10 Parmağında, 10 Marifet... Bir sanatçımız.. Övgüyü fazlası ile hak eden isim; Sumru Yavrucuk

10 Parmağında, 10 Marifet... Bir sanatçımız.. Övgüyü fazlası ile hak eden isim; Sumru Yavrucuk
Hayat hikayesine şöyle bir göz atınca, bahsetmek şart oldu ünlü sanatçımızdan..
Doğumundan başlayalım., 1961 yılında, Ankara’da dünyaya gelmiş Sumru hanım.
Liseden mezun olmasının hemen sonrasında 1977' de  İstanbul Belediye Konservatuvarı’na kayıt olmuş ve kendisini bir efsane yapacçak ilk adımı atmış..
Sumru Yavrucuk,  Şan ve Tiyatro bölümlerinde eğitim almasının sonrasında, 1979' da  Ankara Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü’ne geçiş yapmayı başarmış.
Araya giren bir neden olsa da, yani 1980 ihtilali, 1982 yılında İstanbul Devlet Tiyatroları’nın kadrosuna geçmeyi de başarmış Sumru Yavrucuk
Devlet Tiyatroları’nın oyuncuları arasında yer alan önemli bir isim.. Bir isim diyüorum da, bin marifetli bir isim aslında kendisi
Oyunculuktaki başarını bilmeyenimiz, görmeyenimiz de yok, edğil mi.
Başarılı oyuncunun rol aldığı oyunlar arasında Gılgameş, Yedi Kocalı Hürmüz baxşta geliyor.
Ayrıca, 'Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz' gibi Türk ve dünya tiyatrolarının pek çok klasiği yer almakta rol aldıkları arasında.
Yıllar ilerlemiş ve 1988' de gelinmiş. Bu  tarihte rol aldığı 'Önce Canan' adlı yerli dizi ile tv sektöründe de varlığını hizssettiren bir isim olmuştu Sumru hanım.
2001 yılında Bizim Otel, 2005 ' de  ise 'Mars Kapıdan Baktırır' adlı dizilerde de rol alıp, en çok beğenilen isime dönüşmüştü oyunculukta.
Yavrucuk’un tv izleyicileri arasında popülerlik kazaması, 2005 ' de gösterime giren 'Yabancı Damat' isimli dizide canlandırdığı Feride karakteri ile gerçekleşti denilse de, ben buna katılmıyorm.. Her aldığı görev, zaten süper ötesi başarı ile sonuçlanmıştı.. 
Yabancı Damat’ın ardından 2007' de,  'Sevgili Dünürüm', 2009 yapımı, 'Bahar Dalları' dizisi, sanatçıyı zirvceye taşımaya  başlıca nedenlerden di aslında.
Bir drönemin en çok izlenen dizisi  'Fatmagülün Suçu Ne' kadrosunda üstlenidği rol ile yine büyük bir başarı sağlayandı Sumru hanım.
Sanatçının sinema ile tanışması, 1990 yapımı 'Yorum Yok' filmi sayesinde olmuştu.
1992' ye gelidiğinde;  rol aldığı iki film, 'Çıplak' ve 'Seni Seviyorum Rosa' daha da ses getirmişti..
 Hatırlatayım istedrim; 1991 yılında Sumru hanım Altın Portakal, 1992 yılında ise Altın Koza ödülleri ile de tanışmıştı.
Başarıları saymakla bitmeyecek türden.. Maşallah demek gerek bence..
Sumru Yavrucuk, sağır ve dilsizlerin kullandığı işaret dili olan Gestuno’ya hakim bir konuşmacı olarak da bilinen bir sanatçıımız..
Hakkında kaleme alınan pekçok makelede, Sumru hanım için; "Oyuncunun sağır ve dilsizler yararına yaptığı çalışmalar hayranları tarafından taktirle takip edilirken, kendisinin on yıla yakın bir süre sağır dilsizlerden oluşan bir sessiz tiyatro grubuna yönetmenlik yaptığı ise kamuoyu tarafından çok fazla bilinmeyen yanlarından biri" diyebahsediliyor.