Çağrıyı yapan, dünyanın en çalışkan canlısı. O bir Karınca..

Çağrıyı yapan, dünyanın en çalışkan canlısı. O bir Karınca..
Oiyeceksiniz ki: 'Karınca nasıl çağrı yapar, nasıl konuşur..?'
Latife elbet bahsettiğim. lakin, bilimselliği var.. O halde, varsayalım ki Karınca dile gelmiş, bizde dile gelenleri biraz olsun düşünüp, uygulayalım..
Sosyal medyadan benzer türden paylaşımlar öyle çok geliyor ki, zaman zaman da olsa benzer türden paylaşımlar, insan olan dikkat kesiliyor..
Bir an olsun, varsayıyor ve denilenleri ciddiye alıyor, sanki konruşması mümkün olmayanlar konuşmuş kabul ediyor.. Ddeim ya, tabi ki insan olan..

Bir palaşıma dikkat kesildim.. Başlık tam da şöyle idi;
"KARINCALAR DİYOR Kİ..."
'Ne demiş olabilir acaba Karınca..?' dedim önce, sonra da kaleme alınanları okudum güzelce..
Dile gelmiş Karnıca şöyle başlıyordu söze; "Sevgili ev sahipleri, yaz geliyor ve yiyeceğimiz bittiği için yuvalarımızdan çıkmaya başlıyoruz. "
Hayli doğru bir anlatım aslında bu ilk cümle.. Öyle ya, Karıncaların da tükenmiştir yiyecçek stokları..
Konuştuğunu varsayalım Karınca'nın. Misal ben vrasayldım ve dikkatlice okudm dediklerini..
Şöyle devam ediylordu Karnıca; "Biliyoruz ki siz bizi evinizde istemiyorsunuz.
Rica ediyoruz lütfen Bizi ÖLDÜRMEYİN. Eğer evinize gelmemizi istemiyorsanız,  ben Salatalık Kabuğundan nefret ederim. Girdiğim yerleri takip ederek salatalık kabuğu koyarsanız ben anlarım ki beni istemiyorsanız ve evinize girmem.
Sıradan bir tebeşirle o yolu çizerseniz ben o çizgiyi asla geçmem. Gireceğimiz yerlere limon parçası koyarsanız biz anlarız ve girmeyiz.
Ama lütfen bebek pudrası dökmeyin. Onlar bizi öldürür. Çünkü pudra nefes yollarımızı tıkar. Eğer bunları yaparsanız biz sizi hiç rahatsız etmeyiz !.. İmza: KARINCA"
Müsilaj gerçeğini göz önüne aldım şimdi.. Denizlerimizde balıklar da şu an hali zor durumda.. Tıpkı, midyeler, istiridyeler, Minareler, Deniz kestaneleri bir de.. Ne zor şu an onlar için, müsilaj ile kaplı su yüzeyi ve altında nefes almak..
Pudra uyarısı yapan Karınca' ya,  bu nedenle özellikle hak verdim.. Karıncalar da haklı be kardeşim.. Müsilaj denizlerimizi ve yaşayanlarını bitiriyor ise şayet, Pudra dökülen Karınca güzergahı da, Karınca neslini bitirir, tüketir..
Havalar mevsim gereği hayli sıcaklaştı malum.. Sokaklarda yaşam süren can dostlar düşüylor şimdi de aklıma.. Kış aylarında su buluyorlardı da, şimdi ne olacak..?
Hele, bir kap s0uhazırlayıp, bir kuytu köşeye koyanlarımızın ardından, o su kaplarını tekmeleyip deviren bazılarımız. Sizlere ne demeli acaba..!

-Bir; Jdysvsesı. jsu Jxpdjbsesı. şf yf ösu Mudbd/ısı mdms ks tlkflrşrk ia fıçç Tlfurı yf jtıaiaheaıa cfumfşrp. tılfurı yslsıydı ks şfnkflfşrk öa wgıçç.-
Anlaşılmadı değil mi denilen.. Dile gelen Kediciğin, Köpişin ya da bir Serçe’ nin bu feryadı..
Nece konuşmuş olabilir ki acaba bahsettiğim canlılardan biri..?
Kuş dili değil elbet.. Kedi ya da Köpek dili de değil.. Öyle rast gele bastım harflerin üzerine.. Aslında şunu demek istedim, (f) klavyeden çıkıp, (Q) klavye harfleri ile devam eder iken güne..
“Bir de bizim yerimize koyun kendinizi…”  diyordu aslında bir Kedicik ve bir Köpiş hatta..
Hatta Kuşlar, Serçeler mesela.. Dile geliyorlar şu günlerde.. Sizde işitiyormusunuz..?

“Bir kap suyu, neden esirgersiniz ki bizden..
Hava sıcak, susuz kalıyoruz ve zorlanıyoruz tıp kı benzer durumda kalan sizler gibi...” dedikleri.. 
Düşünüyorum da şuan, ben olsam bir de şöyle derdim; Kuş olsam, Kedi olsam, Köpek olsam..
“Ey insan oğlu.. Aynı havayı teneffüs ediyoruz.. Biz de bu dünyanın, sizler ile ortak yaşayanları olarak, sizden rica ediyoruz..
Çöpe giden yemek artıklarınızı paylaşın bizle.. Karnımız doyar, mutlu oluruz.. Bunu da gösteririz size..”
İstenilen herkesin yapabileceği aslında.. Bir kenara su kabı, yanına da biraz yiyecek.. Ne var ki bunda.,.
Doğa, elimizle kirlettiğimiz denizlerde öfkesini gösteriyor iken şu günlerde, ‘Ben bitiyorum…’ mesajını veriyor iken net şekilde, artık sıra bizde.. Daha da dikkat çevreye..  Daha da sevmeliyiz biz dıyırndaki canlıları.. Kediyi, Köpeği, Serçeyi, Kargayı ve dahasını..
Tabi bu arada, karıncaları da unutmamak gerek.. Haksız mıyım..!!!!