Haklılık payı var mı? bence var.. Tarih yazmış doğruyu, az araştırınca gerçek çıkıyor ortaya..  

"Yazıklar olsun..." diyerek söze giren,  bölgenin basın kuruluşlarına ağız dolusu sitem eden Cihat kaptan, bence bu kadar da sıkma canını. Bazen en önemli ayrıntıyı unutabiliyor insan.. Aslına bakar isek, o ilde heykeli dikili olsa o kahramanın, ne adı unutulur, ne de yaptığı.. Değil mi?..
 Cihat kaptan, Çanakkale' yi geçilmez kılan Nusrat' ın komutanı İsmail Hakkı bey' in toruunu.
Kendi de tıpkı büyük dedesi gibi denizci olan Cihat kaptan (Gündoğdu); " Ve tüm vefasızlara..." diyordu bir de siteminde.
Ardından, neden böyle dediğini özetliyordu yaptığı sosyal medya paylaşımında.
"Nusret'in komutanı büyük dedemin Trabzon Akçaabat Yukarı Ahanda doğumlu olduğunu ulusal basında, Trabzon'un yerel basınında, kaleme aldığım 2 kitapta ve Akçaabat ta nüfus kayıtları ile belgeledim." der iken, tarihe bir deyişle düşülen not'a vurg uyapıyordu kaptan Cihat Gündoğdu.
"Gündoğmadan daha neler doğar" şeklindeki değim düştü şuan aklıma.. Sebeb ne ola ki acep..
Şaka bir yana, bahsedilen ve hali ile gelen bu sitem, çok dikkatimi çekti.. Cihat kaptanı, sıkı takip ediyorum Sosyal medyasından.. Neden takipteyim;  çünkü en  büyük ortak noktamız, Çanakkale sevdası bunun başlıca nedeni...   
Cihat kaptan; "Büyük dedemin memleketine TCG Nusret liman ziyareti yapıyor. Dedemin hatırası bir kez bile anılmıyor." diyerek, liman ziyareti yapılan şehrdin basınına sitem ediyordu.
Dahası, şöylede bir ifade kullanıyordu; " Tam bir hayal kırıklığısınız. Sizi referans alınarak birşey yapılmaz. Ben büyük dedeme olan vefa borcumu yerine getirdim. Affet beni dede... Ne yaparsam yapayım, seni anlamadılar. Çünkü dinlemediler..." diyordu..
Sitem etmesindeki nedeni anlayınca, Cihat kaptana hak vermemek ne mümkün.. Gurur duyulması gereken bir hemşehrinin komutasındaki, kahraman Nusret o ile gelecek.. Hemşehri komutandan söz edilmeyecek.. Vardır bir sebebi elbet.. Sebepsiz bir şey olmaz öyle değil mi?
ZİL ÇALDI, TATİL BAŞLADI.
Dün büyük bir sevinç yaşandı.. Yaz tatili başladı. Minikler için resmlen yaz geldi de diyebiliriz..
Tatile çıkanlar sadece minikler değil elbet..Orta ve liseli abi ablalarına da tatil bayladı artık.
Bu arada, bu gün pek önemli bir gün..
Lise sonrası, Üniversiteli olma hayali kuran gençlerimz, hem bu gün hem de yarın,  girecekleri sınavda ter dökecekler..
Benim prensesim de bu gün Üniversiteli olma hayali ile sınavda.. Biriciğime olduğu gibi  tüm gençlerimize başarılar diliyorum..
'Z' kuşağı diye anılmak zor olmalı.. Onlar bu kuşağın hakkını vermek için , bence büyük sorumluluk yüklendiler..
İyi de yapsalar, kötü de, 'Z' kuşağı  denilerek sanki sınıflandırılan gençlerimizin her biri, geleceğimizin güvencesi.. Biz onlara güvenelim ki,  geleceğimiz de güven altında olsun değil mi?..
Yüce Yaradan, her gencimizin hayalindeki bölümü kazanmasına yardımcı olur inşallah..
YKS diye kısalan, ancak aslında önemi çok büyük olan  Yüksük Öğretim Kurumları sınavı, evet belki bir başlangıç..
Ne var ki bir şeyin sonu da değil..
Hani şundan diyorum; bu sınavda başarılı olamayan biç bir gencimiz, bilmeli ki bu gelecekleri için bir son değil. Bir sonraki senesi de var, sonraki seneleri de..
Yılmadan, pes etmeden, kazanıncaya dek yani..
Umarım, her gencimiz hayalini kurduğu gelecek için, istediği bölümea yetecek geçerli puanı alır,  Üniversiteli  olur..
Haydin gençler, biz size güveniyoruz.. Siz yeter ki isteyin...