Yüzlerce Dansçı Yanında, Tamı Tamına, 17 Belediye Başkanı..

Nefes kesen, iç kıpırdatan; ÇAFAD imzalı  etkinlik... Bu yıl, 3'ncü kez gerçekleşti.Müzik coşturdu, Danslar büyüledi denilebilir.
ÇAGFAD; "Bu yıl 3. Duzenledigimiz Bozcaada Mubadil Danslar  Weekend bulusmasi  icin Turkiyenin 4 bir yanindan dans okullari katıldı" diyerek, etkinilği özetlese de, hiç de haife alınmayacak bir etkinlik oldu bahsetitğim.
Bozcaada, Bozcaada olalalı, böylesi coşkuyu yaşamadı diyebilirim.
Herkes biliyor ki ada, bir tatil cenneti.. Hele ki bu yıl.. Doldu, taştı..
Ağsutosun son günlerinde dahi, Ayazma koyu paylaşılamadı. Ege sehillerini aratmaz görüntülerin adresi oldu Ayazma.
BİR DENİZ, İKİ YAKA,  KOLKOLA..
Hafta sonunu kapsadı coşku saçan, bahsettİğim bu etkinlik. 23-24-25 Eylul tarihlerinde Bozcaada'da; Bir Deniz Iki Yaka Kolkola Genclik ve Spor Derneginin evsahipliginde gerceklestirilen etkinliğe, kimler iştirak etmedi ki..
Bodrum mu desem, Bursa mı..
Yoksa; Istanbul, Ayvalik,Dikili mi..?,Dedim ya başta da, Bozcaada, bozcaada ollalı, böyle bir coşku yaşamadı.
Adada çekilen ve kısa sürede üne kavuşan sinema flimlerinden tanıdı, cennet ülküm  Türkiyemin bazı isanları  önce Bozcaada' yı.. 
Sonra gelen gidenler anlattı, ya  kitaplarında, ya da gezelim görelim isimli anılarında. Sonra, herkes grömek isetdi malum adayı.. Öyel oluyor aslında, gelip görmeyen adeta kalmadı.
Ve, hafta sonu.. Üç yıl önceki heyecanla gelenler.  Bozcaada' ya...
Çanakkale' den 104 dansçı  katildı bu muhteşem gösterilerin gerçekleştiği etkinliğe.
Biraz bahsedeyim, Mubadil Danslarla beraber, Zeybek, Horonve Sirtolarin oynandigi etkinlikte,  adalılar ve adaya misafir olarak gelen turistler de hayran kaldılar gösterilere..
Şöyle biraz da detay diyeyim.. 23 Eylül Cuma akşamüstü Polente fenerinde, Gunbatımında etkinliğin  Açılış  kokteyli.. Elbette  danslarla...
 Etkinliğe Kuzey Ege Çevre Bekediyeler Birligi uyesi 17 Belediye  Baskanı da katildı.
Birlik Baskani Edremit Belediye Baskani Selman Hasan Arslan'ın   tesekkur konuşması muhteşemdi.
Bir Deniz Iki Yaka Kolkola Dernegi Baskani da olan, ÇAFAD Başkanı  Selim Yazan, Etkinlik direktörü Can Çinte' de, 17 Belediye başkanının  katılımı için tek söz etti: "Teşekkürler..."
Özetle denilebilecek tek sözdü bu söz.. Aslında, en büyük teşekkürü ÇAFAD hak ediyor..
Etkinlik, 24 Eylul Cumartesi gunu Bozcaada Cumhuriyet Meydaninda ve Bozcaada Rum ve Turk mahallelerinde gerçeklestirilen danslarla daha bir görkemli geçti.
Ayni günün akşamı, Yakamoz Restaurantta gerceklestirilen Gala yemeğine, Bozcaada belediye Başkani Hakan Can Yilmaz ve Gazeteci Haluk Şahin misafir olarak katıldı.
Etkinlik 25 Eylül Pazar günu katılımcı dansçilara, Selim Yazan tarafindan verilen bir ada Sirtosu work shopu ile son buldu..
Muhteşemdi, tek kelime ile muhteşemdi... Teşekkürler ÇAFAD....