İYİ Parti genel Başkanı Akşener, ilginç bir hesap yaptı, verileri de paylaştı.

İYİ Parti genel Başkanı Akşener, ilginç bir hesap yaptı, verileri de paylaştı.
Şöyle mi denilmeli yok sa; "Akşener' den EKONOMİDE BÜYÜME FORMÜLÜ..."
İlginç bir habere rastladım Başkent turunda. Hemen her gün yaptığım, haberlere göz atma mesaisi sırasında, şu başlığı fark ettim: "İnternet hızlandıkça ekonomi büyüyor"
Bakış önemli elbet.. Ekonomi ise herkes için önemli. Bu konuda, İYİ Parti Genel başkanı sayın meral Akşener, “Dünya Bankası raporlarına göre internet hızındaki yüzde 10'luk bir artış, ekonomide yüzde 1,3'lük bir büyüme demek. Yani internet hızlandıkça ekonomi büyüyor” ifadesi ile, dikkat çekici bir açıklamada bulundu.
Başkent gündeminin öne çıkan açıklamalarından sadece biri idi Akşener' in sözleri.
Ankara' lı meslektaşım Ahmet Umur Öztürk kaleme alıyordu Akşener' in sözlerini.
Haber şu cümle ile başlıyordu;  -İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Dünya Bankası raporlarına göre internet hızındaki yüzde 10'luk bir artış, ekonomide yüzde 1,3'lük bir büyüme demek. Yani, internet hızlandıkça ekonomi büyüyor” dedi.
Haberin detayları daha bir dikkat çekici ifadeler ile kaleme alınıyordu.  Dijital çağın hızla ilerlediğine işaret eden Akşener' in sonrası sözleri tam olarak şöyle yer buluyordu bahsettiğim haberde;
“Doğru zamanda doğru yatırımlar yaparak, doğru kararlar alarak, dünyanın gerisinde kalmamak artık ülkeler için kritik önem taşıyor. Çünkü, bu değişimleri sonradan yakalamaya çalışmanın maliyeti artık çok yüksek.
Son 20 yılda 3G'den 5G'ye hızlı geçişimizin nedeni veri hızındaki artış ihtiyacıdır. 3G ile iki saatlik bir filmi indirmek 26 saat sürüyordu. 4G ile bu süre 6 dakikaya indi. Ama 5G bunu 3,6 saniyeye indirmeyi vadediyor. "
Soruları vradı İYİ Parti Gene Başkanının. Şöyle idi o sorulardan biri;
"Peki, Türkiye bu hızın neresinde?"
Vea dahası dedikleri elbet, onlar da tam olaran şunlardı; 
"Çok uzak değil, 2025 yılında 5G bağlantı sayısının ülke nüfuslarına oranı Japonya'da yüzde 83, Kore'de yüzde 71, ABD'de yüzde 55, Fransa'da yüzde 47, Çin'de ve Rusya'da ise yüzde 32 olacak. Peki Türkiye için beklenti ne kadar? Sadece yüzde 13. Belli ki yeniliklere yetişemiyoruz, peki mevcut internetimiz ucuz mu? Hayır, tam tersine."
Gelişmiş ülkelerin vatandaşlarının, internet kullanımı için gelirlerinin yüzde 0.5 ila yüzde 1.5'ğunu ödediklerinden de söz ediyordu İYİ Parti Genel Başkanı Akşener.
Ardından da, bizdeki duruma dikkat çekiyordu,.  Diyordu ki:
"Bizse bu yavaş internete bile gelirimizin yüzde 2'sini ödüyoruz."
Portekiz ve Türk vatandaşı arasında bir kıyaslama yapıyordu Akşener.. Sözleri tam olarak şöyle geliyordu;
"Mesela bir Portekizli ile bir Türk vatandaşı internete gelirine göre aynı oranda para ödese de, Portekizli 5 kat daha hızlı internet kullanıyor.
Peki bunları neden anlatıyorum? Mesela hala iç karışıklıklarla uğraşan Ukrayna'daki bir genç bir oyunu 20 dakikada indirebiliyorken, bu sürenin Türkiye'de 40 dakika olması çok mu fark ediyor?
Evet, gerçekten çok fark ediyor. Çünkü yapılan araştırmalar gösteriyor ki internet hızıyla ekonomik büyüme arasında çok yakın bir ilişki var."
Bu açıklamalardan,  niçin söz ettiğimi soracaksınız sanırım şu an bana.
Hesap gibi, örnekler de çok dikkatimi çekti, ondan..
Ekonominin büyüme formülü olarak anladığım bazı bölümler sahiden de çok dikkatimi çekti. Neden bilmiyorum...
Neyse, ben döneyim sonrası sözlere. Sayın Akşener;
"Dünya Bankası raporlarına göre internet hızındaki yüzde 10'luk bir artış ekonomide yüzde 1,3'lük bir büyüme demek.
Yani, internet hızlandıkça ekonomi büyüyor.
İstihdamın da internetle yakından bir ilişkisi var.
Yapılan bir çalışma, internete erişim ve internet hızı arttıkça istihdam oranının da yüzde 1,8 oranında artacağını gösteriyor. Yani, internete erişebilmek ve hızlı bir internet kullanmak, başta iş bulma ve beceri geliştirme imkanlarını artırdığından istihdama olumlu bir katkıda bulunuyor” şeklinde sözler ile, tespitlerini ortaya seriyordu Başkent'te..
Türk siyaseti ve siyasetçileri, bazen öyle ifadeler eşliğinde , öyle manidar konuları işliyor ki, bir çoğumuz da; “Yaşayamam ben asla, başka bir ülke de….” Vurgusunu yapıyoruz. Öyle değil mi..!
Bu arada, şu 5G meselesi de var..5G için öyle senaryolar dillendi ki, dillendikçe 5G’ nin tahmin edilen  hızından hızlı şekilde kulaktan kulağa kaç zamandır, 5G üzerine senaryolar...
Bir aşı markasını, 5G ile bütünleştirenler bile var…. Hani çip’ lendik, bir zaman gelecek, 5G sayesinde çip’ ler harekete geçecek falan hikayeleri..
Çip’ ler harekete geçince, biz de mi hızlanacağız.. O’ nu da bir deseler.. Çok güzel olacak ya, neeeysee…!!!