Bar bar bağırasım var..  Sanki herkes ajan.. Yazdıkları sır ve istihbarat içeriyor..

Bar bar bağırasım var..  Sanki herkes ajan.. Yazdıkları sır ve istihbarat içeriyor..
Nerede ise günlerdir  Paylaşımlarımızı kopyalayacaklar korkusu.. Korona’ yı unuttuk, WhatsApp’ımızın derdine düştük.
Yahu, bu ne korku sahiden.. Kişi ne paylaşıyor olabilir de bu denli endişe kapılıyor olabilir..
Terörist’ miyiz biz..!!!
Bırakın onlar düşünsün. Teröristlerin derdi olsun bizlerin dilinden düşmeyen, kaç gündür  yılan hikayesine dönüştürülen o mesele.. Bırakalım da, gizli kapaklı işlerle uğraşanların derdi olsun şu suni mesele..
Kamu yararına çalışan, hizmet eden bir Dernek mensubuyum. Bizim grupta da birilerinde bir telaş.. Çektim isyan bayrağını, an itibari ile gruptan çıktım ve de sildim grubu..
Konuştuklarımız hobimiz telsiz üzerine.. Ara da bir de geyik muhabbeti de geçiyordu tabi.. Kös kös oturacak değiliz ya..! Şaka ile karışık, Ayhan Işık misali sözler falan filan yani..  
Kaç gündür, ülkenin birinci derece gündem maddesi imiş gibi oldu şu mesele.. Ne WhatsApp’ mış be kardeşim.. Sanki, onunla yatar onun la kalkarmışız gibi.. Bu ne yahu.. Bşka meselemiz mi kalmadı..
Misal, susuzluk kapıda.. Yağış yok, barajlar tam takır.. Dua atsek,  Allah’ım tez zamanda yağmur ver, kar getir diye,  bence daha faydalı oluruz Millete..
Uzatmayayım.. Paylaşım rekoruna koşan bazı anlatılara döneyim, tam da  bu konu üzerine..
Bütün meselelerimizi, sorunlarımızı çözdük, WhatsApp’ ın derdine düştük adeta..
Biri yazmış, muhtemelen kopyala yapıştır bir konu.. Sanki  CİA ajanının raporundan çıkan bir belge bu.. Yahu, bu nedir sahi..
Başında bir isim, ciddiyet kazansın diye sanki meseleye.. Sonra paylaş da paylaş..
Madde madde, anlatımlarla, sanki ülkenin tek derdi meseleye ilişkin yazılanları okudum da, kafayı da sıyırmamak elde değil. Conta yaktım bir anda. Su kaynattım, fokur fokur..
Olayın ciddiyetine bakın şimdi. Madde madde yazılanlara… Tabi biz bunu Yer seeek…
Şöyle geliyordu ilk madde;” 1) Sosyal medyalar dünyanın en büyük gözetleme kuleleridir.
Bunlardan biri de WhatsApp' tır. Kurucusu Jan Koum' dur. Ukrayna göçmeni bir Yahudi’ dir.”
Buram buram ırkçılık kokan bir anlatım eşliğinde, devamı da geliyordu denilenlerin.. Şöyle ki;  “WhatsApp' ı 2009'da Kalifornia' da kurdu. Kullanıcısı kısa sürede artırıldı. Daha sonra Facebook şirketi alacaktı. Dikkat buyurun…”  şeklinde bir de sözüm ona vurgu..
İkinci madde de çok gizemli sözlerle kaleme alınıyordu sanki.. Yoksa bana mı öyle geldi..?
O madde, şöyle kaleme alınıyordu; “2) WhatsApp 2014' te, Facebook' un sahibi Zuckerberg tarafından 19,3 milyar dolara satın alındı.
Karşılığında Jan Koum' a 2,4 milyar dolarlık hissesi verildi ve Facebook yönetim kuruluna alındı. Facebook' un sahibi Zuckerberg’  de Yahudi’ dir.
CIA için dev gözetleme kuleleri kurdu.” yok artık.. Nasıl bir bilgi böyle bu.. CIA halt etsin bu noktada.. Sen neymişsin be abi… Bu sırları nasıl ele geçirdin yani..!
 Bir diğer madde ve daha da gizem dolu sözler.. Buyurun birlikte göz atalım; “3) İnsatagram, facebook, WahtsApp, Messenger facebook şirketine ait. CIA' in sırlarını ifşa Eden Snowden' a göre Facebook bir sosyal medya değil, gözetleme merkezi.
