Alkışlamak geldi içimden. Neden mi, bu icraat, bence çok anlamlı da ondan...


Bayramlarda hep tadımız kaçar, kazalar çoğalır, bayram tatili yolu savaş alanına döner, sanki savaş bilançosunu andırır işittiğimiz haberlede dile gelen can kayıpları.
Her bayram, yüzlerce ocağa düşer benzer ateş.. Kazalar azaldığı zaman, ayrı bir sevinir olmuş topluma döndük adeta bayramlarda.
Güzel haberder söz edeceğim. E-posta adresime düşen mail'de geçiyordu detaylar ilk cümle şöyle idi, asılnda özetleniyordu konu bu cümle ile...
"ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:
- BAYRAM VE OKULLARIN TATİLE GİRECEK OLMASI NEDENİYLE TRENLERDE 24 BİN 472 KİŞİLİK KAPASİTE ARTIŞINA GİDİLDİ
- HIZLI TRENDE İLAVE SEFERLER, KONVANSİYONEL HATKARDA İLAVE VAGONLAR HİZMET VERECEK"
Karayolu trafiğini , çok cidda anlamda rahatlatacak bu karar, bence de pek yerinde olmuş.
Yollar eski yollar değil artık.. Koskoca yşeritler, kaza risklerini azaltıyor elbette.. Hele ki, her biri yeni model, o araçlar.. Gaza bastın mı, yeri uçağına dönüşüyor sanki..  Her şey güzel, yolar geniş, araçlar hızlı seri.. Ancak;  bir anlık dikkatsizlik oluyor tarifik kazasına neden..
Bu durumda, sayın Bakran Uraloğlu'nun talimatı ile artacak sefreler, rahat yolculuğu seçecek tatilcilere, bayram hediyesi olmuş bir şekilde. (bence..)
Şimdi, uzun uzun detaylar verebilirim.. Bakanlığın açıklamasındanedindim bu bilgileri.. Hepsi kesin bilgi yani..
O halde, aktarayım detayları.. Açılamada; "Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı öncesi, ilk ve ortaöğretim okullarında yaz tatilinin başlayacak olması nedeniyle artacak yolcu talebini karşılamak için çeşitli tedbirler alındığını açıkladı." şekliyle geliyordu ilk cümle.
Ardından da sayın Bakan  Uraloğlu' nun, bayram ve yaz tatili öncesinde yolcu taleplerini karşılamak için hızlı tren ile anahat ve bölgesel trenlerde toplam 24 bin 472 kişilik kapasite artışına gidildiği şeklindeki ifades geliyordu.
TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü’nün hızlı trenlere ek seferler koyacağı, anahat ve bölgesel trenlere ise vagon ilave edeceğini de vurguluyordu sayın  Bakan Uraloğlu..
Ve bu konuda tam olarak şu bilgileri paylaşılyordu kamuyu ile..
“Ankara-İstanbul, Konya-İstanbul ve Ankara-Sivas arasında toplam 24 ek hızlı tren seferi düzenliyoruz.
Ankara-İstanbul arasında 17-18, 23-24 Haziran, 1-2 Temmuz,
Konya-İstanbul arasında 24-25 Haziran ve 1-2 Temmuz,
Ankara-Sivas arasında ise 25 Haziran ve 2 Temmuz tarihlerinde işletilecek ilave hızlı tren seferiyle 10 bin 152 kişilik ilave kapasite sağlamış olacağız.”
Diyeceksiniz ki; "sen Çankakaleli gazetecisin.. bize dair güzel haber yok mu?"
Evet öyleyim..l Gazetemiz de Çanakkle'de yayımlanıyor.. Ne var ki, Anadolumuz var..
Gazetemizin İnternet sayfasında da yayımlanıyor yazdıklarımız.. Ülkenin döt bir köşesinden takipçilerimiz, böylece güzel haberlerden haberdar oluyorlar.
Haber konusu güzel ise, bir de tüm Yurdum insanını ilgilendiriyor ise Çanakkale sınarlırını aşar, kulaklarımızı güzelce açar, işitir, güzel olanı da yazarız evellallah...
Laf satası yapmayayım.. Döneyim bu güzel konuya.. Bakan Uraloğlu'nnu sefer ve vagon ilavesiyle toplamda 24 bin 472 kapasite artışı sağlandığını, ilave trenlere ait biletlerin 16 Haziran cuma'dan  itibaren online ve gişelerden satın alabileceğinin altını çiziyordu ayrıca..
Ve hepimizi, yurdum insanını ilgliendiren konuya dikkat çekiyordu..
“Okulların tatil olmasına ve Kurban Bayramı’na ulaşmamıza az bir süre kaldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak karayolları, demiryolları ve havalimanlarında vatandaşlarımızın seyahatlerini kolaylaştıracak, memleket yollarında onları yormayacak bütün önlemleri alıyoruz.” diye de ekliyordu.
Başkentliler ve Mega Kent yaşayanları, bu detaylara dikkat diyeyim.
Ayrıca, Konyalılar ve Sivaslılar.. Anadolumun güzel isanları, bu detaylar da size;
-Ankara-İstanbul arasında karşılıklı işleyecek Hızlı Trenler, Ankara'dan 11.50,  İstanbul'dan 17.10
Konya-İstanbul arasında karşılıklı işleyecek Hızlı Trenler ise;
Konya'dan 10.30,  İstanbul'dan 18.05,
Ankara-Sivas arasında karşılıklı işleyecek Hızlı Trenlerin saetleri de şöyle olacakmış;
Ankara’dan 09.40,  Sivas’tan ise 11.50
Güzel haber görünce, paylaşmadan edemiyorum..
Bayramda acı haberler almamak ne güzel oluyor..
Bayramlarda olduğu gibi, her zaman inşallah;  Yollar kan gölüne hiç dönmesin, AMİN...