AK Parti’ nin Kepez Belde Başkanı Altınok’ un bu çıkışı bir yere saplanmış ama nereye? Altınok, boşa çekmemiş yayı ve fırlatmamış ‘Ok’ unu…

“HALKIN AYAĞINA GİDİP ANLATACAĞIZ” sözü ile de bir tuhaf sert yapmış aslında.

Neyse artık. Ben üzerime alınmıyorum. Sonuçta yan gelip yatmıyorum. Yan gelip yatanlar düşünsün….

“YARIN SEÇİM VARMIŞ GİBİ DİRİ OLMALIYIZ” ara başlığı ile gelen o açıklamada daha neler yok ki. Ne püf noktalar…
Aklıma birden, 17’ den yükseliş, sonra da diri durmak için verilen seferberlik emri de gelmedi değil hani.
‘Ne mi diyorum?’, önceki Pazar günü kaleme aldıklarım elbet.

Devam edeyim ‘Altınok’ un, olası boşa gerilmeyen yayından fırlayan ‘ok’ unun muhtemel bir yere saplanan çıkışı ile.
Çanakkale genelindeki teşkilatlarla tanışma ve kaynaşma amacıyla başlattığı ‘İlçe ve Belde’ ziyaretlerinin ilkinin gerçekleştirildiği dile getirilen, e-postama düşen email ile tarafıma ulaşan o açıklamanın içeriğine ilişkin ayrıntılar ile.
AK Parti Kepez Belde Başkanı Alper Altınok başkanlığındaki, AK Parti Kepez Belde Yönetim Kurulu üyeleri, ziyarete ilk olarak Geyikli’den başlamış.

Hani şu ünlü komedyen Ata Demirer’ in  mesken tuttuğu ve ‘Eyvah eyvah’ serisinin başlama noktası olan beldemiz.
Geyikli’ de ’geyik muhabbeti’ yapılmamış kısacası. Partinin yarın seçim olacak havasında diri tutulması için gerekli, siyaseten önem arz edecek konular masaya yatırılmış. En azından, yaptığım mini bir telefon trafiği ile ben böyle anladım mevzuyu.

 Yine döneyim o açıklamaya. AK Parti Geyikli Belde Başkanı Niyazi Tuncal’ ın, AK Parti Geyikli  Kadın ve Gençlik Kolları yönetim kurulu üyelerinin karşıladığı Altınok ve ekibi, yaklaşık 2.5 saat süren karşılıklı görüşmelerde bulunmuş. Partiyi bir tık daha nasıl ileri de tutarız diyeymiş sohbetin ana konusu.

AK Parti Çanakkale için, bir ilk de denilebilecek bu dikkat çeken çalışmanın fikrinin nereden çıktığını tam olarak bilmiyorum. Ayrıca merak da etmiyorum. Lakin, bu genç başkan bir tuhaf. Başına iş çıkaracak yeni yeni icatlar çıkarıyor.
Geçtiğimiz günlerde, benzer çalışmalarından dolayı bir şeyler kaleme almış ve kötü örnek olduğunu söylemiştim Alper başkanın.

Şimdi sıra gelmişken yine söyleyeyim; Sana sormazlar mı hiç; “Ne işin var çarşı Pazar gezeceksin? Belde belde dolaşacaksın. Yapmayanların başına iş mi çıkarmak niyetin?” diye…

Benim böyle bir sorası halim şu an yok ama, belki ileride sorarım. Amacın ne diye?
Neyse ben yine, gelen açıklamanın detayına gireyim. Sanki bu soruyu duymuş olacak ki Başkan Altınok, e-postama gelen, yazılı açıklamasında,
‘Önümüzdeki yıl muhtemelen halkın önüne yeni anayasa ile ilgili referandum sandığı gelecek’ deyiverilmiş.
Bundan ötürüymüş, bu hummalı gezi ve yenileri eklenecek ziyaretler zincirinin nedeni.

Ondan ötürüymüş, AK  Parti Kepez Belde Başkanı Alper Altınok’ un ilk denilebilecek bu ziyaretleri.
Amaç olarak, partililerle tanışma ve kaynaşma olarak dile getirilse de ziyaret takvimi,  düzenlenen gezilerin diğer ve belki de en önemli amacının, teşkilat yapılarına sinerji kazandırmak olduğunu dile getirmiş, Enerjik başkan Altınok.

