.


Herkesin milyoner olma şansı var. Hem de olasılık çok büyük. 80 milyonda bir..
Diyeceksiniz;  “ İyi de, değil 80 Milyon, 8 bin lirayı bir arada göremeyenimiz var..!”
Böyle diyen sayımız, bence 80 milyonun çoğunluğu. Buyurun o vakit. İHA Objektifleri çekmiş, sizde görüverin..
“Milli Piyango'nun 80 milyon liralık büyük ikramiyesi sahibini bekliyor” başlıklı habere imza atan, başkentli meslektaşlarım ne şanslılar. Dünya güzeyle,  o kadar parayı bir arada görmüşler.
Başkentli meslektaşlarım, Mehmet Kalay - Cem Geçim imzalı haberi okur iken dün abonesi olduğumuz İHA’nın bülteninde, bir süre görsellere takıldım. Öyle, kala kalmışım. Paralar duvar tuğlası gibi üst üste, demet demetler
O kadar parayı, bende ilk kez bir arada görünce, başladım hayalini kurmaya. Ne var ki beceremedim.. İnsanın aklı başından gider yahu, ne hayali..!
Sonrasında, ‘bilet almadım ki..?’ diye söylendim içten içten. Ve hep söylediğim o söz düştü aklıma.
“Yeter ki para sana çıkacak olsun. Sen bilet almasan da çıkar sana” dedim kendim kendime.
Bu sözüm üzerine, bir soru daha sorulabilir bendenize; “Almada nasıl çıkacak sana para?”
Vallahi çok basit. Bilet almaya yeterli bütçesi olan, içimizden  birimiz, çarşı caddesinde dolaşırken.. Misal: Akbank, İş bankası ve Ziraat üçgeninde.. Hani seyyar Talih kuşları var ya, önünde tezgahta sıralanmış biletleri ile. İşte o ‘anlardan bir bilet alınır. Ya da birkaç tane. Aldığı bileti cüzdanına yerleştirirken, kaza ile düşürüverir. Olur ya. İhtimal yüksek..
Sonra, para çıkacak olsun birine. O biri, yerde bulu verir bu bileti.. Olacak bu ya..
Önce etrafa bakınır, düşürdüğünü arayan var mı? diye.. Olacak bu ya..
Sonra, bakar ki kimse bir şey aramıyor yerlerde.  Olacak bu ya..
Sonra; sokar bileti cebine..Olacak bu ya..
Bu senaryonun olasılığı bence, 80 milyonda birden de fazla. Haksız mıyım..?
Yeter ki para size çıkacak olsun..Nasibinizde olsun yani 80 milyon..!
Düşmüş bileti bulur, köşeyi de dönersiniz bir çırpıda,  kafayı da bozarsınız an itibariyle..
Hayaller, hayaller derken, gelelim gerçeğe. Asgari ücret artışı ile bakalım hayatımızda ne değişecek..! Belki,  artış çok olur ise, biraz daha kemer sıkıp bu günden alabilirim bende bir bilet.. ‘Ya çıkarsa?’ diye düşünerek..      
Lafı yine uzattıkça uzattım. Haber diyordum, yarıda kaldım, Döneyim İHA’ nın, 80 Milyonu gösterir fotoğraflarla servis ettiği haberine.
İlk satırlar şöyle idi; “Milli Piyango'nun yeni yıl çekilişinde verilecek olan 80 milyonluk büyük ikramiye görücüye çıktı. “
İnsan düşününce o kadar paraya sahip olduğunu,hayal kurmakta bile zorlanır yahu..
Sonraki cümle şöyle geliyordu, 80 Milyon lirayı gösterir fotoğraflar eşliğinde;
“Para grup merkezinde görücüye çıkan 80 milyon lira, sahibini bekliyor.”
Çır çır bağırdım içimden. “Benim o sahip..” diye. Paralar, öyle çoktu, öyle ilgi çekiyordu kısacası.
Sonra okudum dahası satırları; “ 200 TL’lik banknotlar halinde 400 adet balyadan oluşan 80 milyon liranın ağırlığı 500 kilo.”
Yuh be kardeşim, yarım tonluk para. 500 kiloluk bir servet. Hem de hepsi kağıttan.
Kağıt böyle mi değerli sahi? 50 kilo hurda gazete düştü aklıma da, kuruşla gidiyor kilosu..
Devam edeyim,  hayal dahi kurduramayan o paranın büyüklüğü ile ilgili satırlarla.
“80 milyonluk ikramiye ile 250 bin liralık 320 adet araç ve 500 bin liralık 160 ev satın alınabiliyor.” İfadesini okudum, ne işim olur, ev araba, bilmem ne ile diye söylendim içimden..
Öyle ya, bilmem kaç araba, bilmem kaç evi alıp başıma iş mi çıkarayım..! Yakıtı ayrı dert, kiracısı ayrı dert.  Falan filan… Nakit olsun, cebimde olsun. düşünmeden harca da harca..
 80 Milyon liralık büyük ikramiye ile ilgili,  Milli Piyango Daire Başkanı Murtaza Çakır’ ın sözleri geliyordu, bahsettiğim haberde. Şöyle diyordu kendileri;
 “Sayısal Loto terminallerinde ve sanal bayilerimizden biletlerimizin satışı devam etmektedir. Ankara’daki depolarda şuan bilet kalmadı. Şubelerde ve sanal bayilerde satışlar devam ediyor. Geçen seneki ikramiye henüz alınmadı. Seyyar bayinin sattığı 5 biletten birine büyük ikramiye çıktı. Kayıtlarımızda mevcut ama şuana kadar gelip almadı.
6 gün içerisinde ikramiyeyi gelip almaz ise bu parayı hazineye devrediyoruz.” Vurgusuyla.
Bu son satır üzerine; Yine, bağırdım içten içten. ‘Benim o talihli.. Benim o para” diye.. Vatandaşın beyanı asıl olandır ya, duyun sesimi. O para benim. Unutmadım, bileti kaybettim. Nasıl tahsil edeceğim. Bari bu konuda, bir yardımcı olanım olsun..
Neyse, geçti sanırım Bolunun pazarı,  ben gideyim Cuma’ya doğru. Cumpa’ dan alırım, param olur ise bir bilet. Kalabalık içinde, belki biraz daha artar şansım..
Böyle hayallerle, bir yeni yıla daha adım adım yaklaşırken,  Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah.. Haydin hoşça kalın..