Acı haber vermek kadar, kötü bir şey daha var mı diye soruyorum hep kendime.

Acı haber vermek kadar, kötü bir şey daha var mı diye soruyorum hep kendime. İşimizin fıtratı. Ölen, kalan, kavga gürültü, cinayet, kaza. Ve dahası elbet.
Kötü haberler bitmiyor ki, yarış halindeler adeta. İnsan tacirleri, yine yaptı yapacağını. Ağlarına düşürdükleri canları, yine ecel teknesine doldurdu, sözüm ona 'Ver elini Midilli'
Tekne alabora oldu. Umuda yolculuk bir kez daha facia ile son buldu. Önce bir cansız beden, ardından dahası. Sahil Güvelik ekipleri, denizde kurulan can pazarına yine tanık oldu.
Cansız bedenler, birer birer alındılar güverteye. Umut bitmez ki, bir umut gözler canlı aradı şu aralar hayli soğuyan  deniz yüzeyinde.
Kuzey Ege denizi, yine can aldı.. Sorumlu ise belli, umut tacirleri, bir diğer deyişle insan tacirleri.
O kadar çoklar ki, para kazanma uğruna, insan hayatını hiçe sayanlar.. Ve o kadar çoklar ki, yakala yakala bitmiyorlar.
Yine mesai yaptı, bile bile insanı ölüme gönderenler. Bu kez sayı 4’ü çocuk , 7 idi.. 10 olsa, belli ki 10' u da ölecekti. Bu da bir züğürt tesellisi.. İyi ki 10 kişi değillerdi.
Emniyet güçleri öylesine mücadele veriyor ki, şu yasa dışı göç yoluna çevrilmeye çalışan lokasyonda. Gecelerini gündüz ediyorlar. Sahil Güvenliği, Jandarması, Emniyeti..
Hemen her gün bir yenisi yakalanıyor, insan tacirlerinin, Organizatörlük olmuş bu canilerin işi.. Ölüm yolculuğu organizatörü..
Aldıkları paralar, adam başına bin iki bin dolarlar.. Ya da Euro' lar.. Para,yeşll dolarlar,  insan canından daha kıymetli olmuş onlar için.. İnsan canı da ne ki, doların yanında.
Acı haberin adı oldu yine aynı adres, 4’ü çocuk 7 can daha gitti… Bitse artık keşke bu dram..
GÜNCEL BİLGLİER, ÜRKÜTEN TÜRDEN..
Trafiğe çıkmaya korkar olduk. Akaryakıttaki bunca zam'a rağmen, yollar hep araç dolu..
Bunun nedeni, araç edinme çılgınlığı mı denmeli, tam bilemedim. Bildiğim, nüfusuna oranla en çok motorlu taşıt sahibi il olduğumuz.
İstatistikler yine aynı bilgiyi verdi dün. Türkiye İstatistik  Kurumunun açıkladığı verilere göre,  Ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan taşıtların %43,1'ini otomobil, %36,8'ini motosiklet, %11,1'ini kamyonet, %4,7'sini traktör, %3,4'ünü kamyon, %0,4'ünü otobüs, %0,4'ünü minibüs ve %0,1'ini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.
Ve her gün araçlanıyoruz.. Yenisi geliyor hanelere, trafik daha da bir artıyor bu sayede. Bir ikin iki, iki iken üç ve ....
Trafik kazaları ve buna bağlı can kayıplarını sanki görmezden geliyoruz. Hep araçlanıyoruZ..
BU İŞ SANKİ, KİŞİSEL SİLAHLANMA GİBİ..
Her araç, olası  can kaybına başlıca neden.. Öyle çok kazalar oluyor ki bu aralar, 'ah, vah, çok gençti..' deyip geçiştiriyoruz adeta.
Düz yolda takla atan mı ararsın ayşırı hızdan,  trafik kurallarına uymayıp, adı; kural ihlalini alan kazalar ve dahasını mı?!..
Ve her gün oluyor kazalar.. Bunca araç var iken yollarda, olmaması da zaten bir mücize ya, neyse..
Toplu taşımayı mı unuttuk, yoksa; yoğun  trafikte beklemek mi çekilmez...?
Sabırsızlaştık, sabır yok, acele çok, bu kadar aracın çıkıtğı, seyir ettiği yolda,  haliyle kaza..
Rakamlar öyle böyle değil, artmışısız da artmışız, araç sahipliliğinde.
Tablo ortada.. Nüfusumuz da..
Toplamda, 254 b.in 868 olmuş motorlu taşıt sayımız.
100 bin , 898 otomobil, 2 bin 637 minibüs, bin 695 otobüs.
Kamyonet sayımız da inanılır gibi değli. 30 bin 367. Kamyon, 6 bin 340 ..  
Şimdi sıkı durun; çifit şeritli şehir içi yolda, tratuar aralarından zıırt pırt çıkanlar var ya.. hani., aklımızı alan. onların zsayısı, onbinleri geçmişti; yüzlinlere yaklaşıyor.
Tam, 70 bin 289 motosiklek var trafikte.. Traktör sayımız, 35 bin 872
Çiftçilerin, tarlaya gider yolda oluşturudğu  trafik ne alemde, onu bilmedim..
Kalın sağlıcakla.. herkese kazasız belasız sağlıklı günler.