BU DURUMDA, DAHA DA YAVAŞLAMAMAK İÇİN, DENİLENE KULAK VERMELİYİZ…


BU DURUMDA, DAHA DA YAVAŞLAMAMAK İÇİN, DENİLENE KULAK VERMELİYİZ…
ÇOMÜ’ DE GÖREV YAPTIĞI GÜNLERDEN, ADINI EZBER ETTİĞİMİZ PROF. DR. ŞENER, BU KONUDA NE DİYOIR, VAR MI MERAK EDEN…?
Manşet haberimize özenle göz gezdirmek gerek bu gün… Benden söylemesi. Yaşamak ve Yaşatmak için gelen çağrıya uymalıyız. Korona illetinden kurtulmak için, tüm mesele tam da bu kardeşim…
DEDİKODULARA KANMAYALIM..
‘Peki ya, nasıl olacak bu…?’ dediğinizi duyar gibiyim şu an.
Bunun için söze şuradan başlayalım; EN ÇOK MERAK EDİLENE, NET YANIT… da denilebilir durumdan söz ederek.
Prof. Dr. Alper Şener, herkesin anlayacağı dilden anlattı meseleyi.. Dedikodu kazanı kaynadıkça, akla takılan sorulara yanıt sundu kendisi.
Biontech Aşısı üzerine de bilgiler verdi.. Öyle ya, bu konuda öyle sözler ediliyor ve o sözler, yalan yanlış bilgiler kulaktan kulağa öyle bir yayılıyor ki, bu durum virüsten de tehlikeli, çünkü virüsün yayılım hızını arttırmaya yol açıyor o dedikodular.
Tek bir bilimsel kanıtı olmasa da, konuşuyor birileri ve kafaları da karıştırıyorlar.
Ortaya çıkan durum, birilerimiz de “Aşı olmayacağım...” inadına yol açıyor..
İşte bu önemli mesele için, yani asılsız söylentiler için, Prof. Dr Şener pek güzel sözler etti.
Söz konusu Biontech aşısı için; "Gebe ve emzirenlerde de güvenli olduğu gösterildi...” ifadesini net şekilde dile getirdi.
Sonra da ekledi Alper hoca; “Gıda, besin, arı vb allerjik durumlarda tanımlanmış bir risk faktörü yok...” diye..
Ve şöyle de bir cümle kurdu; “Milyonlarca doz yapıldı - allerjisi olan ve olmayanlarda fark yok,
Yan etkileri; iğne yapılan yerde ağrı, hassasiyet vb - sistemik olarak ateş vb olabiliyor... Ancak bunlar geçici…” diyerek.
Dedikodurlardan biri de, aşının kısırlık yaptığı idi.. Bu konuda, şöyle dedi Alper hoca;
“Kısırlık ve benzeri söylemlerin hepsi bilimsel dayanaktan yoksun...”
Sanırım, konu anlaşılmıştır. Hoca daha ne demeli ki..?
Sayın hoca, “Covid 19 hastalarında sperm sayısı azalanlar var; şimdi bu korona kısırlık yapıyor demek mi? değil tabii ki...
Biontech sonrası 9. ay, Sinovac sonrası 6. ay hatırlatma dozu gerekecek gibi görünüyor- makalelerden- her yıl yapılması gerekebilir (yorum)...” şeklindeki bilgiyi de sundu kamuoyuna.
Bu arada; “Karma aşı (grip+korona) olabilir ama çalışmalar devam ediyor..." şeklindeki ifadesi de bence pek anlaşılır dı sayın Şener’ in.
Biraz daha açalım meseleyi.. Prdof. Dr. sayın Şener; “Vaka sayıları düştü ama halen kritik eşik aşılmadı...”diyordu.  Bir vurgusu da şöyle idi; “Kritik eşik günde 1500-2000 vaka...” bilgisi eşliğinde geliyordu.
“Düşüş hızı yavaşladı ama azalmaya devam edecektir...” görüşü, bence çok kıymetli.. Bu görüşü bizlerle paylaşan sayın Şener; “İçimize sur serpiyorsun.. Diline sağlık…” beğeni cümlesini hakikaten hak ediyorsunuz.
Bir başka cümlesi daha vardı hocanın.. Diyordu ki; “Normalleşme için düşme hızına çok aldanmamak lazım; aşılama hızımız daha önemli... Haziran-Temmuz-Ağustos aşı poliklinikleri yoğun çalışacak.”
Hadi inşallah. Ne kadar aşı, o kadar rahatlama, mesajın özeti bence bu.
"YAŞAMAK VE YAŞATMAK İÇİN...!" hepimiz sorgulamadan aşılanmalıyız.. Hem de, bir birimizsi teşvik etmeliyiz.. Yoksa,  bu pandemi bitmez, pandemi o vakit tam kopar.. Demedi demeyin kardeşim.
Çanakkale gibi, Türkiye'nin ismini ezber ettiği Prof. Dr. Alper Şener daha ne yapsın.
Salgının başından bu güne, hergün bildiklerini paylaşıyor bizler ile..Biz ne yapıyloruz, dedikodulara inanıyoruz.. Yahu, asılsız şekilde konuşanlar, virüsten de tehlikeli. Yalan mı..!!!
Hepimizin sağlığı ile oynanmasına, kısacası asılsız haberlere itibar etmemeliyiz.. Yapacağımız uygulamaya alacağmıız bir diğer önlem de bu olmalı bence.
İzmir Katip Çelebi Üniversite'sinden, Aşı'nın önemine değinip, Vatandaşlara sesleniyordu  Prof. Dr. Şener.
Katıldığı Canlı TV programlarında önemsenmesi gerekenin altını çiziyordu hepimizin sağlığı için.. Ve sayın hoca, bunu uzunca süredir, pandeminin başından buyana yapıyor.
Tekar edelim o vakit bizler için denileni;
“Yaşamak ve Yaşatmak için olmazsa olmazımızın, Aşılanmamız gerektiğini”
"Aşı olmayanların sadece kendine değil, topluma da zararı olacaktır..." diyen Alper hoca, pandeminin  aşılanma ile noktalanacağını savunuyordu.
Daha ne desin ki:!!! Herkes aşı olmalı ki herkes sağlıklı kalsın…