Ne kadar da doğru bir söz’ dür bu. Hakikaten de yazı kalır. Tıp kı Orhun Kitabelerindeki gibi.

Gerçi şimdilerde, binlerce yıllık kitabelere bir rakip olarak, Sosyal medyanın erişimine katkı sunan, ellerden düşmeyen akıllı telefonlar ve de tabletler, kitabelerin yerini almış gibi gözükse de, işin aslı öyle değil elbet. Sözümüz latife olsun diye.
‘Söz uçar, yazı kalır’ derken,  tahminlerinden acayip korkmaya başladığım o isim ile, bu gün de yazalım dedim.
Hep diyorum ya, acayip takipçisiyim diye. Recep ağabey…
Yine yaptı yapacağını. Bu yaptığına yüksek olasılıkla, cin-bom taraftarı bozulmuştur ya, neyse…
Sanırım ermiş bu abim. ‘Aklından geçenin tersini yazıyor, ve de oluyor mu?’  nedir… denilebilecek bir duruma tekrar imza attı.
Örnek çok bu anlara. Ne var ki en yakınından bahsedeyim.
Önceki gece yazdı. .. Skor da verdi. Ve de yine aynısı oldu. Tam tersi.
Diyordu ki faceden, ‘Bu akşam Galatasaray- Başakşehir 4-0 yener…’
 Sonra da; ‘4 golü Podolski atar…’
Okuduğum bu paylaşım ardından, yine şoke olunan hal. Yok artık. 4 gol gelmiş. Ancak tam tersi skorla…
Bir alemsin Recep ağabey.
İşte bu hallerinden dolayı da,  seni özenle takibe devam. Boşa takipte olmadığımı her fırsatta göstermen de; acayip bir olay vesselam…
Yaz geliyor. ‘Yine bol Zeytin yağlı, domates, biber ve de soğanlı salatalar sofraları şenlendirecek’ diye düşünürken, aklımdan da mangal üstünde közlenmeye bırakacağım sivri biberler dolaşırken, o da ne?
 Recep ağabey sanki düşüncelerimi okumuş. Al sana biberli bir anlatım.
‘Sivri biber;’ başlığı ile döktürmüş Recep ağabey.
 ‘Sen hainsin’ diye de eklemiş ardından. San ki acılığından bahsedercesine. Fakat okudukça, öyle olmadığını algılamam gecikmedi.
Diyordu ki; ‘ Ekonomiyi iğfal ettin.  Hele acın daha pahalı. Düş aşağıya..
Referandumdan sonraki durumunu çok merak ediyorum alimallah…’
Diyorum ya, abim ermiş. Recep ağabey alemsin.
Şimdi ilk kez yazımı okuyanlar olabilir düşüncesiyle, Recep ağabey derken, MHP’ li koca Kurttan bahsediyorum. İl Genel Meclisi Grup başkanvekili de olan emekli öğretmenimden.
He yaşa Recep ağabey. Ben de tam nereye bağlanır bu durum diyordum. Sen hatırlattın.
Bir tahmin de, referandum üzerine yapsan bir zahmet.
Ama aklından geçeni yaz demeyeceğim, tam tersi çıkarsa, çok tepki alırız çok….
 
Zeytin Cennetine yakışır…
Fıstık Gibi Bir Haber düştü elime. Bu haber, en çok da Antep fıstığı sevenlerin hoşuna gidecek o kesin.
Nereden mi çıkartıyorum.? Elime ulaşan detaylardan elbet.
Hele bir okuyun, ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Ayvacık ilçemizin Zeytini ve Zeytin yağı meşhurdur. Bilmeyen de yoktur. Zeytin cennetinde, Aşılanmış Çitlenbik’ ler de, tadı muhteşem bir kuru yemiş olarak alınır satılır. Çitlenbik’ ten Antep. O nu da bilmeyen yoktur.
İşte tam bu noktada Zeytin cennetine güzel bir havadis geliyor. Ve de Antep fıstığı sevenlere.
Ayvacık’ ın, AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Ünal  Şahin, Antep Fıstığı Üreticilerine Sahip Çıkıp, bence de iyi yapmış bir hizmete imza atıyor.
Aslında imza attığı protokol da var. O’ndan da bahsedeceğim.
İşi sağlama bağlayan bir anlaşma. Atep fısıtı üzerine. Bu haliyle de haber hakikaten fıstık gibi.
Ayvacık Belediyesi ilçede 12 köyde üretilen Antep fıstığının daha uygun şartlarda üretilip, pazarlanması için harekete geçmiş.
Ne mi yapmış? Anlatacağım azıcık sabır.
Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, ilçede kurumaya yüz tutmuş Antep fıstığı ağaçlarının yeniden ayağa kaldırılıp, ilçe ekonomisine katkı sağlanması için kolları sıvamış.
Son aylarda, adı deprem ile geçen İlçeye bağlı 12 köyde başlatılan,  Ayvacık Belediyesi Antep Fıstığı Geliştirme Projesi kapsamında, deprem yaratacak yeni proje için start verilmiş.
 Verimi düşmüş ve pazarlama faaliyetleri azalmış olan Antep fıstığının yeniden ilçenin ekonomisini arttırmaya yönelik çalışmalara başlanmış da denilerek bu gelişmeler aktarılabilir.
Öyle mi yapsam, azıcık yağlasam, bağlasam mı diye düşünürken, yalın haliyle anlatayım konuyu.
Gerçi birazcık ballayarak aktarsam, belki de elde kalmış ve satışa sunulmamış fıstıklardan, birkaç kilo bizde görebilirdik de, neyse…
Döneyim projeye.  Başlayan çalışma kapsamında,  Gaziantep Antep Fıstığı Araştırma Enstitüsü ile yapılan protokol ile birlikte verimi düşmüş Antep fıstığı ağaçlarının tekrardan verime başlaması ve Antep fıstığı üreticilerine pratik ve de teorik eğitim almaları amacıyla hummalı bir süreç başlamış.
Bu projenin önemine değinen Ayvacık Belediye Başkanı sayın  Şahin’ in dediklerine gelince;
 “Bu proje ilçemizde ve köylerimizde Antep fıstığı üreticileri yapan çiftçilerimizin tekrar verim alıp, yüzlerinin gülmesi ve ekonomiye katkı sağlamasıdır.
Biz bir proje başlatarak köylerimizde bu üreticiliği yapan onlarca köylümüze yardımcı olmayı hedefliyoruz.
Şu an Antep fıstıklarının çiçek açma zamanı. Fakat kurtçuk diye tabir edilen bir parazit bu ağaçlara zarar veriyor. Bir de dişi ve erkek Antep fıstığı ağaçlarının tozlaşma zamanı farklı.
Farklı olunca da tozlaşma yapılamıyor ve verim olmuyor. İnanın Ayvacık bölgesinde binlerce Antep fıstığı ağacından 5 yıldır da verim alamıyoruz”
İşte şimdi yandı o kurtçuklar. Başkan Şahin size takmış. Var mı öyle, cennet bölgede verimi düşürecek faaliyette bulunmak.
Neyse, umarım bu konuda kısa sürede istenilen sonuca varılır da, bizde ucuzundan tüketiriz o muhteşem lezzetli fıstıkları.