Biz filmleri ile büyüdük, yeni nesil Gölgesinde yetişecekmiş.. Gel de kıskanma, hasetlik etme..

Biz filmleri ile büyüdük, yeni nesil Gölgesinde yetişecekmiş.. Gel de kıskanma, hasetlik etme..
Genç meslektaşlarımız, anlaşılan o ki, pek şanslılar..
Bu sözlerimin nedeni, dün okuduğum şu başlık;
“Geleceğin medyacıları Yeşilçam’ın gölgesinde yetişecek,..”
Bu ifade, sayın  Bakan Kasapoğlu’ndan gelmiş; “Gençlerin idealine her alanda destek vermeye devam ediyoruz”
Gençtim bende. Şimdilerde 49 oldum.. Bizim gençlik yıllarımızda adı; Buluğ çağı olarak geçen, birkaç yıl öncesine dek ise ‘Ergenlik’ ismini alan, şimdiler de ise ‘Z kuşağı’ diye anılan farklılıktan mıdır nedir, biz Yeşil Çam’ ın vurdulu kırdılı, kahramanlık hikayeleri ve dahası, bu gün dahi halen izlemeye doyamadığım, misal ‘Hababam sınıfı’ serisi ile geçirdik ömrümüzü.. Gerçi çok güzeldi  o yıllar, iyi ki de geçirmişiz.
80’ lerin sonlarında başladım mesleğe.. 90’ lar da pek güzel yıllardı kardeşim. Halen unutamam. Hele ki gece gündüz birlikte haber kovaladığım rahmetliler. Yaşar Türe ağabey, Turan Narler amca, Şahin Akbulut, Sava Yazıcı, Cemal Oral ağabeylerim. Tuncay Atalay, Mehmet Cantürk sayayım mı daha.
90’ yıl yıllarda, Şefket Değirmenci mesela…  Hepsi efsane idi vesselam.. Hele hele ‘Star’mız. Cahit Yıllaz.. Gani gani rahmet okuyorum sizlere..   
Günümüze döneyim, Ben gençtim hatta çocuk.. Meslektaşlarımın bir kısmı, rahmete kavuşan saydığım üstatlar.
Güne geldim dün. Neler oluyor dediğim düne.. Yeşilçam’ unutulmaz filmleri ile büyüyen bizler, bir de Yeşilçam’ ın dibinde yetişecek yeniler..
Dikkat kesilidğim ve meraka okuduğum haberi, Başkentli meslektaşım, İHA muhabiri Emin Kuvat kaleme alıyordu. Abonesi olduğumuz İHA’ dan her gün Başkent turu atan ben, iyi ki de rastladım bu habere..
Geçmişe döndü ben de bir anda kafa. Yıllar önceye… Sonra yitirdiklerimiz düştü yine aklıma, yine rahmet okudum hepsine.. Nurlar içinde uyusunlar..  
 Dikkatimi hayli çeken habere ilişkin detaylar, şu cümle ile dile geliyordu:
“Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kurulan Türkiye’nin medya temalı ilk gençlik merkezi Akademi Beyoğlu, geleceğin medyacılarını yetiştiriyor.”
Sonra, haberin içine sızdırıyordu okuyanı, kaleme alınmış cümleler.
Şöyle geliyordu misal sonraki cümle;  -Türkiye’nin 81 ilinde 345 gençlik merkezi vasıtasıyla gençlere kendilerini geliştirme imkanı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye’nin medya temalı ilk gençlik merkezini İstanbul’da kurdu.
-Dijital çağın gereksinimlerine uygun şekilde tasarlanan Akademi Beyoğlu'nda radyo-TV stüdyosu, ses kayıt, portatif sahne, yazılım kodlama, siber güvenlik, web ara yüz, network sistemleri, dijital TV laboratuvarı, dijital radyo laboratuvarı, robotik kodlama atölyesi, greenbox, E-Spor gibi çok sayıda uygulama laboratuvarları ve atölyeler bulunuyor. – diye…
Diyeceksiniz ki, nasıl yetişecek yeni meslektaşlar..?
