Düşününce şöyle bir en hakikatlisinden, yani laf olsun torba dolsun cinsinden düşünmek için değil, hakikaten düşününce insan, ne de doğru bir söz diyor, attığım şu başlık için, değil mi...!!!

Düşününce şöyle bir en hakikatlisinden, yani laf olsun torba dolsun cinsinden düşünmek için değil, hakikaten düşününce insan, ne de doğru bir söz diyor, attığım şu başlık için, değil mi...!!!

Eğri oturmayı sevmem lakin, bel ağrım tutunca mecburiyetten o hali alırım.. Eğri şekilde görünür oturmam.. Şekil de bir şekil sonuçta.. Birçok kişi bu aralar pek şekilli.. Nayse , konu bu değil..

EĞRİ OTUR FAKAT, DOĞRU DÜŞÜNCÜYÜZ BU GÜN..
Kafama takılan iki konu var, ikisi de birbirinden şahane aslında.. Şaphane diyorum,çünkü üzerine çok söz edilecek konular benim için şahane konular..
Düşündükçe, düşünesim, konuştukça, konuşasım gelir şahane olunca bir konu..
Önce birincisi diyeceğim.. Her gün can dostlarla birlikteyim, bir iki saat..
Sessiz kullar ile aramda pek iyi bir ileştişim oldiğunu söyleyeceğim.. Seviyorum kardeşim ben sessiz kulları.
Yardım eli olduğunuzu anlıyorlar ve kaşılığını da veriyorlar. Bazen cılız bir ses çıkararak,  bazen gözünüzün içine öyle bir bakıyorlar ki, anlatılamaz, yaşanır bu dediğim.
Eceabat' tdan ses veren, koca lürekli insanlar;
"BİR KEZ ANNE OLSUN..." baylmığı atıyorlar ve ekliyorlardı;
"Bu kelimeleri sürekli duymaktayız.
'Bir kez anne olsun,hayvanların doğaları ile oynamayın,kısırlaştırma günah.'
Anladık ta abi doğan yavruları ormanlara,sağa sola, çuvallar içine koyup atan sizler değil misiniz,bu günah değilmi." sorusunu tak diye soruyorlardı.
Hey maşallah dilinize asğlık.. mükemmel bir soru ve mükemmel bir anlatım, o birilerine yönelik, pek güzel bir anlatım.Yaptıkları birilerinin, tam da bu..
Neyse, ben dönreyşim koca yürekmli insanların derneğine, ECE HAYDER' in bu konu üzerine dile getirdiklerine.
"Aç bırakıp kapımın önüne alışmasın deyip taşla sopayla kovalayan sen değilmisin.
Kalkmışsın günahtan bağsediyorsun. Biz bugünde günah işledik.
Uzun zamandan beri pandemi yasaklarından dolayı ara verdiğimiz Tierlnsel Umut Evi sponsorluğunda yıllardır yaptığımız kısırlaştırma projemize başladık.
Canlarımızın operasyonları başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
Teşekkürler Tierlnsel Umut Evi Türkiye den kucak dolusu sevgiler,selamlar."
Teşekkürün nedeni anlaşıldı sanırm.. Ben den de bir teşekker o vakit.. Destek bulmasalarda, ellerini ceplerine atıp,ş belki de son paralarını  sessiz kullar için, can dostlar için harcayan tüm insanlara.. KOCAMAN TEŞEKKÜR... İyiki varlar.. İyi ki varız, aslında hep var olacağız.. Çünkü güzel bir sözdür, hayvan sevmeyen, insanları da sevemez.. Sevilmek isteyenrler, bence en az bir can dosta sahip çıkmalı, sevmeli, karşılıksız da olsa sevmeli.. Ki sevilsin, değil mi....!!!
Çok daha yazçabilirim, düşündüklerimi kaleme alır iken, lakin çok uzayacak konu..
Sokakta işitilen sesleri artık duymak gerek.. Yavrular hayli çoğaldı.. Aman dikkat.. Araçlarınıza binmeden evvel şöyle bir motor kaputuna tıklayın parmaklarınızı.. Muhtemelen bir yavru kedi, orada olabilir.. Sonra,. ahhh tühhh dememek için, lütfen bari bunu yapalım..
EĞRİ OTURUP, DOĞRU DÜŞÜNELİM.. Bizim elimizden can bulacak canlar için, candan davrdanalık.. Bakın görüceksiniz, işleriniz de pek yolunda gfidecekt.. Bari, bunu deneyin ve görün olacakları...

İKİNCİ KONU...
ÜZERİNE ÇOK SÖZ EDEBİLİRİM, LAKİN, ÇOK DA ABARTMAMAK GEREK..
İlginç bir bilgi.. Gündem yok diye, toplanmayan Belediye Meclisi.. Yahu şaka mı bu.. Herşey bitti hner sorunh çözüldü, ondtan mıdır gündem olmayışı.. O halde, vallahi kutlamak gerek.
Hatta ve hatta, dua etmek gerek.. Allahım, tüm Belediye Meclisleri' ne, gündem yokluğundan toplanmamayı nasip et.. bu sayede her şey çö-züm-len-miş anlamı taşır ki bu da insanlık için mükemmellik anlamı taşır.
Bozcaada Belediyesi Meclisi'nin, görüşülecek bir gündem maddesi olmadığı için üttoplanmaması güzel bir şey bu anlyamda. Peki ya greçekte gnüdüm ne ada da...?
İşittik ki, bize de ulaşan şikayetlerde, adalının son günlerdeki ana gnüdem maddesi su kesintileri imiş.
Diyolar ki; "Vakalar sıgfırlandı, bitlenme vakaları artıph adayı saracak.b."
Vaka'dan kasıt, dünyanın başına illet olan Covid-19 virüsü.. Pozitif sayısı sıfıra düşmüş ada da, oh oh ne güzel..  Sıfırlamış kendini adalılar.. Pandemi gelmiş geçmiş olsun.. Dışıradan gelenler ile yeniden bulaş gelir ise yeniden, onu da ben bilemem.
Bu güzel bilgiden bahisle, adalı ses veriyordu: "Vakalar sıfırlandı da, bizler Susuzluktan bitleneceğiz. Btilenme sayısı çok olyacçakm" şeklinde.
Güzel vurgu ama.. Türküz kardeşim, lafı bulur, ederiz tak diye.. Özetleriz tahmin edileni.. Anlayana artık gerisi.