Öncelikle, bekliyorduk gelmedi diyeceğim..

Öncelikle, bekliyorduk gelmedi diyeceğim.. Sabahın köründe uyanmıştım oysa ki, kar gelecek diye..
Bir yandan da sokak yaşayanı, dilsiz kulları düşününce, iyi de olmadı diyor içim.. Yağmadı iyiki dün beklenilen kar..
Kar gelse idi şayet, belki de donacaktı çoğu.. Öyle çok yavru kedi var ki etrafta…
İstanbul hayli yağış aldı dün.,. TV haberlerinde de görmüşsünüzdür.. Lapa lapa yağdı kar, mega kente..
İstanbul’ dan başka ayrıntılar da yakaladım düzenli olarak yaptığım haber ajansları turunda.
Uzun yıllar çatısı altında gazetecilik yaptığım ve adı o vakitler Doğan Haber Ajansı olan ve sonrasında patron değişince, rumuz olarak DHA’ sı kalan, ismi de Demirören Haber Ajansı olarak değişen DHA’ da gördüm ayrıntılı haberi..
Bu haberden bahsetmemin çok nedeni var aslında. İlk nedeni söyleyeyim, belki daha da anlaşılır olurum.. Aşı konusunda türlü algılar oluşturan gruptan bahsettim dün.. Şimdi sıra, o algıcıların uydurduğu bir diğer yalanda.. Sözüm ona, sayın Cumhurbaşkanı aşı olmuş gibi poz vermiş.. Kimsiniz ki siz, böylesi bir iddiayı savundunuz.. Şahit mi oldunuz o anlara, ya da aşıyı enjektöre çekmeden önce, aşı dozunun yer aldığı cam ampulün tahlilini bizati siz mi yaptırdınız. Aşı değildi enjekte edilen iddiasını savundunuz.Pes vallahi. Pes ki pess..
Neyse ben döneyim haberin ayrıntılarına..
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Şu ana kadar bir yan etki olmadı.
Evvelallah sapasağlamım. 28 gün sonra ikinci aşımızı olacağız" diyordu meslektaşlarıma yaptığı açıklamalarında.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazını Beşiktaş'ta bulunan Bezmialem Valide Sultan Camii'nde kıldı dün.. Ardından da  cuma namazı çıkışında bir süre yaptığı telefon görüşmesinin hemen ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 
Olduğu aşının sorulması üzerine, "Şu anda herhangi bir yan etki söz konusu değil. Evvel Allah sapasağlamım. 28 gün sonra ikinci dozu olacağım" açıklaması geldi Reis’ ten.. 

Haber metninin ilerleyen kısmında, çarpıcı bir ara balık geliyordu.
"NE YAZIK Kİ AB BİZE ŞİMDİYE KADAR VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMADI" diye..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ile istikşafı görüşmelerin sorulması üzerine önemli sözlere tti, paylaştığı tarihle başladı konuşmasına ve devam etti;
 
 "1963'ten beri biz AB ile olan münasebetlerimizi hep olumlu istikamette götürmenin gayreti içerisindeyiz. Ne yazık ki AB bize şimdiye kadar verdiği sözleri tutmadı. Şimdi ise yeni bir süreç içindeyiz. İkili görüşmelerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Gerek ikili görüşmeler, gerek diğer irtibatlarımız devam ediyor. Tüm bu görüşmelerde Yunanistan ile Miçotakis ile görüşme konusu olumlu yaklaştığımız bir konu olmuştur. Biz de başlatılabilir dedik" diye..

Ara başlıklar çoktu haberde.. Altı çizilen konular pek önemliydi bence de..


"BİZ CİDDİ BİR PARAYI ÖDEDİĞİMİZ HALDE F35'LER HALA VERİLMEDİ" diyerek, bir önemli meseleye de dikkat çekiyordu Reis..

Erdoğan, S400'ler konusunda bir soru üzerine;  "Bizim savunma sanayiine yönelik atacağımız adımları hiçbir ülke belirleyemez. Bu tamamıyla bizim alacağımız karara bağlıdır. Biz Rusya ile S400'lerle birinci paketi halletmiştik. İkinci paket devam ediyor. Ay sonu Rusya ile görüşmelerimiz olacak. Bir çok konuyu burada görüşeceğiz" yanıtını veriyordu meslektaşlarıma.

F35'ler konusuna ilişkin; "Biden yönetiminin bu noktada ne diyeceği biz bunları bilmeyiz.
Bizim diyeceğimiz bir şey var. Kendi savunma noktasındaki adımlarımızı bir yerlerden izin alarak yapmayız.
NATO ülkesi olarak da NATO'da birlikte olduğumuz ülkelerin bize yön vermesini asla kabul edemeyiz.
F35 konusunda biz ciddi bir parayı ödediğimiz halde F35'ler hala verilmedi. ABD'nin müttefik bir ülke olarak bize yaptığı büyük bir yanlıştır. Temenni ederim ki Sayın Biden'ın görevi üstlenmesiyle birlikte görüşmelerimizi yaptıktan sonra, çok daha olumlu adımları atar ve bunları da yoluna koyarız" ifadelerini açık açık etti Mega kent İstanbul’da.. Duyun duymayan kalmasın der gibi.
İstanbul’ dan haberler böyle kısacası.. Kar merakı ile göz attığım mega kentin gündeminde, Reis’ in açıklamalarını fark edince, aktarmadan edemedim ben de..
Gelelim bu güne.. Bu gün, belki de beklenen kar bize de gelecek.. Belki de, sbahıh köründe başlayacak.. Biz akyam çalışıyor iken harıl harım gazetede, hava açıktı bana göre.. Yıldızlık yani..
Yağması, tam takır baraj için son derece gerekli şu kar, dilsiz kulların yaşamı için belki de olacak bir ızdırap.. Fakat şu da bir gerçek, kar gelmez ve su yürümez ise baraja, yaz aylarında hepten yanacağız.. Ne sokak yaşayanlarına verecek bir kap suyumuz olacak, ne de evlerde el yıkayabileceğiz rahat rahat..
 Tutumlu olacağız su kullanımında.. Aşırıya kaçmamamız gerekecek..
Neyse uzatmayayım daha da, Allah korur Dilsiz kullarını bir şekilde.. Biz sadece onları sevelim, gördüğümüz her yerde pissstt demeyelim.. Ya da hooşttt…
Herkese iyi hafta sonları diliyorum.. Kalın sağlıcakla…