Medya temalı ilk olan bu Gençlik Merkezi, biliyor ve inanıyorum ki, yeni meslektaşlarımızı çekecek sektöre..
Eskiden zordu gazetecilik, Filmli makineler, film banyosu falan filan.. Haberi yaz, daktilo ile sonra faksla uğraş vesaire.
Teknoloji öyle kolaylaştırdı ki mesleği, şimdilerde herkes akıllı ceplerinden canlı yayında.. Herkes canlı yayıncı gazeteci..
Akademi Beyoğlu’nda Görsel Sanatlar ve Sahne Atölyesi'nde fotoğrafçılık, halk dansları, kaligrafi, karikatür ve mizah, kukla atölyesi, tiyatro eğitimleri verilirken, Kişisel Gelişim Atölyesi'nde diksiyon ve spikerlik, münazara, drama, işaret dili, girişimcilik, sosyal medya yönetimi dersleri veriliyormuş. Daha ne olsun. Eğitim şart..
Nasıl yetişmesin ki yeni meslektaşlar?
Haberde, “Tüm bunların yanı sıra kişisel gelişim kursları, etkili ve hızlı okuma, yabancı dil eğitimi ve üniversite hazırlık kursları başta olmak üzere birçok konuda eğitimler de verilecek.” Şeklinde geçen bir cümle vardı ki, “Yok artık.. Yok Yok bu merkezde” deyiverdim an itibari ile..
 Bahse konu Akademi ayrıca mini sinema salonu, müzik odası ve çok amaçlı salon ile söyleşi, panel gibi kültürel etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Merkezde gençlerin hem kahve içip hem kitap okuyabilecekleri Akademi Kafe yi de bulunduruyormuş içinde..
 Korona virüs nedeniyle eğitimler çevrimiçi platform üzerinden yapılıyormuş ayrıca.. Şimdilerde hayata geçen uzaktan eğitim gibi yani..
 Akademi Beyoğlu Gençlik Merkezi, uygulamalı medya eğitimlerinin birinci döneminde gençlere ücretsiz kamera çekim teknikleri, video kurgu, grafik tasarım ve fotoğrafçılık gibi eğitimler veriyormuş..
Biz de yoktu böyle şeyler. Bir kere gösterirler, kaptın kaptın.. Sonra fırça üzerine fırça.. Çok şanslı yahu bu Z kuşağı…
Dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle eğitimler çevrimiçi platform üzerinden yapılıyor mu ayrıca, anlamamak elde değil. Mutlaka öğrenirsin, çünkü tekrarı çok.
-Medya Arkası üst başlığında temel kurgu ve video teknikleri, yazarlık, fotoğrafçılık, dijital tasarım, haberleri okuma kılavuzu, diksiyon ve spikerlik, YouTube atölyesi alanlarında uzaktan eğitim yoluyla dersler düzenleniyor muş bir de..
Şimdilerde,  özellikle o çok pahalı akıllı cepler’ den bunu nerede ise, sıfır bilgiye sahiplerimiz dahi yapıyor,  yalan mı..
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, konuyla ilgili olarak Türkiye’nin dünyada genç nüfusun yoğun olduğu ülkelerin başında geldiğini belirterek;
 “Ülkemizin bu potansiyelini doğru değerlendirmek adına çalışıyoruz. Gençlerimize sporda, bilimde, sanatta, teknolojide kısaca her alanda destek veriyoruz. Onlara iyi bir rehber, iyi bir yol arkadaşı olma gayretindeyiz. Medya temalı Gençlik Merkezimizde sinema, müzik ve medya alanında eğitimler veriyoruz. Gençler burada modern stüdyolar ve atölye ortamında pratik kazanma şansı yakalıyorlar. Gençlerimizi her şeyin çok hızlı değiştiği bir dünyada geleceğe güçlü hazırlamak için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz” demiş.
Bizim zamanımızda yoktu böyle şeyler, Şimdiki gençlik, vallahi çok şanslı. Billahi çok şanslı..
Devlet büyüyor, nimetleri de artıyor.. Hey maşallah..