'İSRAFTIR, İFLASTIR, İNKARDIR, İLKELLİKTİR'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Tipi Başkanlık Modeli’nin Türkiye’nin stratejik üstünlüğünü kanıtladığını, demokratik gücünü teyit ettiğini, istikbal ve istiklal haklarına bağlılığını tescillediğini belirtti Başkent'te..
Ve ekledi; “İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem arayışları israftır, iflastır, inkardır, ilkelliktir, hatta izansızlık ve insafsızlıktır“ diye.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu MHP lideri. Sözleri sert ve bir o kadar da netti..
 Rferandum ile kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni Türk Tipi Başkanlık Modeli olarak nitelendirirken hayli çarpıcı ifdaleer kullandı Baaeli.
Dedi ki;  "istemi’n üç yılı dolmuş olacaktır. Geride bıraktığımız üç yıllık süre zarfında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi devlet yönetimine denge ve sürat, kuvvetler ayrımına da derinlik ve netlik kazandırmıştır. Dünya siyaset tarihinde, kansız, kavgasız, kargaşasız, ilaveten demokratik katılım ve çoğulculuk prensiplerine müzahir bir sistem değişikliği nadiren görülmüştür. İşte Türkiye bunu başarmıştır”
Haftaya damga vuran bu çıkışa, muhtemelen siyaset dünyası tepki verevcek.
MHP lideri Bahçeli, "(Millet İttifakı) Çünkü bunların iktidara gelmeleri hayal ötesi bir beklentidir” şeklinde bir ifadede bulundu.
Ardından bir önemli konu balığına ilişkin de konuştu Bahçeli.. Dedi ki; "(Kanal İstanbul) Bu proje Türkiye’nin ve İstanbul’umuzun gücüne güç katacaktır”
Partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarında bulunan MHP' liderinin ifadeleri hayli çarpıcı idi kısacası.
Başkent haber turunda idim dün yine.. Ajansların bültenlerine göz attım dikkatlice.. Bahçeli, 16 Nisan 2017’de referandum ile kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni Türk Tipi Başkanlık Modeli olarak nitelendirerek, şöyye drişyorndu Grubuna;
“9 Temmuz 2021 tarihi itibariyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin üç yılı dolmuş olacaktır. Geride bıraktığımız üç yıllık süre zarfında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi devlet yönetimine denge ve sürat, kuvvetler ayrımına da derinlik ve netlik kazandırmıştır. Dünya siyaset tarihinde, kansız, kavgasız, kargaşasız, ilaveten demokratik katılım ve çoğulculuk prensiplerine müzahir bir sistem değişikliği nadiren görülmüştür. İşte Türkiye bunu başarmıştır”
“Parlamenter Sistem arayışları israftır, iflastır, inkardır, ilkelliktir, hatta izansızlık ve insafsızlıktır”
Türk Tipi Başkanlık Modeli’nin Türkiye’nin stratejik üstünlüğünü kanıtladığını savunup, demokratik gücünü teyit ettiğini, ayrıca istikbal ve istiklal haklarına bağlılığını tescillediğinin anlıtınr çiziyordu Bahçeli..
 Ve şöyle diyordu bu konuya ilişkin değerlendirmesinde;
 “Yeni hükümet sistemi refah, bereket ve bolluk demektir. Yeni hükümet sistemi huzur, ufuk ve umut demektir. Yeni hükümet sistemi istikrar, irade ve dik duruş demektir. İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem arayışları israftır, iflastır, inkardır, ilkelliktir, hatta izansızlık ve insafsızlıktır”

İTTİFAK ÜZERİNE..
Ne zaman bu kzonu gnüdeme glese, hayli çarpıcı yorumlarda bulunur sayın lider.. Yine öyle yaptı.
Zillet diye isimlendiridği ittifak üzçerine konuştu yine.. Diyordu ki;
“Zillet ittifakını teşkil eden başta İYİ Parti (İP) olmak üzere bazı partilerin önerilerinde, Cumhurbaşkanı makamının tarafsız olacağı ve ‘Cumhurbaşkanının varsa partisinden istifa edeceği’ kaydedilmiştir”
Bahçeli, teorik olarak Parlamenter Sistemde Cumhurbaşkanının yürütmenin yetkisiz ve tarafsız kadını oluşturduğu kabul edilmiş olsa da, Türkiye uygulamasında Cumhurbaşkanlarının, yetkisiz ve tarafsız davranmadıklarının defalarca tecrübe edildiğini ifade ediyordu özetle.
Dahası da vardı dediklerinin. Algı oyunlarına ve aldatma kampanyalarına itibar edecek hiç kimse kalmadığına dikkati çeker iken şunları söylüyordu Başkent'te;
 “Türkiye’de gerçek dışı tarafsız Cumhurbaşkanı söylemi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle çürütülmüş, devlet yönetimindeki fiili durum ortadan kaldırılmıştır. Başkanlık Sisteminde başkanın partisiz olması gerektiğini söylemek ile Parlamenter Sistemde başbakanın partisiz olması gerektiğini söylemek eş anlamlıdır. Her ikisi de sistemin mantığı gereği mümkün değildir”
Bir önemli başlık daha..
“(Millet İttifakı) Çünkü bunların iktidara gelmeleri hayal ötesi bir beklentidir”
Aynen böyle diylordu MHP lideri.. Parlamenter Sistem’de yetkisiz kabul edilen Cumhurbaşkanlarının kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisinin olmadığını aktarır iken MHP lideri, şöyle diyordu tam olarak;
 “Zillet ittifakı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi bahane ederek Cumhurbaşkanını TBMM’nin seçmesi için hazırlık yapmaktadır. Ancak, Türk milletinin uhdesindeki bu demokratik yetkinin alınması faşist yönetimlere has bir korsanlıktır ve emel sahipleri asla muvaffak olamayacaklardır. Çünkü bunların iktidara gelmeleri hayal ötesi bir beklentidir”
Başkent’te siyasetin günüydü dün.. Partilerin grup toplantıları vardı ve dahası ne ifadeler geçti söylemlerde.. Hepsinden bahsetmeye, sayfalar yetmez elbet..
Kısaca özetleyebildiklerim bunlardı dünden kalan.. Haydin hoşça kalın..