“YATIRIMLARI TARTIŞILAN ADRESTİ…!”

Termik’ ten tutun da, dahaları..
Karabiga denilince, akla lezzeti doyumsuz deniz ürünleri, Jumbo karidesleri gelendi oysa ki..
Yıllar geçti, bazı enerji yatırımları ile eleştirilen isme dönüştü Karabiga.
Günlerdir seçim bölgesinde, sahada çeşitli açılış ve temel atmalar başta bir dizi etkinlikte bulunan AK Parti kurmayı, Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Karabiga isminin bundan böyle Çevreci yatırıma kavuşup, isminin de böyle anılacağı sinyalini verdi adeta.
Sayın vekilin, Karabiga’ da ki yatırıma ilişkin attığı başlık şu oldu kısaca;   “KARABİGA'YA ÇEVRECİ ENERJİ”
Geldiği zaman, sahanın tozunu atan. Çanakkale kazan, o kepçe misali bitmek bilmeyen ziyaretleri ile göze çarpan ender bir siyasetçi sayın Turan.
Ziyaret adreslerinden biri, Karabiga oldu.. Burada, açılışı gerçekleştirilen Biyogaz Santrali hakkında açıklamalarda bulundu vekil Turan.
Pandemi’ den dolayı, açılışları toplu yapmaya gayret gösterdiklerine vurgu yapsa da, halkın arasına karışmadan da edemiyordu günlerdir.. Gözlemimiz bu yönde..
Neyse, konu bu değil.. Konu, hep enerji yatırımları ile eleştirilen bir bölgede, şimdi bir de Çevreci Enerji yatırımın olacağı. Buna en çok da, bir kısım çevresi sevinecek.. Bir diğer kısmını bilmem.
Sayın vekil Av. Bülent Turan, Çevreci Enerji yatırımından bahsetmeden evvel;  "Gazi Meclis’in kapanmasının ardından, memleketimiz, gözümüzün nuru Çanakkale’mizde, güzide ilçe ve beldelerimizde çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.” Diylere girdi söze.
Sonra da;  Tarih, deniz ve doğanın buluştuğu Karabiga’ ya vurgu yaptı ve ekledi;
“Biyogaz Santrali’nin açılışını gerçekleştirdik. Karabiga Belediyesi’ne ait taşınmaz üzerinde, hayvansal ve diğer organik atıkların bertaraf edilerek enerji üretimi amaçlı irtifak hakkı verilmek suretiyle 9 MWe EPDK lisansına sahip tesis çok önemli bir yatırım.
Bu biyogaz tesisinde hayvansal ve bitkisel atıkların elektrik enerjisi ve organik gübreye dönüştürülerek milli ekonomiye katma değer sağlanması ile atığın zararlı çevresel etkilerinin ortadan kaldırılması amaçlanıyor. “ bilgisini paylaştı kısaca.
Detaylar çoktu bu yatırıma ilişkin, biraz daha açtı konuyu sonra. Dedi ki;
“Ayrıca Biyogaz tesisine ek olarak ilerleyen zamanda atık ısı enerjisinin değerlendirilmesi için sera kurulması planlanmakta.
Bu ek tesisler de tamamlandığında 100 kişiye istihdam sağlaması bu projenin önemini kat ve kat artırıyor.
Hem istihdama hem çevreye hem ekonomiye katkısı olacak bu projenin hayata geçirilmesini sağlayan Belediye Başkanımız Ahmet Elbi’ye,  ASKOÇ' a ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz."
Böyle çevreci yatırımlar yapılabiliyor iken, Şehrin hep eleştirilen onca enerji yatarımı niye var, insan sormadan da edemiyor..
Enerji olmadan hayat olmaz.. Elektrik yoksa, evde duramıyor insan..
Bu elektrik, olmazsa olmaz, olması şart bir ihtiyaç.. İyi de, hep eleştirilenlere geliyor yatırım. Termik, RES, HES ve dahası.. Hele hele jeotermaller..
Başka başka kaynaklardan enerji üretilebiliyor iken, neden hep eleştirilenlere yüklenir oldu insan..
Mesela, RES’ ler de pek güzel, çevreci.. lakin kurulur iken, kurulacağı bölgede kesilen ağaçlar sorun..
Bir de, göçmen kuşların göç yollarına zarar veriyor diye hep eleştiriliyorlar.. Buna da bir önlem alınmış olsa, göç yolları üzerine kurulmasa dev pervaneler, bence kimse konuşmaz ya, neyse.. Gerçi muhaliflikte sınır tanımaz bazılarımız, ne yapılırsa yapılsın, buluş eleştirecek bir konu.. O da ayrı bir mesele.
Okyanus kıyılarına dikilen dev pervaneler için, balık göç yoluna engel, yaptığı titreşim, deniz dibini ve  eko sistemi fena ediyor da diyorlar.. Fena ediyor der iken, pervanenin dönüşü sırasında, tabana vuran o vibratör etkisi olsa gerek. Yoksa, çıkan ses değildir her halde.. Pervane döner iken, vuv vuv vuv diye ses çıkarıyor.. Balıklar bunu duyar mı? O da benim merak konum...   
Balık duymasa, Halik duyar mı acaba..?
Böyle bir atasözümüz var ya: İyilik yap denize at.. Balık bilmez ise Halik bilir..:)))))
Çanakkale’ ye yapılan her bir yatırım, gelecek için…Gelecek de bir gün olup gelecek sonuçta.. Hal böyle ise, bunca eleştiri niye, o’nu da anlayamıyorum zaman zaman..
İyi de olsa kabahat bazı zaman, kötü de olsa… Kabahat aradıktan sonra, her icraat ayrı bir kabahat yani..
Bunlar benim şahsi  düşüncem, kimseyi bağlamaz elbet.. Lafım da kimseye değil zaten..
Aşı’ lar geleceğimiz için.. Tüm yetkililer ve Bilim insanları, konunun uzmanları bar bar bağırıyor.. Şu aşı konusuna biraz daha dikkat lütfen.. Gelecek hepimizin.. Sağlık da…
Haydin Millet artık düşünmeden aşı’ ya… Korona bizden korksun.. Vurdur aşı’ nı, gelecek hepimizin geleceği..