Havalar gibi, SICAKTI GÜNDEM...  Sanıyorum ki; DAHA DA SICAKLAŞACAK...

Havalar gibi, SICAKTI GÜNDEM... Sanıyorum ki; DAHA DA SICAKLAŞACAK...
aNKARA'DA, PARTÜİLERİN GURUP TO0PLANTILARI VARDI DÜN.. sZÖLER SICAK
Ankara'da, partilerin gurup toplantüıları vardı dün.. Hava sıcaktı.. Edilen sözler daha da arttırdı sıcaklığı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “CHP Genel Merkezi suç örgütlerine piyonluk yapanların işgali altında” şekinde biri fade kullandı.. Ağır yükelnid Ana muhelfete.. Sözleri de ağırdı, açtığı başlıkları da..
Ödnek çoktu denilenlere. Mesela, şö yle bir cümle kurdu Cumhurbaşkanı; “Şu anda CHP Genel Merkezi suç örgütlerine payandalık ve piyonluk yapanların işgali altındadır. Millet İttifakı adı altında CHP yönetimiyle yol yürüyen herkes de bu utanç tablosunun ortağıdır. CHP’ye oy veren vatandaşlarımın da bu tablodan rahatsız olduğuna yürekten inanıyorum” diye..
Ne yalan söyleyeyim, gözlenen bazı tablolara, sağ' dan da , sol' dan da rahatsızlık duyanlar çok aslında.
Başkent gündemi diyorum da, Çanakkale ne olacak bu arada..? Bir büyük yatırımı tamamlamak adına, kurulan inşaat şirketinin ortakları mesela.. Dün, bir sohbet esnasında, bir sevdiğim ağabeyin dediklerini paylaşmaya kalksam, sanırım en püsküllüsünden alırım başıma belayı..
Neme lazım, susayım bari.. Bildi konuşmayı uygulayayım bu aralar.. Üzserimde göz var mazallah, Nazarlara falan gelirim de.. Durduk yere... 
Başkent'te dönreyim iyisi mi.. Anrkara'dan  ses veren Reis; “Ortada makul, mantıklı, sahici hiçbir sebep olmadığı halde seçimin 2023’te yapılacağını defalarca tekrarlamış olmamıza rağmen erken seçim teranesi tutturanların sufleyi nereden aldıkları açıktır. Boşuna uğraşmayın, seçim Haziran 2023’tür” diyerek, açılımaya çalışılan bir garip başlığı tak diye kapatıyordu..
Videolu paylaşımlardan haberdar olmayanamız az şu günlerde.. İddialı ve hayli ağır ifadelrin geçtiği bazı paylaşımkları biliyirozu hepimiz.. İşytüe bu noktada, şöyle dlyordu Reis-i Cumhur, sayın Cumhurbaşkanımız;
 “Suç örgütleri mensuplarını kullanarak yalan ve iftiraları ile kamuoyunu esir almaya, yönlendirmeye, devleti ve siyaseti dizayn etmeye heveslenenlere aradıkları fırsatları bugüne kadar vermedik bugün de vermeyeceğiz”
Hem TV' den, hem de abonesi olduğumuz İHA' nın bülteninden ulaştım detaylıca sözlere.
Partisinin gurup toplantısında konuşuyordu Reis.. Diyordu ki; “Şu anda CHP Genel Merkezi suç örgütlerine payandalık ve piyonluk yapanların işgali altındadır.
Millet İttifakı adı altında CHP yönetimiyle yol yürüyen herkes de bu utanç tablosunun ortağıdır. CHP’ye oy veren vatandaşlarımın da bu tablodan rahatsız olduğuna yürekten inanıyorum”
Tacizcilerin, CHP' yi işgal etitğinden de söz ediyordu ki, o konuda daha da bilg2i aktarıp, kimsenin moralini daha da bozmayayım iyi si mi...
Birileri, geçen yıl, benzer eylemleri buralarda hayata geçiriph, çankakale'( yi eylemin merkez üssüne dönütştürmeye çalışıyor diye, hayli iddialı duyumları aktarmıştık, sözüm ona çevreci eylemlerden bahisle.. Hani, ateşin çocukları diye kendilerini tanımlamaya çalışanların başlattığ ıyangınlar dan da söz etmişytikm ya geçen yıl.. Anımsadanız mı..?
Neyse, dönmeyeyim şimdi ben geçen yıla.. Ne me lazım.. yine birileri küfer eder, ben de veririm an itibari ile, yanıtımı.. Ençok, o organizasyonu destekleyenlerin, hnedefteki şirketin reklam ajansını da yürütmeleri meselesi var ki, hadi onu da bilmiyormuş gibi yapayım..
Reis' in, Cumhurbaşkanı Erdoğan' ın öszelirne döneyim ben.. Diyordu ki Reis;
“Biz Gezi olaylarından beri ülkemizin kesintisiz olarak maruz kaldığı saldırılarda kullanılan araçları birer birer devre dışı bıraktıkça yenileri ile karşımıza çıkıyorlar”
Aynen böyle idi edilen söz.. Dahası da vardı üstelik.. İyisi mi aktarmkaya çalışayayım.. Şöyle diyordu Reis
“Biz Gezi olaylarından beri ülkemizin kesintisiz olarak maruz kaldığı saldırılarda kullanılan araçları birer birer devre dışı bıraktıkça yenileri ile karşımıza çıkıyorlar.
