Benzine yapılan zamdan sonra, vatandaşlar bu fiyatlardan şikâyet etti. Benzinin fiyatına gelen 11 kuruş zam hakkında düşüncelerini Çanakkaleli vatandaşlara sorduk. Vatandaşlar aynı zamanda zam oranlarının net olmaması konusundan da şikâyetçi oldu.
Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklik gösterebiliyor. 
Dolarda art arda görülen rekorlar ve petrol fiyatlarının yükselişe geçmesi pompa fiyatlarına zam olarak yansıdı.
Çanakkale vatandaşları benzin ve motorinin fiyatlarının sürekli değişken olmasından şikâyetçi Çanakkale’de yaşayan Vatandaşlarımızın düşünceleri şu şekilde oldu;
Ferdi Özdemir( Taksici), “Benzine ve motorine zam 2016 yılı için çoğu kez geldi. Zamlardan dolayı indirimler de oldu. Fakat bu fiyatların net olmayışı zam ya da indirimlerin oluşu vatandaşların aklını bir hayli karıştırdı. Bu fiyat değişikliklerinden memnun da değiller. Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet  nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı fiyat değişikliği gösteriyor” dedi.
Ender Öztürk (Esnaf), “Bu sene motorin ve benzine belli zaman aralıklarıyla zamlar geldi. Bu tabi ki vatandaşları etkiliyor. Türkiye nüfusunda her evde 2 araba olduğu için bu zamlar yedisinden yetmişine etkiliyor. Bu zamlar böyle nereye kadar devam eder bilmiyorum fakat vatandaş olarak artık bu zamlar için kesin net fiyat olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Mikail Ünal (Firma Sahibi), “Petrol ve motorine zammın gelme nedenlerinden en tabi ki de dolar, doların son zamanlarda hızla yükselişi benzin fiyatlarına da etki gösterdi. Benzin dolara endeksli olduğundan zammın gelmesini bekliyorduk. TL’nin değeri bitiyor artık “dedi.
Muhsin Kan( Esnaf), “Motorin ve benzine yapılan zamlar artık bıktırdı askeri ücretin fiyatının az olduğunu bir ülkede bu kadar çok benzin ve motorine zam yapılmamalı ülkemizde yeterince pahalıya kullanıyoruz. Bu zamların net olmasını istiyoruz günümüzde geçim günden güne zorlaşırken her evde de 2 araba var diye düşünürsek bu zamlarla vergilerle beraber kontak açamayacak hale geleceğiz” şeklinde ifade etti.                     

 DUYGU DOĞAN 

 
 


Kaynak: Haber Merkezi