Makam aracını satışa çıkarmak il başladı ilk haraket.

Bu, kamuoyuna yansıyan bir bilgiydi ve internet ortamındaki alış-veriş sitelerinde de, bahsettiğim  satış  ilanları gördü vatandaş.

Daha yeni atraksiyonlara tanık olur isek yakında, hiç şaşmamak gerek bence.

Pratik zeka ile çözüm üreten isimler, çok kalmadı aslında.

“Aman laf olur , aman söz olur” endişesinden ötürü, pratik çözüm bulabileceğini düşündüklerimiz de  çözüm üretmemeye anti çitileler sanki..

Neyse, şimdilerin popüleri Yapay zeka, pratik zeka’ nın pabucu dama atıldı adeta.. (Tabi, bence)

Gelibolu Belediye Başkanlığı’na adalığı açıklandığı gün, “Bıçak sırtı, seçimi kazanır” yorumlarına, bende imza atmıştım, ikili üçlü politika üzerine yaptığımız sohbetlerde.

Başkanın beden dili, “pek hiper aktif olduğunu gösteriyor” desem, yanlış anlaşılabilirim lakin, bu beni naçizane gözlemim. Kusura bakmasın lütfen kimse..

İcraatlar başladı sonuçta, İlçe halkı gözlemim o ki; hayli memnun..

Sıra dışı söylemleri, “içimizden biri” değerlendirmesi ile takdir görüyormuş Gelibolu’da, öyle işittim.

Sıra dışı er iken,” kime ve neye göre sıra dışılık?” denilebilir. Ezber bozan söylemleri ile peşin peşin yapacağını dile getirmek, sıra dışılık değildir de, nedir ayrıca?

Gelibolu’nun Doktor Başkanı, “Belediyeme siyaset giremez” vurgusu yapıp, “AK Parti’de giremez” der iken, “Darısı tüm belediyelere” dedirten bir çıkışa da imza atmamış mıdır?

İdeoloji olacak elbet. Ne var ki, seçildiği makama girer iken; yakasındaki rozeti çıkarıp, ben herkesin başkanıyım diyenler için, “Ne erdemli bir davranış” yorumları4na imza atıldığını hatırlıyorum bir aralar. Gerçi çok uzunca süredir, böylesi bir tutum sergileyenler olduğunu duymamıştım, yalan yok.

Gazeteniz VİTAMİN’ in bugünkü manşeti,  Gelibolu Belediyesi’nin Mayıs ayı Meclis toplantısının 1. Oturumunda, o dikkat çekici çıkışa imza atan, Doktor Başkan Ali Kamil Soyuak’ ın dediklerini aktarıyor.

Bu güne değin, “BENİM BELİDEYEME SİYASET GİRMEYECEK” deyip, Seçildiği partiden bahisle, isim verip; “Partim de girmeyecek” diyen bir ismi hatırlamıyorum. İiçnizde8n, böyle bir çıkışa imza atan isim hatırlayan var mıdır,  onu da bilmiyorum.

Başkan Soyuak, Meclis üyelerine dönüp; “Hiçbiriniz şimdiye dek bunu söyleyemediniz, ben söylüyorum.

Benim belediyeme siyasete germeyecek, AK Parti‘de girmeyecek.” İfadesi ile, o anda bir soğuk duş etkisi yaratmış.

Bunu nereden mi biliyorum, canlı yayın kayıtlarına göz attım, gözlemim şu ki; salondaki beden dili, bu düşünceye kapılmama yetti de arttı. 

Doktor Başkan ayrıca;

“Belediyeme ideoloji girmeyecek. 

Benim belediyemde çalışanlar olacak, çalışmayan olmayacak.” şeklinde konuşmuş.

Dahası dedikleri de, ilk işitende; “Kulaklarıma inanamıyorum” değerlendirmesine yetip artıyordu bence.

Çünkü, başkanın şu dediği, hakikaten çok çarpıcıydı.

”Hatır gönül olayı olmayacak.  Yine söylüyorum kimsenin hatırına, gönlüne bakılmaksızın kim iş yapıyorsa kalacak,  yapmayanlar ile yolları ayıracağız.” diyerek, Belediye çalışanlarına önemli bir mesaj veriyordu.

BU PENCEREDEN BAKIŞ, BENCE TAKDİRİ HAK EDER..

Öncelikle, ben de bir işçi olarak, bu sözlerine bayıldım başkan Soyuak’ ın (gayet samimiyim bu konuda, yalan değil)

Başkan,  “1 Mayıs olayı benim için çok önemli.

Ben işçinin alınterinin ne demek olduğunu biliyorum.

Bir insanın emeğinden daha az fiyata çalıştırılmasının da ne demek olduğun iyi biliyorum.

Daha yeni oldu, 20 bin lira üstü maaşlar. Öncesinde hayli düşüktü. İşçilerin 16 bin tl den çalıştırılıp kiralarını ödeyemediklerini biliyorum.  Ben insanların maaşlarını arttırmayı planlıyorum.1 Mayıs hikayesi bu, meydanda olup olmama değil, haklarını korumak olayı.” Şeklindeki sözleri ile emenim ki birçok işçinin gölünde taht kuruverdi.

Her yere, böyle düşünen yöneticiler nasip etsin inşallah Yüce yaradan.

İlk’ ler şehrimiz, bir ilk’e daha kavuştu sanki.. Yanlış mı düşünüyorum?

Kalın sağlıcakla, yeni hafta herkese mutluluk getirsin..