Korona ile mücadelede, belki de hepimizi Zafere taşıyacak adım dün atıldı. Aşılar geldi, Hedeflenen kitle önce aşışa kavuştu..

Korona ile mücadelede, belki de hepimizi Zafere taşıyacak adım dün atıldı. Aşılar geldi, Hedeflenen kitle önce aşışa kavuştu..
Sağlıkçı sağlıklı kalacak ki, bizlere sağlık verebilsin..
Aylardır sahada, aylardır vakalar ile yüz yüze Sağlık neferleri, dün Zırhlarını bir anlamda kuşandı aslında. İlk doz aşı ile Sağlıklı kalmalarının adımı atıldı dün.. Kimileri yetişmez, kimileri gelmez dese de, Aşılar ulaştı, dağıtıldı ilgili birimlere.
YALANCI SOSYAL MEDYA..
 UYDURUKÇUNUN MUMU..!
Algılar yapıldı günlerdir, yok efendim aşı vurdurtan Çin’ce konuşacak, gözler çekilecek falan filan.. Toplumu germek adına, en hassas dönemi dahi kullandı birileri, kedi siyasi çıkarları adına.
Ölümcül virüsün, pek çok tanıdığımızı bizden ayırmasını bile ciddiye almayan o birileri, böylesi günlerde dahi yaptı gene yapacağını.. Başka ne beklenirdi ki zaten..!
Konu hayli net.. Ölüm kol geziyor iken tüm dünyada, Türkiyemi hiçe sayan o birileri, Sağlık bakanlığını ciddiye almadı günlerdir..
Demedik laf, üretmedik sahte senaryo, dedikodu ve kısacası algı işte.. Yapabilecekleri aynı idi, aynısını yine yapıt o birileri.. Sanki ne geçiyor ise ellerine..!!! Ülkeyi küçük düşürmek bir yana, Devletimizi hiçe saymak ile sanki birilerinin boyu uzadı yine.. Gerçi uzayan yerleri dilleri, o’nu da kesip atmak var dı ya, neyse…
Kara kış kapıda şimdi.. Bir yandan korona, bir yanda karı kış.. Beklediğimiz aslında bolca yağış.. Dua ettiğimiz günlerdir. Yoksa, kuraklık kapıda, yaz aylarında çekilmez bir çile.. Tahmini edilen kara senaryo  susuzluk..
Yarın bir gün, bu konuda da algı başlatır artık birileri.. Küresel ısınmaya bağlı kuraklığı, bakalım nerelere bağlarlar..Bunu da bekleyip göreceğiz hep birlikte..
Atikhisar ile hayli dertlenip, Atikhisar üzerinden siyaseten beklentili güleri ne çabuk unuttu bazı çevreler.. İçme suyunun önemine değinip, türlü sözler edenlerden bu aralar tık yok.. Atikpisar’ da da şimdilerde olması gereken suyun olmadığı gibi durum.. Su yok… Bunun da nedenini,  kime ve kimlere bağlarlar merak etmiyor da değilim şahsen bendeniz.
Korona değil ise, bizi susuzluk öldürür demediler neden ise.? Halbu ki, su rezervi için bir minnacık adım dahi atılmıyor iken, alternatif kaynak ve su depolayacak bir mekan arayışı dahi yok iken, nerede kaldı su kaynağı sevecenliğimiz..?
Aşı konusunu  mesele yapanlar gibi, içme suyu üzerinden siyaset ve dahası beklentileri dile getirdiğimi hatırlıyorum da,  çok mu biliyorum diye de düşünmüyor değilim şahsen bendeniz.. Aslında yaptığım düşünmek sadece, düşünür iken de yorumlayabilmek.. Belki de, öngörü benimkisi..
Şehrin kıdemli yaşayanları arasına girdim ne de olsa.. Yaş Elli’ ye dayandı..  Daha dün gibi oysa, 18’i dolsa da, kahvehanelere, doğduğum köyümde, yaş sınırına takılmadan rahat rahat girsem diye düşündüğüm günler.. Üzerinden adeta göz açıp kapatana dek yıllar geçti.. Şimdilerde geçen yılları  saymaya korktuğum bir gizemli sürecin içindeyim ben neden ise..?
 Yıllar önce 18 yaşın altında olma korkusu vardı, henüz reşit olmama ve topluma açık alanlara girememe endişesi.. Şimdilerde, yaşı kemale varanlar, sokağa çıkmaya korkar oldu şu illet yüzünden… İkide birde, eve dönme saatini hesaplayan 65 yaş üstünü gördükçe, keşke diyorum  içimden, keş ke 20 üzerinde zaman dursa idi öyle kalabilseydim diye..
Bir yanda bir zamanların korkusu için beklediğim, gün saydığım o zaman.. Bir yanda, yaşı kemale varanların hissettiği şimdiki endişe, korku..  Zaman her şeyin ilacıdır dediklerinde, inanmıştım bende o bir zaman..
Görünen o ki, zaman ilaç değil .. Zaman ilaca muhtaç bırakan insanı.. Yaşlandıkça hastalık ve dahası.. Yani, sorumlu bence sadece zaman.. Hızla geçen su gibi yıllar..
Aşı dedim, su dedim, nerelere geldim.. Yaşlandıkça, kafa da mı gidiyor ne..!
Sıra sizde ise Aşı vakti anlaşılan.. Yok sa, korona değil, denilenler alacak canımızı. Boş yere söylenilenlere inananlar, sanmayın ki inanmak tedavi eder, ya da hastalıklara karşı korurlar insanı..
Demedi demeyin bakın.. Her kafadan bir ses çıkan günümüzde, hele ki birilerinin sosyal medya yalanlarına kanmayın sakın.. Vakit geldi ise, sıra sizde ise, vurdurun gitsin aşınızı..
Beklemekten ise, ha geldi ha gelecek diye virüsü, alıverin gardınızı… Koruyunuz kendinizi..
Sağlıkla kalın diyorum, başka da bir şey demiyorum.. Haa, maske, mesafe ve hijyeni de unuttuğumu sanmayın..Kurallara da aman haa dikkat edin...