Şöyle bir düşününce, nede güzel bir anlatım.. Reis öyle bir tanım da bulundu ki, hadi gelde, 'Yanlış de...'

Şöyle bir düşününce, nede güzel bir anlatım.. Reis öyle bir tanım da bulundu ki, hadi gelde, 'Yanlış de...'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Avare kasnak gibi dolaşanlara bu memleketi teslim edemeyiz” dedi ve ekledi;
"Gece yarısı operasyonları ile ülkemizi ekonomik krizlerin altında ezmek için defalarca atağa kalktılar.
Yurt dışındaki altınlarımızı ülkemize getirmek ve döviz rezervlerimizi güçlendirmek suretiyle bu saldırılara karşı hazırlığımızı önceden yapmıştık"
Birçok ithama da güzel bir yanıt anlamı taşıyan bu ifdaleri, Başkent haber turu yapar iken okudum.
Büyük , Güçlü ve de en önemlisi Köklü Bir Devletin mensubu olmanın haklı gururunu, neden ise bir de Çanakkaleli olunca daha bir farklı hissedenim..
Ecdat ile koyun koyuna diyebileceğim topraklarda doğmuş olmamın da farkını yaşıyorum.. Belki de bundandır Vatana aşkı' nın tartışmasızlığı bernde..
Gelibolu yarımadasına, kuş uçuşu bir kaç bin metreden  hemen hergün, bıkmadan usanmadan, mesela kordon gezmelerim sarısanda bakıp bakıp, dalmış olsam da geçmişe, Çanakkaleli olmak hakikaten büyük şans.
Başkent gündeminden kopamamamın nedenlerinden biri de bu olsa gerek.. Manevi Başkentli   olmak, Başkent gündemine daha bir çekiyor demeliyim bu noktada.. 
Ankara gelişmelerine göz atar iken, Reis' in sözlerine ayrı bir dikkat kesildimk, neden ise...
Hele hele şu ifadesi; “2023 seçimleri de bu büyük medeniyet ve tarih mücadelesinin çağımızdaki zirvesinden önceki son durağıdır”
Siyaset, olmazsa olmazımız.. Her şey de, siyaset değil elbet..
Lakin, siyaseten edilen sözleri, her defasında bir başka bakış açcsı ile değerlendirdiğimden, neden ise bazı çarpıcı lafları göremeden edemiyorum.
“Biz istikametini kaybetmiş, avare kasnak gibi dolaşanlara bu memleketi teslim edemeyiz” diyerek, noktayı atan Reis' in bu çıkışı, belki de bu yüzden çok ilgimi çekti.
“Gelince uçakları satacakmış. Senden öncekiler de bunları söylüyordu." vurgusu ardından, şöyle diyordu
"Bir defa devlet yönetmenin ne anlama geldiğinden senin haberin yok.
Uçakları sattığın zaman devleti yönetmiş mi oluyorsun?
Dünyayı dolaşacaksın, neyle, tarifeli uçakla mı?
Yarış edeceksin, neyle, tarifeli uçaklarla mı?
Trene binersin, otobüslerle seyahat edersin. Ondan sonra ‘ben muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacağım’ dersin, Atatürkçüsün ya”
Manidar sorulara ne karşılık gelir bilemem fakat, düşününce şöyle bir, ne de okkalı sorular yahu bu sorular...
Başkentli meslektaşlardım,Derya Yetim - Hülya Keklik imzalı haberi, abonesi olduğmuuz İHA' nın bizlere servis ettiği bültende fark ettim.
Sorular okkalı, dile gelen ifadeler ise, hayli fiyakalı idi..
Konuşuyor Reis.. Konuştuğunu da dinletiyor.. Bu tartışmasız bir gerçek bence.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “2023 seçimleri de bu büyük medeniyet ve tarih mücadelesinin çağımızdaki zirvesinden önceki son durağıdır. Biz istikametini kaybetmiş, avare kasnak gibi dolaşanlara bu memleketi teslim edemeyiz” açıklamasını,  AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl başkanları Toplantısı’nda yapıyordu.
Dahası sözleri, dahası vurguları eşliğnide geliyordu kasıcası.
2023 seçimlerine dikkat çekieyordu. Özellikle son 8 yıldır Türkiye’nin, AK Parti’nin ve kendisinin yaşadığı saldırılardan milletin desteği ile çıkmayı başardıklarını belirtir iken sayın Cumhnurbaşkanı, gayet net şöyle diyordu;
 “Şartlar ne olursa olsun demokrasiyi işletme, ülkesine, özgürlüğüne ve geleceğine sahip çıkma iradisini ortaya koyan milletimiz, seçimleri bir murakabe ve muhasebe vesilesi olarak değerlendirmektedir.
Rahmetli Menderes’ten beri kendi değerlerine saygılı, hayallerini gerçekleştirmek için çalışan herkesin yanında yer alan milletimiz, bize de yeri geldiğinde canı pahasına sahip çıkmıştır."
Çanakkale'nni gündemi olması uğraşı bazı konular var malum.. Sanırım,. bizlerin, son iki yımdır dikkat çekitği konuda haklılığımız, Reis' in Başkent'teki açıklamasınnı bir bölünde de geçince, daha bir dikkat kesildim edilen sözere.
Reis, Fitilin Gezi olayları ile ateşlendiğini söylüyordu Başkent'te..
Hani, bazı eylem, gösteri ve benzeri bir şeyler oluyor da, bizlerde hem vatandaşın gözlemini, hem de öngörümüz içinde, diyoruz ya, soru eşliğinde; 'İkinci Gezi mi kafanızdaki?' diye.
İşte, asıl mesele tam da burada başlıyor.. Sayın Cumhurbaşkanı, Gezi'den bahisle; Oynanan oyunu gördüklerini ve kararlı bir duruş ile bu tuzağı bozduklarını hatırlatıyordu..
Mesele Çanakkale, Mesele Çanakkale’ nin huzuru ve güvenliği olunca, her türlü teoriyi aklımıza getirenleriz evelallah.. Gezi türü bir şeyler denendi ve tutmadı mesela.. Tutmaz da inşallah.. Bizim derdimiz Çanakkale sonuçta.. Benzetmemizden birileri vakti zamanında rahatsızlık duyup, bizleri Provokatör’ lük ile suçlamış olsa da, gören görüyor sonuçta, tek derdimizin Çanakkale olduğunu.
Mesele Çanakkale olunca, gerisi bizde hep teferruat…
Reis’ in şu sözüne de bayıldım. Diyordu ki;
“Müsterih olun, bu ülkede hiçbir insanımız sahipsiz değildir”