Pek çok tanıdığım inadına aşı olmuyor.. Neymiş, karşıtlarmış..! Neden diyorum, türlü senaryolar..

Bilim adamı edası ile sözler edilyorlar, sormayın.. Sinir harbi yaşamamak ne mümkün..
Hele, bir gurup vard ki aralarında; "Ben TÜRK aşısı bekliyorum.." bahanesinde..
Biontek için ayrı, Sinovac için bir başka türlü bahane..
Bu arada, bu dediklerine şapka çıkarttım ya neyse..
Çevremdeki bir gurubun savunduğu, benim de şapka çıkarttığım sözü tam da şuydu;  'Ben TÜRK' üm, TÜRKOVAK bekleyeceğim.."
Şimdi size müjde.. Beklediğiniz aşı, hafta başında Çanakkale'ye ulaştı..
İl Sağlık Müdürlüğü' de paylaştı benzer bilgileri.. Gerçi, E-Nabız sisteminde de, aşı seçenekleri içinde geçiyor artık Türkovak..
Türkovak’ ın Çanakkale’ le ulaştığı ve uygulamaya başlandığı müjdesini veren bir isim de, İktidar kurmayı sayın vekil Av. Turan oldu.
“YERLİ AŞIMIZ TURKOVAC ÇANAKKALE’MİZDE” diyerek verdi müjdeyi..
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, ÇOMÜ Lapseki Meslek Yüksekokulu’na,  geçen günlerde yatığı ziyaretinde etti bu sözlerini..
TURKOVAC’ın Çanakkale’de kullanılmaya başlandığına dikkat çeker iken;
“Yerli ve milli adımlar, salgına karşı geliştirilen aşıda da kendini gösterdi. TURKOVAC aşımızın gereken onayları alarak kullanıma sunulması, hepimize büyük bir moral oldu.
Böylelikle Kovid-19 aşısı üreten 9 ülkeden biri olduk. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyor; hemşehrilerimize, milletimize, tüm insanlığa şifa ve hayırlı olmasını diliyoruz.”ifadelerini de kullandı sayın vekil..
BEN DE YAKALANDIM,HAFİF ATLATTIM…
İyi ki aşılıydım.. İyi ki, devlet bu imkanı sundu ve aşılarımı oldum.. 3 Biontec’ in faydasını, Covid olmayan anlamaz.. İki gün ateş oldu, perte çıktım resmen.. Diğer belirtiler şükürler olsun ki gelişmedi..
Bir gün Herkesin Fenerbahçeli olacağı gerçeği ne keder tartışmasız ise, birg ün herkesin Covid olacağı da şüphesiz..
Çünkü, uzmanlar diyor, ben demiyorum.. Ucundan da olsa, yakalanacağız.. Aşı var ise, ucundan da olsa tabirim geçerlidir, bunu da belirteyim..
Aşı, Covid’ in tüm varyantlarına karşı etkili diyorlardı, inanmıyordum, hakikaten de öyle imiş..
Bu aralar, çevremde Covid oldum haberleri çoğaldı.. Demek oluyor ki, herkes için çember daraldı..
Peki ya, bulaş neden çoğaldı..!!!
Bence bunun yanıtı, aşıdan geçiyor.. Çünkü, aşılı gurupta, belirtiler belli belirsiz..
Kimse belki de konduramıyor Covid olduğunu kendine.. haliyle, iki gün ateşlenip, sonra normale dönüyor ve halkın arasına karışıyor.. Buyurun işte, size bulaş şekli…
Ben, panikleyip test olmasam, mevsimsel grip diye düşünüp umursamasam, belki de covidli covidli aranızda olacaktım, herkese de bulaştıracaktım son varyant OmiCronu..
Aşı var ise, hafif seyrediyor tüm semptomlar.. Hatta bazıları olmuyor bile..
Mesela, bende tat da vardı, koku da.. Belki de, Çaakakle meselesi olduğu için burnumu her konuya soktuğumdan gelişmiş bir koku hissim var, covid engelleyemedi bu gelişmiş duyumu.. Kim bilir, belki de başka bir şeydendir.. Aldığımız hayır dualarındandır:)))
İki gün ateş sürdü diyorum da, ilk gün ateş ile birlikte, sanki ısınmadan spor yapmış gibi, bacaklarımın üst kısmı, baldır bölümünde yanma şeklinde tutulma vardı.. Belli belirsiz de olsa, insan vücudunu dinleyince haberdar oluyor bu durumdan diyebilirim..
Ben de, vücudumu sık dinleyenlerdenim laf aramızda.. İyib akmalıyım, çünkü bana Rabbimin emaneti.. Gerçi böyle düşünsek insan olğu olarak, aşı karşıtları da hiç olmazdı ya neyse..
Bir gurup aşı karşıtların beklediği Türkovak şehrimize geldiğine göre, aşılı sayımız artacak ve yaz aylarında salgın gelip geçmiş olacak.. Hadi inşallah.. Bekleyenler, beklediğine kavuşur ise, yaz aylarında kim tutar bizi..
Gerekir ise bol bol tokalaşır, sarmaş dolaş oluruz.. Gerekir ise bol bol öpüşürüz de..
Şaka bir yana, aşı karşıtlığı yapanlar şu durumdan vazgeçerler ise, birilerinin dediği gibi, beklediğine kavuşurlar ise, Türkovak olarak.. Bu zorlu süreci atlatmış oluruz.. Değil mi..!