.

“İyi yetirtirmişim o’nu” ifadesi dahi ne kadar övündüğünün göstergesi idi aslında.. 
Seçim öncesi denilenlere hiç kulak asmayıp, inadına güven göstergesiyle verilen açık destek, ulaşılan başarının ayrı bir nedeniydi ayrıca. (Tabii ki bence..!)
Siyaseti ve siyasetin gündemini kendi belirleyip, belirlediği gündem kapsamında siyaset yapan sayısı, koskoca Türkiye’de parmakla sayılacak kadar az iken, bir avuç Çanakkale’de sergilenen performansa eyvallah dememek de, bence kesinlikle hata olur.
En azından görmek gerek, bir ifade ile gündemin nasıl belirlenebildiğini. İşte bu noktada, ‘Siyaseti biliyor’ kesinlikle birileri. 
Çay bir lira olan Kafe’ nin açılışına ilişkin, önceki günlerde bir yazı kaleme almıştım. Belki beğenildi, belki de hiç görülmedi yazdıklarım.Bu yüzdendi belki, hiç  tepkinin gelmeyişi..
“Kepez ile iç içe yaşıyoruz. Neresi Kepez, neresi Çanakkale, bazen biz bile karıştırıyoruz. “ sözleriyle , bahsettiğim o kafe’ nin açılşında sözlerine başlayan Çanakkale’ nin CHP’ li Belediye Başkanı Gökhan;
“Burada oturup Çanakkale'de çalışan, Çanakkale'de oturup Kepez'de çalışan birçok hemşerimiz var. Birol başkan adaylığı söz konusu olduğunda biraz vızıldanmalar olmuştu;
 ‘nasıl yapacak, nasıl edecek’ diye bir sürü dedikodu. Biz de dedik ki, Birol başkan çok başarılı olur. Bundan kesin eminiz dedik.
Biz 25 yıl beraber çalıştık. Benim işyerimin sorumluluğunu yüklendi o 25 yıl, dile kolay.” İfadeleriyle, seçim öncesi “Gökhan’ ın memuru” türünden söylemlerle, yüklenilen bir isme, nasıl da sahip çıkıordu Kepez’den..
Dahası; “Burada sorunsuz, yüzünün akıyla bir işletmeden ayrıldıysa elbette ki bu tecrübe, bu birikim, topluma yansıyacaktır.
Yapacağı belediye başkanlığı görevine yansıyacaktır. Artı, 17 yıldır da ben belediye başkanlığı yapıyorum. Beraberiz, aynı ortamdayız, işyerindeyiz.
Görüyor, duyuyor. Tartışmaların içerisinde yer alıyor.
Zaten siyasetin içerisinde, Kepez’de belde başkanlığı yaptı.
Sonuç itibariyle başarılı olmaması için hiçbir neden yok.” diyerek, kefilliğini açık açık dile getirerek de, siyaset gündemine, ‘Buyurun tartışın.. İşte size konu” der gibiydi Başkan Göhan..
Gündemi belirleyecek ve tartışılacak malzeme veriyordu adeta kamuoyuna.
Adeta, “sağcısı solcusu, başka konulara odaklanmayın, buyurun işte size konu” der gibiydi bence..
 Yaptığı konuşmayı, modo mod çöztük.  Netti ifadeler. Geleceğe ilişkin de ip uçları geçiyordu sözlerinde. Gelecek der iken, bir sonraki seçimdi bahsedilen..
Satır arası mesajları boldu Başkan Gökhan’ ın. Tartışılacak ise, benim konuştuklarım, benim belirlediğim konular tartışılır düşüncesi yüklüydü bence, vurgulu ifadelerin özünde.
Misal; “Nitekim işte 1 yıl doldu, kendisi de neler yaptığını anlattı.
A’dan Z’ye ne yaptığını aktardı. Daha henüz 1 yıl dolmadan bu kadar iş yapmak, başarıya koşar adım gitmek her babayiğidin harcı değil.” der iken, Kepez Başkanı için, sonra açık açık ismini zikrederek devam ettiriyordu, büyük olasılıkla çok konuşulacak bir başka başlığı açar iken.
“Ben Birol başkanı tekrar tekrar tebrik ediyorum. Kendimi de tebrik ediyorum, iyi yetiştirmişim onu.” İfadesiyle, seçim öncesi, “Gökhan’ ın memuru..” şeklindeki sözlerle eleştirilen başkan için, adeta şimdilerde veriyordu yanıtını sayın Gökhan..
Dahası dedikleri de netti. Diyordu ki; “Çok fazla tevazuya gerek yok. Hepimiz, halkın yararını düşünen, tamamen halkın hizmetindeki olaylara yaklaşan ve asla rantı ya da ona benzer halkın aleyhine olan işlerde olmadığımız bir süreci yaşıyoruz.
Bundan sonra da böyle olacak. Elbette bu tür kamusal alanları kamuya kazandıracağız. Çok güzel bir tesis yapılmış, ellerine sağlık. Belediyenin yatırımlarını da anlattı. Ben Kepezlilerin şanslı olduğunu düşünüyorum.
Siz de mutlaka öyle düşünüyorsunuz. Başarı, daha da üst seviyelere çıkacaktır. Sonuçta biz kendi rantımızı değil, halkın rantını düşündüğümüz için mutlaka memnuniyet üst seviyede olacaktır.
Birol da burada bunun dönemini çok başarılı geçirecektir. Başka başarılı işlere de elbette ki yer alacaktır.

BAŞKA POSTLARA GİREBİLİR..
Ne demek istediğimi anlıyorsunuz mesela. Anlayanlar vardır. Başka postlara girebilir. Çanakkale Belediye Başkanı da olabilir mesela, niye olmasın?
Bunu söylemek lazım. İnsanları teşvik etmek lazım. Biliyorsunuz, marifet iltifata tabidir. Eğer başarılı oluyorsa, kendini ispat edebiliyorsa, her aşamada görev alması son derece doğaldır. Bu elbette ki partimizin başarısı için çok önemli. Biz de yine dayanışmaya devam edeceğiz. Kepez halkı ile Çanakkale halkı arasında hiçbir zaman ayrım yapmadık, yapmayız. Bundan sonra Birol Başkan’la daha iyi işbirliği ve dayanışma içerisinde daha iyi şeylere el atacağız. Bu bağlamda kendisine destek vereceğime söz veririm. İnşallah daha başarılı etkinliklerde ve yatırımlarda buluşmak üzere.”
Bir liraya çay olacak yeni bir tesis mi olur altı çizilen yeni buluşmanın adresi, ya da hayli ekonomik başka bir sosyal yaşam alanı mı belemiyorum lakin, “gündemi ben belirlerim, benim dediklerim konuşulur”  vurgusu ap açık bu son denilen, bence pek yakında yine kamuoyunun gündeminde konuşulacak başka başka başlıkların habercisiydi..
Bekleyip göreceğiz.  Demedi demeyin..