Seçim bitti, sonuçlar türlü türlü yorumları beraberinde getirdi. Tepkilerinde haklılık payı  olanlar, gözlenen o ki haylice idi..

Seçim sonrası, siyaset kamuoyunun alışmış olduğu bir görüntü,  yine oluştu.  Reis, balkona çıktı, sözlerini etti. Kısacası; vurguları hayli netti..
AK Parti Genel Merkezi'nden Başkentlilere ve TV' lerin canlı yayınları sayesinde, Türkiye' ye seslendi Cumhurbaşkanı.
Gecenin bir yarısı, ya da sabaha karşı mı demeliydim şimdi.. İşte o dakikalarda, "Duyanlara, duymayanlara" şeklindeki sözlerin geçtiği şarkı başladı.. Binlerce Ankaralı toplandıkları o noktada, o şarkıyı dinledi önce.
Coşku hayli büyüktü.. Bir demokrasi şöleni yaşayan Türkiye,  seçim özel programları sayesinde kamuoyuna aktarılan verileri adeta soluk almadan izledi ekranları başında.
Saatler ilerledi, Milletvekilliği seçim sonuçlarına göre, Çanakkale bıçak sıtrı o onları bir kez daha  yaşadı bu seçimde.. Öyle ya, bir önceki seçimde de benzer manzara oluşmuştu.
Bir gelip, bir giden vekillik bekleyişi tekrarlandı yine..
Bu heyecana, adaylar için konuşuyorum; yürek dayanmaz.
Gecenin bir yarısı, sabaha karşı.. Bildik görüntünün oluştuğu adres, yine Balkon oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  AK Parti Genel Merkezi' nde balkon konuşmasını yaptı.
Seçim sonuçlarını 'Açık ara öndeyiz' diyerek yorumladı Reis.
"Yurt dışı oylar tamamıyla ülkemize intikal etmiş değil, sayımlar sürüyor. İlk turda biteceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı Blakon konuşmasında.
Bu arada; muhalefetin resmi seçim sonuçları gelmeden yaptıkları açıklara tepki de gösterdi Reis Ve şöyle bir söz etti; "Fersah fersah geride olduklarını kendilerinin de bildiği bir tabloyu, 'öndeyiz' diye bir kez daha muhtemelen son kez kandırmaya çalışanlardan değiliz"
Siyaset kamuoyunda; "Kaçırncı seçim, kaçıncı kez Balkon konuşması.." şeklinde sözler ile, oluşan görüntüyü değerlendirenler çoktu, bu sözler edilir iken  yüzleri gülenler de çoktu denilebilir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Biz sizleri çok seviyoruz. Bu sevdalıların buluşması, bütün bu maratonun neticesini bu akşam sizlerle yaşıyoruz." diye başladığı cümlesini;
"Maşallah."" diyerek tamamladı. Ve şöyle devam etti;
"Aziz milletim. Ekranları başında bizleri izleyen vatandaşlarım.
Değerli dava ve yol arkadaşlarım sizleri en kalbi duygularımla hürmetle selamlıyorum.
Ülkemiz 14 Mayıs seçimleriyle bir demokrasi şölenini daha alnının akıyla tamamlamıştır. Henüz kesin sonuçlar belli olmamakla beraber, açık ara önde bulunuyoruz.
Açık ara öndeyiz, ilk turda biteceğine inanıyoruz" dediği anda, bir alkış tufanı koptu, kendisini dinleyen Başkentlilerde..
Erdoğan' ın sözleri, sık sık atılan sloganlar nedeniyle , ara ara kesildi..
Bu anlarda, eşi Emine Erdoğan ile, dinleyicilerini selamlıyordu Reis.
Ve devam ediyordu konuşmasına..
Şöyle geldi dahası sözleri, bu anlarda bence çok manidardı dedikleri..
"Biz milletimize karşı hep harbi ve hasbi olduk.
Bugün de seçimde açık ara önde olduğumuzu biliyoruz."
Gece bitti, sabah oldu.. Çanakkale'de ise, gece boyu olduğu gibi, hummalı bekleyiş sürdü..
"İyi Parti mi kazanacak bir vekilliği, yok sa AK Parti mi?" sorusuna yanıt bulmak için, her iki partiye gönül vermiş Çanakkaleliler, kamuoyuna sunulan YSK verileri üzerinden; hesaplama uğraşındaydı dün gün boyu..
Dejavu yaşadık diyenler çoktu özetle..
Bir önceki seçimin sonucu düştü çoğu  Çanakkalelinin aklına.. Nasıl utulurdu ki geçmişte yaşanmış o çarpıcı örnek?..
Dün, 'final' dedirten sözler de edildi.. Bu seçimde, üç dönem kuralına takılıp aday olamayan, Partisinin Gurup başkanvekili Bülent Turan; "Seçimler Milletimize Hayırlı Olsun" temennisi ile adeta son sözü etti.
"Millet, Cumhur" dedi söylemi ise, hemen herkesin dilindeydi..