“Deliye her gün Bayram..” demiş atalar.. Güzel söz.. Bayılırım..


“Deliye her gün Bayram..” demiş atalar.. Güzel söz.. Bayılırım..
Bayramların da eskiden bir önemi vardı, değerliydi bayramlar.. Ramazan, Kurban…
Hele hele ulusal Bayramlar..
Yıllar geçtikçe, Bayramlar sadece tatil anlamı taşıdı bizlere.. Hele İstanbullular.. İki gün tatil görmesinler, hoop il dışına.. Bu aralar, korona illeti ile boğuşuyor iken Milletçe,öyle çok iştahlılar ki birileri hooop il dışına durumunda..
Uzun uzun bu konuda yazasım var lakin, hiç başıma iş çıkarmayacağım şu an.. Çünkü, sinir haline bürünüyorum, ne yazacağım konusunda kendimden hiç emin değilim.. Durduk yere iş çıkarmayayım başıma..
Senede bir gün de olsa, biz gazetecileri o günde anan onca isim çıkıyor.. Güzel sözler ediyorlar.. Ruhumuzu bir başka okşuyorlar.. Sonra unutuluyoruz.. Yalancı, abartan, uyduruk haberci ilan ediliyoruz.. Dahası da var da, ne me lazım.. Susayım en kararlı şekliyle bendeniz..
10 Ocak geldiğinde, hep benzer sözleri işitenlerden olduğumuzdan bizler, alıştık artık.. Senede bir gün edilir, sonra geçer gider, unutuluruz.. Ta ki bir yıl sonraya dek..
Kimi hediyeler yollar, ya da getiri, kimi ajanda falan düşünür.. Yazıyoruz ya.. Not almak için…
Not almak güzel şey.. Denilenler güzel ise, daha da güzel.. Misal, anlam yüklü sözleri aynı bir ezber yapıyor zihnim.. Daha bir yüreğimize dokunuyorlar o anlarda, hakikaten hoşumuza gidiyor.. Hediye yerine, ruhu okşayan sözlerden yanayım ben şahsen..
Ruh demiş iken, Çanakkale Ruhu yüklü olduğumuzdan her birimiz bu coğrafyada, Ruh hali bizim için pek kıymetli. Devlet önceliğimiz çoğu kez.. Vatan Millet ve dahası sonra… Hele ki Şanlı Barağımız.. Ancak önce Devlet..Devlet var ise, bizler varız sonuçta.. Öyle değil mi…!!!
Devletin her kademesinden isim ile, 30 yıllık Meslek hayatım boyunca, yüzler hatta binlerce değerli kişi ile tanışıklığımız oldu.. Misal, çoğnu ararım her bayram.. Ulusal ve Dini Bayramlarımızda..
İçime acayip bir huzur çöker o anlarda.. Özlediğim sesleri işitmek kulaklarımda, pek bir rahatlatır şahsen beni..
Bazen bir ses, bazen bir söz.. Bazen de, son yıllarda sosyal medyadan dürtülmek.. Bir eski fotoğraf karesinde görülmek değer kişiyle, acayip mutlu eder bizleri.. Misal beni..
Pek çok meslektaşımın da günü ve senede bir günü aslında bu gün..
Senede bir günde olsa anılmak güzel şey elbet.. Hele ki dediğim gibi güzel sözler, anlamlı ifadeler olunca edilenler, daha da bir keyif verir bizlere bahsi geçenler..
Gece gündüz, bilmeyenleriz biz. Haberin eşinde, unuturuz saatleri, mevsimleri, üşümeyiz de biz..
Çoğumuzun sosyal yaşantısı da pek yoktur.. Haber ise peşinde olunan,  gerisi yalandır geçen zamanın..
İşimizin önemini bilenler, genelde siyasetçilerdir.. Öyle ya, vatandaş ile arada kurulan sıkı bağı oluşturur gazeteci..
Günümüzde hatırlayıp, güzel sözler eden isimlerden birinden söz edeceğim şimdi.. Kimine göre, belki de ben yağ yakan olacağım.. lakin, kullanılan ifadeler pek netti.. Tabii anlayana..
Şimdi yağ yakan olacağım kesin.. Ne ihtiyacım var ise, böyle bir davranışa…
Neyse, kimine göre yağ yakan olacağımdan, peşin peşin diyeyim ki; “Hiç umurumda da değil..”
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla tebrik mesajı yayınladı.. Güzel di yazılanlar.. Yalan yok, şahsen benim de pek hoşuma gitti..
Diyordu ki sayın Turan; “Basın mensupları kamu yararına önemli bir sorumluluğu yerine getiriyor..”
Sonra da ekliyordu; “Basın mensuplarımız; demokrasimizin güçlenmesine önemli bir katkı sunarken, kimi zaman yaptıkları haberlerle toplumsal farkındalığın da artmasına vesile oluyorlar.
Zaman mefhumu tanımadan, büyük bir özveriyle ve fedakarlıkla toplumu bilgilendirmek adına görev yapan basın mensuplarımızın bu gayretleri her türlü övgüyü hak ediyor.
Kamu adına hareket ederek, ilkeli ve objektif haberlerle kamuoyunu bilgilendirerek önemli bir görevi yerine getiren, kıymetli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyoruz.”
Benzer sözler, benzer düşünceler çoktu bizim için yazıya dökülen.. Senede bir gün de olsa, böyle düşünülmek güzel şey sonuçta..
 10 Ocak, sene de bir gün de olsa, güzel bir gün kalacak…
Hoşça kalın diyeceğim de, hatırlatayım yeniden.. Maske Mesafe Hijyen… Kalın sağlıcakla…