.

Bir repliği akla getiren ismiyle Türk siyasetine giren Partinin Çanakkale il Başkanı, maske dağıtımı yaptı önceki gün. Sayı 10 bin..
Bu çalışma, bazı politikacılardan çarpıcı ifadelerle değerlendirmeler getirdi. Sanıyorum ki benim işittiğimi pek çok kişi işitti.
Edilen sözler çok, getirilen yorumlar türlü türlüydü.  Henüz il yönetimini kuramadığından tutunda, dahası dile gelen anlatımlar hayli dikkat çekiciydi. Misal; “Yönetimsiz Başkan..!”  vurgusu.
Parti yeni. Haliyle ilgi de gözlemlenen o ki az..
Merkez sağ siyasetçiler arasında, başta altını çizdiğim replik, yani; “Gelecekte bir gün gelecek..!” şeklinde ifadeyle bahsi edilen Gelecek Partisi’nin Çanakkale  il başkanı Hüseyin Yıldırım’ ın, esnaflar başta yaptığı ziyaretlerde, vatandaşa ikramı bir adet maskeydi.
Dağıtıldığına dikkat çekilen sayının 10 bin oluşu, 10 bin Çanakkaleliye ulaşıldığı anlamına da geliyordu ki,  vallahi büyük başarı.
-----------------------------------
KORONALI GÜNLERDE,  MASKE SİYASETİ…
Siyaset, gündemin gelişmesinden hareketle ayrı bir hareketlendi.
Oysa ki, yaşam durma noktasında..!
Korona, siyasetçinin vatandaşa ulaşmasının gerekçesine mi dönüştü ne..? Farklı pencereden bakıldığında, bu da bence iyi bir şey..
Bir yandan,  Yerel Yönetimlerin uğraşı, çabası,  bir yandan da Partilerin hummalı hale dönüşün bedava maske dağıtım yarışı.
Unutmadan; el dezenfektanından, eldivene,  maskeden hoş sohbete…
Tabii bu arada, gözlemlenen şu ki; afili şekilde muhalefete de yol açtı Korona…
Böyle dememin bir nedeni oldu, Türk Siyaset hayatına giren yeni bir Partiden gelen bilgi notu.
Kaleme alınan denilenler,  kopyala yapıştır yapılsa, İktidara yönelik muhalefetin bir ayağı olunurdu ki, bu da ayrı bir mesele. 
E-posta adresime ulaşan yazılı açıklamanın beraberinde, bir kaçta görsel vardı. Bahsi edilen çalışmayı anlatır.
Şöyle idi başlık;  “GELECEK PARTİSİNDEN VATANDAŞLARA MASKE DAĞITIMI”
Kaleme alınanları okudum, İçerek hayli subliminal bir dille yüklüydü diyebilirim.
Kendimce analiz yapmadan, denilenleri aktarmaya çalışsam, Muhalefet diline tercüman olurdum ki, bu hiç hoş olmazdı.
Diyeceksiniz ki, “Ne diyorsun. Açık konuş”
Peki, konuşmaya çalışayım…
Muhalefet,  İktidara elbet..  Kurulan cümleler, “sanki habercinin analizi öyle olmalı..”  istemiyle gelen türden.  
İyi de, vatandaşa uzanan elden bahseder iken, bahsetmemiz istenircesine kaleme alınan yorum, adı geçen Başkanın sözleri olarak kaleme alınmayıp, habercinin, gazetecinin düşüncesiymiş gibi, bilgi notunun başında, maske dağıtımını anlatır dilde geçer ise, bu gazeteciye iş öğretme olmaz mıydı.?
Neyse uzatmayayım. Bu benim kişisel görüşüm..
Konuyu biraz daha açayım. Berberinde görsellerin de olduğu Gelecek Partisi’nden gelen bilgi notunda, giriş cümlesi tam da şöyle idi;
“Gelecek Partisi Çanakkale İl Teşkilatı Çanakkale şehir merkezi ve Kepez beldesinde eş zamanlı olarak vatandaşlara maske dağıtımı gerçekleştirdi. Hükümet tarafından alınan tedbirler kapsamında maske satışının yasak olmasının ardından vatandaşlar maskeye erişim konusunda sıkıntılar yaşamaya başlamıştı.” şeklindeki yorum., Aklıma birden soru getirdi;  gazeteci adına niçin kaleme alınır böyle sözler? .Biz gazeteciler, bilmiyor muyuz haber yazmayı..!
Sonrasında ise; “Konu İle ilgili açıklama yapan Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Hüseyin Yıldırım” denilerek devam ediyordu bilgi notu. Ve Başkan Yıldırım’ ın sözleri;
O sözler tam olarak şöyle idi; “Devletimizin maske satışlarını yasaklamasının ardından dışarıya çıkmak zorunda olan vatandaşlarımızın maskeye erişimi hususunda sıkıntılar yaşandığını öğrendik, Genel Başkanımız Sn.Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu maskelerin devlet tarafından vatandaşa ücretsiz dağıtılması gerektiğini ifade ettiği günün ertesinde hükümet maskelerin PTT Aracılığı ile dağıtılması yönünde bir karar aldı, fakat sistemde oluşan ani yoğunluktan dolayı o sistem de kullanılamaz hale geldi.
 Ardından maskelerin eczaneler kanalı ile dağıtılması yönünde yeni bir karar alındı fakat aradan 1 hafta geçmesine rağmen gördük ki 20-65 yaş arasında olan ve dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşlarımız maskeye ulaşamıyor, parası ile de alamıyor. Bizde Genel Merkezimiz öncülüğünde tüm Türkiye’de 81 ilde eş zamanlı olarak vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtımına başladık. Bugün Çanakkale şehir merkezinin belirli noktalarında ve Kepez beldemizde 10.000 adet maske dağıtımımızı teşkilatımız ile gerçekleştirdik. Dağıtım esnasında gördük ki gerçekten hala maskeye erişmede sıkıntı çeken çok sayıda vatandaşımız mevcut, biz Gelecek Partisi Çanakkale İl Teşkilatı olarak dağıtımlarımıza devam edeceğiz ve 30.000 adet maskeyi ücretsiz olarak vatandaşımıza ulaştıracağız. Halkımıza devletimizin aldığı tedbirlere uymayı ve zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamayı tavsiye ediyor sağlıklı günler diliyoruz”
Güzel bir düşünce, vatandaşın yanında olmak. Hele bu zor  günlerde.. Keşke, denilenleri aktarıp, gazeteciye bıraksaydınız, habere nasıl başlanılacağını.
Birçok meslektaşım adına değil, kendi adıma kaleme aldım düşüncelerimi. Öncelikle bunun altını çizelim..
İşittiklerimi yazarak başladım güne. Sahi, denildiği gibi mi durum? Yani Başkan il yönetimini kuramadı mı?