.

Bir Devlet görevlisi. O bir Kaymakam..!
‘DEVLET AYAKTA, SİZ RAHAT OLUN..’ dercesine sözler eden bir Kaymakam..
Ankara Kızılcahamam Kaymakamı.  Kendisini, şehrimizde görev yaptığı dönemden, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ nden tanırım. Valı yardımcısı sayın Can Aksoy.  Bu nedenle de sıkı takipteyim sosyal medya hesabından.
Bir paylaşımda bulunmuş sayın Kaymakam. Bahsedeceklerim için; “Bize ne ki?”  diyeceksiniz belki. Lakin, o neden ayrıntıda gizli. Böyle diyorum çünkü;  özellikle 65 yaş üstü insanlarımız için uygulamaya alınan  ‘VEFA İLETİŞİM HATTI’ var ya, işte bu konuda verilen iletişim numaralarına, yenilerini eklemiş sayın Aksoy. Bilenenin aksine, 112, 155 ve 156 yanında başka hatlar var, başında ayrı görevlilerin bulunduğu. Bu sayede, yoğunluğu belki de 112, 155 ve 156’ dan da çekmiş kendileri.
Hele ki, vatandaşa seslenişi.. 
Şöyle diyorlardı sayın Kaymakam; “Kıymetli Kızılcahamamlı Hemşehrilerimiz,
Tüm dünyada yaşanan Covid19 / Corona salgınıyla alakalı ilçemizde aldığımız önlemler, vatandaşlarımızın kurallara riayeti, esnaflarımızın uyarılar doğrultusunda hareket etmeleri ve kurumlarımızın işbirliği ile başarılı bir şekilde devam ettiriliyor.”
Bilgilendirme açık, birilerinin yaydığı çakma bilgilerle, vatandaşın paniğe yönelmesine de sanırım engel olmayı hedeflemiş kendileri.
Dahası da vardı, kişisel sosyal medya hesabından Kızılcahamamlılara seslenişinde.
“Kızılcahamam'daki tüm meslek grupları, salgın konusunda hem toplum nezninde duyarlılığı arttırmak hem de kuralları uygulamak için üstüne düşen görevleri ziyadesiyle yerine getiriyorlar.
Kaymakamlık personellerimiz Bakanlığımız ve Valiliğimizden gelen talimatların dağıtımı ve kurumların koordinesinde; sağlık çalışanlarımız hem hastane işlemlerinde hem de aile hekimliği saha çalışmalarını özveriyle yürütüyorlar.
Belediye çalışanlarımız sürecin ilk anından beri hem dezenfeksiyon hem de 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olup tek başına evlerinde kalan hemşehrilerimize sunulan Vefa Destek Grupları koordinesinde, 24 saat gelen çağrılara cevap veriyorlar.” der iken, “kaygıya gerek yok, endişelenmeyin Devlet Ayakta” vurgusunu yapıyordu adeta..
Uzundu dedikleri. Lakin, rahatlatan türdendi evlerinde oturanları…
Misal, “Emniyet ve Jandarma personellerimiz hiçbir konuda görev tanımı sorgulamasına girmeden, verilen tüm sevk, destek konularında sahada tüm kurumlara ciddi bir katkı sağlıyorlar. Evlerinden çıkamayan vatandaşlarımızın banka vb işlemlerinde, Zabıta ve Emniyet personellerimiz kolkola vatandaşımızın yardımına koşuyorlar.
Din görevlilerimiz mahallelerdeki yaşlı ve tek yaşayan yaşlılarımızın durumlarını tararken, öğretmenlerimiz Vefa Gruplarına destek veriyorlar.” Şeklindeki sözleriyle..
Sonrasında, hayata dair, yaşamın gereksinimleri ve dahası geliyordu vurgularında.
“Esnaflarımız, geçici olarak kapanması gereken dükkanlarını kapatıp kurallara tam riayet ederken, ulaşım sektörü ve marketler kişi sınırlamalarına uyuyor.
Muhtarlarımız, yaşlılarımızın maaşlarının iletiminde Jandarma ile işbirliği içerisinde mahallerdeki işlemleri imamlarımız ile vatandaşlarımıza yardım ediyorlar.
Market, fırınlarımız zaruri gıda ihtiyaçlarının temininde üstlerine düşen görevleri çalışma saati ve dükkan içi kısıt sınırına göre devam ettiriyor.
Vatandaşlarımız evde kal tavsiyelerine büyük oranda riayet ediyorlar.” İfadelerini kullanıp, “Hayat şu aralar normal akışında değil, ancak normal hissiyatını Devlet Ayakta ve tüm imkanları ile sunuyor” diyordu adeta.
Verdiği örnekler vardı bir de.. Kaleme aldığı satırları okuyanın kafasında, ayrı bir rahatlama sunarcasına.
Misal mi.. ? Misal şu ifadeleri; “Kore Savaşı sonrasında, Koreliler, Türk Ordusunun diğer ülkelerin ordularından önemli bir farkı olarak, Türklerin, komutanlarının şehit olduğunda, ondan sonra gelen kıdemli askerin komutayı üstlenerek savaşmaya devam ettiğini ve birliğin düzenini bozmadan mücadele ettiğini ifade ediyorlar.
Çin'den gelen ve üstesinden yakın zamanda geleceğimiz bu salgınla topyekün mücadele ettiğimiz bugünlerde, ilçede çarşıdan geçerken herkesin ortak bir amaç için üstüne düşen görevleri yaparak tevekkül ve dua ile geleceği beklediğini görmek bana bu satırları yazma ihtiyacı hissettirdi.
Bu sebeple ilçemizdeki tüm meslek grupları ve hemşehrilerimize salgınla mücadelede izolasyon süreci boyunca kurallara riayet ederek görevlilerimize yardımları için teşekkür ediyorum.”
Güven, her şeydir malum.. Hele ki moral motivasyon..
Top yekün savaştayız görülmez düşman, korona illeti ile..  Moralimiz de yüksek olmalı, inancımız da. Hele ki Devlet’ e olan güvenimiz her daim olmalı Milletçe..Öyle değil mi, sizce de..?
İyi ki takip ettiğimsin Kaymakam bey. Benim bile içime ayrı bir sur serpti sözlerin.. Devlettir baki kalan ve her daim Ayakta olan..  
Kızılcahamamlılara; “Kısa zamanda bu salgın tehlikesinin tüm dünyamızda atlatıp sağlıklı, mutlu ve huzur dolu günlere kavuşmamız diliyorum.” şeklindeki, her birimizin bu aralar tek olan dileği ile sözlerini tamamlıyordu Kaymakam bey..
Diyeceksiniz ki, tüm bunları neden aktardın? Aktardım çünkü BU ARALAR dilimde tüy bitti adeta,  soranlara VEFA İLETİŞİM HATTI konusunda  bildiğim numaraları paylaşmada..
Soran; “Biliyoruz, fakat oradan oraya, oradan oraya “ diye veriyordu sunduğum yanıtın ardından, düşündüren tepkisini.
Ne diyeyim, darısı bizim başımıza. Müstakil başka irtibat numaraları olur ise, onları da paylaşırım bizim buradan..Çanakkale’den…