İkinci tur heyacanı yaşandı sandık başlarında. 'Z' Kuşağı diye tabir ettiğimiz gençler, iki hafta arayla, bir ilk yaşadı.Normal şartlarda; 4 hadi olmadı 5 yılda bir giderdi seçmen  sandık başına..


Bu yıl ilk kez oy kullanan gençler, iki kez gördü sandığı.. Üstelik iki önemli seçim yaşayıp, Cumhuriyet tarihinde ilk kez ikincu tura giden Cuhurbaşkmanlığ ıseçiminini heyacanına da ortak oldular.
Türkiye' nin yeni seçmenlerinin sayısı, 4 milyonu aşkın.. 'Z' kuşağı diyerek anar olduğumuz gençler, bir çoğumuzun ilk kez başına gelen o zor günleri de başarı ile atlattılar,  pandemiyi  en buhranlı şekilde onlar yaşadılar.. Ev hapsi oldular günlerce, haftalarca sürdü, 'evde kal' durumları..
Bir çok ilki, bir arada yaşayan gençlerimizin, kısa sürede edindikleri tecrübe, her birini ayrı bir olgunlaştırdı da denilebilir bence..
Renkli anılar kadar, ömür boyu unutamayacakları dramı dra yaşadı TÜRK gençliği..
Yüz yılın dense de, Bilim insanlarına göre  Bin Yılın felaketine tanıklık etti bir çoğu.. Ukrayna-Rusya arasındaki savaşın, canlı yayınlar ile TV ekranlarından izlenmesini de ekler isek bu kadar yaşanılana, gençlerimizin edindiği hayat tecrübesi, hiç de haifife alınmayacak türden..
Günlerce, TV kanallarının deprem bölgesinden naklen süren yayınlarında, enkazlardaki arama kurtarma çalışmalarına da tanıklık eden TÜRK genci, birden bire büyüdü ve serpildi aslında..
Belki de bundandır, zaman zaman hayatı ti' ye almaları.. Dün mesela, Fenerbahçeli gneç bir taraftar, renk kattı kendince seçim heyecanına.
Çanakkale'de bir anlık da olsa, huzur bozan vakanın gerginliği yaşandı. Sandık kurulu başkanı ile seçmen arasında geçen gerginlik, yumruklaşmaya kadar vardı.
Yüz gülümseten, seçimin renkli anı ile devam edeyim.. kavga gürültüden söz edeceğime..
Cennet ülkemden, bir sandık başı hikayesi diyeyim.,.  Fenerbahçeli bir taraftarın kendi yaptığı,  Icardi, Valencia, Aboubakar'ın fotoğraflarının olduğu oy pusulasıyla renk kattığı seçimi diyeyim..
Üstelik, o gneç taraftarın, oy kullanma kabininde çektiği bir de video var.
Genç Fenerbahçeli, sosyal medyada bu videoyu haylaşınca, birden bire gündem oluverdi.
Oylama sırasında, kendi hazırladığı op pusulyasına, Mührü sert şekilde Valencia'nın adının olduğu yere, birden fazle kez  basan taraftara, belli ki onun ne yapacağından haberdar olanlar, dışarıdan seslenivermişler;  "Fenerbahçeli yavaş, mührü kıracaksın" diye...
Bu yaşanılan, yüz galümseten ayrıntılı hikayelerden, bence onlarcası yaşanmıştır dün.
Biri frak edilince, haber de edilince, bizlerde haberdar olmuş olduk..
Kimbilir, dün daha ne yüz gülümsetecek  hikayeler yaşandı!?!..
Hava sıcak sayılırdı, güneş ise bir gösterdi, bir gizledi kendini dün.. Bahar havası vardı da, kasvetli idi hava..
Bir önceki seçimde olduğu gibi, yine minikler tuttu büyüklerinin ellerinden, oy kullanacak adreslere gitti..
Kimi dedesi, ninesi ile, kimi ilk' kez oy kullanacak abisi ablası ile yürüdü sandığa çıkan yolu..
Güzeldi, olaysız geçti bizdeki seçim.. Bir iki istisna vaka dışında, demokrasi şölyeni yaşadık bir kez daha..
Sandıktan çıkan sonuca ilişkin, herhangi bir değerlendirme yapmayacağım şahsen.. Herkesin bildiği kendine..
Ülkem için, hayırlı olsun çıkan sonuç NOKTA...
Ha sahi, unutmadan bu arada: Germeye yönelik bir takım paylaşımlar da yok değildi, seçimin bir gün evvelinde.. Sonrasında, özür dilemek, sözüm ona; ‘sözüm size değil’ demekle gönül alma çabası verenler oldu birde.., Tarih, sizleri de unutmayacak bence!?!..
Kalın sağlıcakla.. Yeni hafta, Cennet ülkeme ve bizlere güzellikler getirsin..