokat çekiliyor.. San ki diyorum, ‘bunlarda tokat yeme alışkanlığı oluştu.’
Kendimce yorumlarım çok elbet.. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı' nın, Karabağ’ daki Ermenilerin temsilcileri ile görüşme için şartlarını açıklamasından söz edeyim ben iyisi mi..
Bir; Ermeni silahlı gruplar beyaz bayrak çekmeli
İki; Tüm silahlar teslim edilmeli
Üç; Yasadışı rejim kendini feshetmeli..
Şartlar özetle böyle.. Peki sonra ne oldu?...
Rus basınından bir alıntı yapacağım şimdi.. Dün, öğle saatlerine yakın SON DAKİKA gelişmele yaşandı diyebilirim.
Ajanslar, dünyaya şu gelişmeyi servis etmeye başladılar;  “Son dakika’ diyerek.
Gelişme şu; ”Rus basını: Karabağ Ermenileri, Azerbaycan'ın savaşı durdurma ve silah bırakma talebini kabul etti.”
Haber metni içinde ise geçen ifadeler de dikkat çekici idi..
Şöyle bir cümleye rastladım mesela; “Azerbaycan'ın Ermeni güçlerin saldırıları sonrasında Karabağ'da operasyon başlatması dünyada yankı uyandırdı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, operasyonu durdurmak için Ermenilere silah bırakma çağrısı yaparken Rus basını, Karabağ Ermenilerinin Azerbaycan'ın savaşı durdurma ve silahları tamamen bırakma çağrısını kabul ettiğini yazdı.”
Bu kadar işte.. Yine tokatlanmak istememek, önemli bir gelişme..
Biraz daha uzaklara gidelim şimdi de.. 
ABD Başkanı Biden' ın, BM Genel Kurulu’na hitap ettiği önceki güne dönelim mi bir de..?..
Bilinen şu ki, ABD BM Güvenlik Konseyi' nin reformu için ciddi istişareler yürütüyor.
Bu konu üzerine edilen sözler oldu. Mesela Birleşik Devletler başkanı Biden şöyle demiş; "Reform için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.
Çin ile rekabeti sorumlu bir şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Ancak iklim krizi dahil belli konularda Çin ile çalışmaya da hazırız.
Rusya silah kontrol anlaşmalarını bozuyor.
(Ukrayna savayşırdan bahisle) Bu savaşın sorumluluğu Rusya'nın üzerinde, barışın önüne geçen sadece Rusya.
Rusya tek başına barışın önünde duruyor.
ABD, İsrail ve Filistin arasında, 'iki halk için iki devlet' hedefiyle adil ve kalıcı barışı desteklemeye devam edecek."
Anladıysam arap olayım.. Rusya için edilen bu kadar söz üzerine, bir de kendi yaptıklarına baksa şu Birleşik devletler, daha anlaşılır olacaklar diye düşünüyorum. 
Bu arada, Türk Dışişleri Bakanlığımız NOKTA demiş bu çıkışı ile..
"(Karabağ'daki askeri operasyon) Azerbaycan, kendi egemen toprakları üzerinde gerekli gördüğü tedbirleri almak durumunda kalmıştır." ifadeleri ile NOKTA demliş Dışişleri Bakanlığmıız. Ağızlarına sağlık.. Yaşanılan, tam da böyle aslında..
Reis' in dedikleri de çok dikkat çekici idi bu arada. Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan:
"Dünyanın bu kadar geliştiği, refahın bu kadar arttığı bir dönemde 735 milyon kişinin açlıkla boğuşmasının hiçbir izahı olamaz." diyerek, küresel soruna okkalı bir vurgu yapmış.
Reis ayrıca; "Çocuklarımıza, bilinçsiz tüketimden doğan kirliliğe boğulmuş ve doğal kaynakları tüketilmiş bir dünyayı miras bırakamayız." diyerek, dünyaya yapıtğı açık çağrısında tam olarak şu ifadeleri kullanmış..
"Buradan tüm ülkeleri, uluslararası kurumları ve sivil toplum kuruluşlarını Sıfır Atık Hareketine destek vermeye davet ediyorum.
Bilhassa gelişmiş ülkelerde bir virüs gibi yayılan ırkçılık, yabancı karşıtlığı, İslam düşmanlığı, artık tahammül edilemeyecek seviyelere ulaşmıştır.
Avrupa'da Kur'an'a karşı saldırılara, ifade özgürlüğü maskesi altında izin vererek eylemleri teşvik eden zihniyet, kendi eliyle geleceğini karartmaktadır.
Aileye sahip çıkmak insanlığın istikbaline sahip çıkmaktır.Küresel dayatmalar karşısında dostlarımızı ailenin korunmasına hassasiyet göstermeye çağırıyorum."