Tartışılır bence… Son yaşanılan olay ardından, tartışılmalı da bence…

Tartışılır bence… Son yaşanılan olay ardından, tartışılmalı da bence…
Başarı ortada.. Kazanılan bir belediye.. O belediye başkanının önceki  siyasi hikayesi de var ya, hadi neyse.. O hikaye üzerine, partilileri yaptı vaktinde yorumu.. Kimi tepkisini hayli sert sözlerle verdi, kimi de tepkisini sandıkta gösterdi.. Başkan seçerek..
Eski yaşanmışlıkları bir yana bırakıp, eski yaşanmışlıklar üzerine son gelişme ve alınan bir baba karar diyeceğim ben şimdi.Müsaadenizle elbet..
Sosyal medya hesabından, haftaya damga vuran bir paylaşımda bulunan isimden bahsedeceğim şimdi.
Kadın siyasetçi Av. Ümran Aydın’ dan.. İstifa sürecinin yol açtığı bu son duruma ilişkin dedikleri hayli manidar ve dikkat çekiciydi kadın siyasetçinin.
Aynı zamanda meslektaşı olan siyasetçiye ediyordu lafını. İddiası büyük ve çarpıcıydı bence....
 Sözleri tam da şöyle geliyordu kadın siyasetçi Aydın’ ın;
“Partime geri dönüş için yapmış olduğum üyelik başvuruma, Genel Başkan Yardımcımız @MuharremERKEK'in engel olduğunu ve özel not düştüğünü üzülerek öğrendim.”
Kısacası, başına gelenden sorumlu tuttuğu isme verilen tepkiydi kaleme aldıkları.. Sözleri sertti ve kararlıydı da aslında yapacağı eylemden söz eder iken..
Adeta CHP’ li olabilme savaşı veren kadın siyasetçi,  Çan ilçesinin bir önceki dönem CHP İlçe Başkanı Av. Ümran Aydın, aldığı eylem kararı ile bence Türk siyaset tarihine de geçer..
 Sosyal medyadan duruma ilişkin paylaşımda bulunuyor tarih veriyordu bu günden, yani 17 Ekim Cumartesi’den  bahisle.. Diyordu ki;
“Cumartesi günü partimiz genel merkezi önünde #oturma #eylemine başlayacağım…”
İDDİASI HAYLİ ÇARPICI…
Kadın siyasetçi Av. Aydın, aynı zamanda meslektaşı olan Çanakkale Milletvekili ve CHP Genel Başkan yardımcısı Av. Muharrem Erkek’i sorumlu tuttuğu, üyelik kaydının gerçekleşmediği konuya ilişkin;
“ İlçemde belediyeyi kazanmanın mükafatının neden bu olduğunu ve neden üyeliğime engel olunduğunu; hem bana hem de kamuoyuna açıklayana kadar da #eylemimi #bitirmeyecegim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” İfadelerini kullanıyordu.
KADIN, SADECE SİYASETTE DEĞİL.. KADININ ADI, YAŞAMIN HER ANINDA..
Mesela, açılan şu başlık.. Tam da, kadın siyasetçinin serzenişli sözleri ve aldığı dikkat çekici kararını dile getirdiği günde kaleme alınmıştı.. nerede mi? Çan’da..
 Kadın siyasetçinin, satır arası göndermelerinde söz ettiği isimden geliyordu bu sözler.. Konu ile alakası her ne kadar gözükmese de,  Kadına verilen değerdi bence yazıya dökülenler..
 “KADIN ÇİFTÇİLER, TOPRAKLARIMIZIN BÜYÜK KAHRAMANLARIDIR..” diyordu, Kadına övgüler yağdıran isim.. yani, Çan belediye Başkanı, CHP’ li eski Çanakkale Milletvekili Bülent Öz..
 Tarih, dünden önceki gün.. Yani, tam da günü.. “15 Ekim Kadın Çiftçiler Günü…”
Kadın çiftçilerin  günü kutlu olsun diyordu Başkan.. Sonra da ekliyordu;
”Çiftçi kadınlarımız, Çan ve Çanakkale başta olmak üzere ülkemizde ve dünyamızda kritik ve stratejik bir sektör olan tarımın önemli aktörleridir.
Çiftçi kadınlarımız; toprakların büyük kahramanları, tarımsal üretimin en önemli paydaşıdır.
Özverileriyle, annelik içgüdüsüyle vefakârlıkla mücadele eden kadınlarımız topraktan sofraya tarımın her aşamasında söz sahibi konumdadır.
Yazın sıcağında, kışın soğuğunda fedakârca üretim yapan eli nasırlı, avuç içi toprak kokan, alnında damla damla teri parlayan cefakâr kadın çiftçilerimizin yaşadığı sorunları çözmeli, haklarını teslim etmeliyiz. “ diye..
Yaşadığı sorun var ise çözülmeli elbet kadını. Dahası, hakkı da teslim edilmeli. Mücadelesinin adı,  yeri geliyor oluyor ekmek savaşı, yeri geliyor oluyor yeniden partili olabilme savaşı…
Neyse uzatmayayım.. Başkan Öz’ ün dediklerine döneyim ben..
“Her alanda olduğu gibi tarımda da kadınlarımız ekonomik ve sosyal alanda güçlendirmeliyiz.” diye başlıyordu sözü.. Ardından da geliyordu net şekilde anlayana vurgusu;
 “Kadın çiftçilerimizin eğitimine önem vermeli, kalkınmadan ve refahtan adil pay almalarını sağlamalı, kadın çiftçilerimizi desteklemeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Gününü kutluyor, başta Çanlı çiftçi kadınlarımız olmak üzere ülkemizin ve tüm dünyamızın kadın çiftçilerinin bu önemli gününü tebrik ederim.”  diye..
Tarlada, bahçede, mutfakta kadın..  Yeri geliyor Bürokraside, yeri geliyor Dağda savaşan kahraman bir subay, astsubay, uzman çavuş  kadın..
Yeri geliyor öğretmen, yeri geliyor Hakim, Savcı, Avukat..
Ve hatırlıyorum da, ilk Türk başbakanı da bir kadındı.. Prof. Dr. Tansu Çiller..
Siyasette, kadın Genel Başkanlar da yok değil hani.. Ümit ederim ki, kadın siyasetçinin üyelik savaşında, tüm kadın siyasetçiler, siyasetin içinde yerini almış bildik bilmedik tüm isimler, en azından tek cümle ile destek verenler olur..
“Kadının adı var…” denildiği günleri, Türkiye çoktan geçti, aştı  diye bilenlerdeniz sonuçta..
Bence kadın siyasetçiler daha da artmalı. “Yok efendim bizim şunca kadın adayımız var..” diye övüneceğine Türk siyaseti, kadın siyasetini daha da bir anlamalı..
Hemcinsim siyasetçilerin, bu satırları okur iken hiç sinirlenmeyeceklerini, üstelik beni destekleyeceklerini varsayarak, kalınız hepiniz sağlıcakla..