 Snowden'a göre Facebook'ta paylaşım yapmak kişisel hayatı satılığa çıkarmakla eş değer. Facebook CIA ile beraber.”
Demek oluyor ki, bizler CIA’ yı pek abartmışız. Ne de beceriksizmiş meğer bu CIA.. Oysa ki, sinema filmlerinde, pek övülen bir kurumdu.. Beceriksizlik hat safhada iken, nasıl da abartılmış meğer bu CIA..
Bir diğer madde, sanırım daha da komik. Şöyle ki; “4) CIA temsilcisi Christopher Sartinsky insanların politik görüşlerini, dinlerini, tüm arkadaşlarını, fotoğraflarını, yazışmalarını takip ettiklerini söylemişti. Son yıllarda CIA'da dünyadaki sosyal ağların izlenmesi ile ilgilenen bir birim vardır.
Ciddi faaliyet yürütmektedir.”
Benim ve ben gibi, son derece espri yüklü Türk milletinin paylaşımlarından haberdar olsa ide CIA, bu güne değin dünyayı çoktan terk ederdi ya, neyse… Sanırım bir bizim yazışmalarımızdan bir neticeye varamamışlardır.. En ciddiyet isteyen konulardaki alaycılığımız karşısında, CIA çoktan çökmeli idi bence.. Haksız mıyım..!!!
Bir yeni madde, bir yeni gizemli sözler.. Yok artık: “5) Özel sektör, belediyeler, dernek vakıflar, memurlar, eğitimciler, doktorlar, polisler, işçiler, öğrenciler, kurum ve kuruluşlar komple WhatsApp' tan duyuru yapıyorlar.”
Öyle.. Evet aynen de öyle..Toplu halde iletişim için güzel bir mecra değil mi bu grubun oluşumuna zemin olan WhatsApp.. Ne var ki bunda..?
 Madde 5 ‘in devamında; “Muazzam haber, bilgi, bağlantı ve veri toplanıyor. Tüm bunlar işleniyor ve işe yarayanlar fişlenip arşivleniyor” diye sonlandırılıyordu.. Pnik edecvek sözler bunlar.. San ki, herkes gizli kapaklı bir halde de, bizi fişleyecekler. Kim, CIA’ mı..? KGB’ mi, Mosad’ mı.. Yahu, Türk güvenlik güçlerimiz, zaten s… b…’u ve nerede o haltı ettiğiizi çok iyi biliyor..  Öylesine güçlüyüz biz  istihbarat’ ta. Be ne korku.. böyle.. İHA’ larımız, SİHA’ larımız, Akıncı’ mız, SİDA’ larımız..  sayayım mı daha..
Şahsen ben, Türk İstihbaratının güçlenmesi ve her gelişmeyi biliyor olmasından son derece memnunum. Daha bir güvenli hissediyorum kendimi.. Hangi sokakta, hangi eğlence yerinde, bomba patlatılacak korkusu ile İstanbulluların endiyeli bekleyişleri olduğu tarihleri hatırlıyorum da, niye korkayım şimdi ben İstihbarat’tan..
Son madde demek isterdim. Ancak zırvaların devamı çoktu, paylaşım rekoruna  koşan, madde madde anlatımların sonu gelmiyordu bir türlü..
Meğer, birileri çökecek iken bilgilerimize, biz çoktan çökmüşüz bunların ne amaçla  sosyal ağları kurduğu bilgisine..   
Bakın gördünüz mü, bizim sivil istihbaratçılarımız, yani sokakta gezen her bir ferdimiz, CIA’ nın da, KGB’ nin de, Mosad’ ın da, pabucunu, çoktan attı dama.. Rüzgardan düştü damdan pabuçlar, onlar da çöpçülerin süpürgesi ile önce kovaya, sonra çöplüğe.. He he he…
Lakin şu maddeden söz etmeden edemeyeceğim.. Gönün bakın, meşhur CIA, nasıl da çökmüş
 "CIA'nın 60 yıl boyunca yapamadığını, meğer sosyal medya yapmış..”
Vurun kapısına kilidi.. Boşa yer kaplıyormuş meğer bu kurum dünyada…
Kalın sağlıcakla,, maske mesafe ve hijyeni de unutmadan.. Hoşça kalın..