Bununla da yetinmemiş ve şöyle demiş;  “Bu anlamda hepimize görevler düşüyor. Karşılıklı istişare, dayanışma çok önemli. 
Genel Merkezimiz, İl, İlçe yönetimlerimiz ana kademe olarak sahada yürütmemiz gereken çalışmalar hususunda katkıları ve önerileri pek tabi oluyor, olmaya da devam edecek fakat bunları tabanımızı yaymak zorundayız. Nasıl olsa geçen yıl 1 Kasım seçimlerinde görevimizi yaptık, biraz daha dinlenelim demeye lüksümüz yok. 

Öyle gözüküyor ki, anayasa değişikliğine bağlı referandum sandığı milletimizin önüne gelecek gibi. Biz sandık yarın gelecekmiş gibi hazırlıklı olmak zorundayız”  diyerek.

Daha bitmedi, dana neler neler söylemiş. Belli ki kötü örnek olmaya razı sözlerle.

 “Seçim olsa da, olmasa da, daima halkın içinde ve geçmişe takılı kalmadan insanlara dokunarak, parti ayrımı yapmadan kendimizi ifade etmeliyiz” diyerek.

Açıklamanın devamında bir yşer daha var ki, bence o bölümde oldukça dikkat çekici. Aynı zamanda, herkese hatırlatma babında…
Şöyle demiş genç başkan; “ AK Parti’yi 15 yıldır sürekli iktidar yapan en önemli özelliğimiz budur. İnsanlar geçmişte farklı partilere oy vermiş olabilirler.

Bize küsen, darılan, yerelde güçten yana tercih kullananlar da olabilir fakat asla ve asla insanlara sırtımızı dönmemeliyiz onları kazanmaya çalışmalıyız. Dünyaya yeni gelen bebekten en uzaktaki hasta vatandaşımızı da ziyaret etmeliyiz.

Yaşlımıza saygıda kusur etmemeliyiz. Tahrik olsa da bizler efendi duruşumuzla AK Parti’nin Ülkemize, Çanakkale’mize kazandırdıklarını anlatmalıyız. Yeni anayasanın neden gerekli olduğunu insanlarımıza dokunarak, ayaklarına giderek anlatıp ikna etmeye çalışmalıyız”
Geyikli’  ye kadar gitmişken, bağlı bulunduğu ilçeye uğramamak olur mu hiç? Olmamış tabi.
Ezine’ye gidilmiş. Burada da tekrarlanmış sözler.

Ezine AK Parti İlçe Kadın Kolları ile bir araya gelinmiş. AK Parti Ezine İlçe Başkanı Fırat Akgün ve yönetim kurulu üyeleriyle de birer görüşme yapılmış, yine aynı düşünceyle olası durumlar için.

Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu’ nun,  şehir dışı programından dolayı katılamadığı bu ziyarette İlçe Başkanı Akgün, teşkilatlar arası dayanışmanın önemli olduğuna değinip,  başlanılan bu projenin iadeyi ziyaretlerde desteklenmesi gerektiğini söylemiş.

Günün son ziyareti ise, bir zamanlar Küçük Moskova diye bilinen Bayramiç ilçesine olmuş. Malum, AK Parti’ nin Seçim kazandığı bir Belediyesi var bu ilçede.

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Demirsöz ve Belediye Başkanı Sadettin Arslan birlikte karşılamış Kepez’ den gelen konukları.

Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Demirsöz’ün de hazır bulunduğu bu buluşmada,  teşkilatlar arası dayanışmayı artıracak öncülük yapmasından dolayı Altınok’u kutlamışlar.

Ezine ve Bayramiç İlçelerinde de olası referanduma hazırlıklarına dikkat çeken Altınok, yeni anayasa hakkında kapı, kapı dolaşılarak Millete anlatılması gerektiğinin önemine değinmiş.

Aklıma düşen bir soru;
Altınok, Teşkilatlardan Sorumlu Başkan gibi olmamış mı?