Hatırlarsanız Gezi olaylarını çevre hassasiyetine dayalı masum eylemler gibi göstermeye çalışanlara bunun kaos çıkarma denemesi olduğunu söylediğimizde şiddetli itirazlarla karşılaşmıştık.
Yine 17-25 Aralık kumpaslarının doğrudan demokratik hukuk devletini ve milli iradeyi hedef aldığını söylediğimizde de birileri ısrarla konuyu adli ve idari zeminde tutmaya çalışmıştı. Aylar boyunca meclisteki grup toplantılarını FETÖ’nün kasetlerine tahsis edenler 15 Temmuz’u da tiyatro olarak niteleyerek kendilerine verilen senaryoya sadık kalma konusundaki ısrarlarını ortaya koymuşlardır. Ülkemize yönelik en büyük ihanet teşebbüslerinden biri olan MİT tırları hadisesinde Türkiye’yi terör örgütlerine destek veren bir devlet gibi gösterme kampanyasına katılanların dertleri hiçbir zaman hukuk değildi. Mecliste hükmet kuracak çoğunluğun oluşturulamadığı Haziran 2015 seçimlerinin sonuçları ülkemizin PKK ve FETÖ ile mücadelesini ortadan kaldırma, eski Türkiye’yi horlatma vesilesine özellikle dönüştürmeye kalkmışlardı. Nice sinsi kumpasla, tuzakla, girişimle yapamadıklarını 15 Temmuz’da doğrudan silaha sarılarak yapmaya kalktıklarında ise karşılarında milletimizi buldular.”
Bir dolaylı gezi planı da şehrimizde yaşama geçirilmeye çalışmıştı görüünü savunan, öyle çok tanıdığım var ki: hepsinin de ayrı bir nedeni var, böyle düşünmekte..
Tabii , çok ididalı düşünceler bunlar.. Nasıl aktarılıyır bilemedim şimdi.
Bu arada, yeni Vaimiz birilerinin sözde çevreci eylemlerinin asıl niyetini anlamış olmalı ki, ayağının tozuyla gelidği Çanakkale'de, bir güzel önlemler dizisini hayata gçerip, istenileni, planlanana, pek güzel şekilde 'dur' demeyi başarmıştı.. İyi ki varsın sayın Valim..
AK Parti’ nin, Cumhur İttifakı ile birlikte yoluna kararlılıkla devam edeceğini vurguladı bu arada sayın Cumhurbaşkanı.
Bu aralar, istenilen erken seçime ilişkin, her ne kadar ‘Aday mısınız..?’ sborusuna yekten yanıt veremeyenler olsa da, sayın Cumhurbaşkanı, net sözler ile bir ittifak için konuştu Başkent’te..
“Her zaman söylediğimiz gibi; ölçümüz tek ve nettir.
Bizim tek muhatabımız milletimizdir.
Bakacağımız tek yer milletimizin kalbidir. Allah’ın emrinden başka emir, milletimizin iradesinden başka irade tanımayız.
AK Parti üzerinden Türkiye’ye operasyon çekmeye çalışanları milletimiz gayet iyi görüyor, tanıyor, defterine yazıyor. Ve bu yolculukta AK Parti Cumhur İttifakı ile birlikte inşallah ülkemizin geleceğini nakış nakış işleyecektir. Dün başaramayacaksınız demiştik. Bugün de başaramayacaksınız diyoruz. Dün ülkemize diz çöktüremeyeceksiniz demiştik bugün de ülkemize diz çöktüremeyeceksiniz diyoruz. Dün milletimizi esir alamayacaksınız demiştik bugün de milletimizi esir alamayacaksınız diyoruz. Dün ezanımızı susturamayacaksınız, bayrağımızı indiremeyeceksiniz demiştik bugün de aynısını söylüyoruz.
Milletimiz günü saati geldiğinde tıpkı vesayet güçleri tıpkı PKK gibi tıpkı FETÖ gibi tıpkı DEAŞ gibi tıpkı ekonomik tetikçiler gibi bugünkü operasyon aygıtlarına da hak ettiği dersi verecektir. Yeter ki biz kalbimizle zihnimizle hayatımızla hayallerimizle milletimizden ayrı düşmeyelim. Biz doğru olalım. Eğri zaten belasını bulur. Biz istikametimizi bozmayalım. Yolunu şaşıranlar zaten yardan aşağı uçar. Biz itikadımıza ve ihlasımıza sahip çıkalım fitneciler kendi kendilerini zaten imha eder. Biz eser ve hizmet siyasetimizden milim sapmayalım, yalan ve iftira siyasetinden medet umanlar zaten hüsrana uğrar. İşgalcilere de darbecilere de eyvallah etmeyen Türkiye bu oyunu da ne yapacak? Bozacaktır.” Ifadelerini kullandı Reis, hayli net şekilde..