Hele ki, tüm insanılğın güvenliği için ise eğitim, şarttam öte insanlık vazifesi olmalı..

2021-2023 Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında, Çanakkale'de düğmeye basıldı diyerek gireyim söze.
Resmî ve Özel huzurevlerinde, engelli bakım merkezlerinde trafik güvenliği konusunda eğitim faaliyeti gerçekleştirilmesi planlanmıştı, planlanan eğtim başarı ile gerçekleşti.
Poils, Çanakkale Kepez Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde "İncinebilir Yol Kullanıcıları" grubunda bulunan değerli büyüklerimize, trafik kazalarına karışma ihtimalinin yüksek olduğu yerler ve trafikte bu kazaların azaltılıp önlenmesi için yapılabilecekler hakkında bilgilendirme yaptı.
Sadece değerli büyüklerimizin eğitim ile olmuyar olbet iş.
Sürücülerin, dikkat ve sayısı da çok önemli. Halen yaya geçitlerinde, öncelik yayaların olmasına karşın, umursamayan öyle çok sürücü var ik bir avuç Çanakkale'de?!...
Yayalar ne yapsın, kural tanamızlar olunca trafikte?!..
Böyle dediğim için, kural tanımazlar belli ki kızacaklar bendenize..
Olsun vasın, hiiççç sorun değil!...
Yayaya saygılı olmayanı gördüğüm anda, bir tık kadar yakın Emniyet güçlerine durumu ihbar etmekten kaçınmayazlardanım eveşllah..
Bahsettigim, Eğitim faaliyeti huzurevinde yaşayan 39 büyüğümüz ve huzurevinde çalışan 12 personel ile yürütüldü.. Dedim ya, kıdemli yaşanlarımızdan çok, trafikte, caddede sokakta, karşıdan karnşıya geçer iken, onları tehlikeye düerecek sürücüler asıl mesele..
 Emniyet güçleri, Eğitimde büyüklerimize "İncinebilir Yol Kullanıcılarının" trafik ortamında uyması gereken kurallar anlatılmışlar güzelce..  Bilgilendirme eğitimi bittikten sonra değerli büyüklerimizin sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla, bocce spor müsabakası ve masa tenisi faaliyeti gerçekleştirilmiş ayrıca.
Proje on numara, eğitim süper, sosyalleşme etkinliğie de diyecek yok.. Tebrikler, projeyi hayata geçirenlere ve uygulayanlara...
SABIRSISIZ VESSELAM..
Trafikte öyle anlar yaşıyoruz ki, sinit katsıyımız an itibari ile katlanıyor.Işıktayız,  yeşil şyansın diye bekliyoruz,yeşil yanar yanmaz siz gibi bekleyen arkadaki sürücüler basyor kornaya..  Henüz yandı ve siz haraket etmek için yıolu knotrol ediyorsunutz,çünkü o sıra kavşakta ışık ihlale yapma ihtimali bulunan taşıt olabilir. Sabır yahu.. Bir iki saniye sabır!!!
Öyle çok örnekler var ki daha.. Sabırsızlık üzerine verilebilecek. Moto kuryeler mesela..
Getir götür servisçileri de ekler isek, yaya geçitlerini  motorları ile yolu kısaltmak adına kullandıklarından söz edip, tanık olduğumuz o anlarda, nasıl da yüreklerimizin ağza geldiğini de ifade edebiliz ayırca.
Trafik sabırsızları diye bir kitap yazmaya kalksak, hatta bunu bir senima filmi senaryosu haline dönüştürsek, yeminle rekor kırarız. İzlenme rekoru..
Ömründe kütü bir laf hiç etmemişlerimizin, tanık oldukları o onlarda verikleri sözlü tepkileri, sinkafsız, gülünüç rneklemeleri ile beyaz pepdeye taşısak, daha güzel biliniçlendiririz trafik  sabırsızlarını.. Bunun için bütçe gerek elbet. Hangi yapımcı bu işe para yatırır ki ayrıca?!..
Alkından noksan olması gerek yapımcının, piyangodan para çıksa, ben böyle bir projeye destek olurum aslında.Haüdi inşallah, şans oyunu oynamıyorum, piyango biletide  almıyorm fakat, nasıpte var ise böyle bir para, birinin düşünüdğü bileti, oyanadığı şans oyunu kuponunu mesela; BEN BuLURUM,  böylece PARAYI DA BULURUM..
HADİ İNŞALLAH...