TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı,TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanları, TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanları, Oda/Borsa Kadın Yönetim Kurulu Başkanları, Kadın Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Meclis Başkanları ve TOBB Kadın Çalışmaları Kurulu Başkan ve Üyelerinin  katılım sağladığı programda Çanakkale Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Aslı Akgül, TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birce Bilici Şimşek ve TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Emrah Kuru  katılımcı olarak yer aldı.

Cumhuriyetin 100’üncü yılına denk gelmesi ile de ayrı bir anlam kazanan ve ‘Kadın istihdamını en fazla artıran şirketler’ ile ‘Girişimci kadın gücü’ ana başlıkları altında gerçekleştirilen törende; kadın istihdamını en çok artıran şirket ödülünü Gürmen Giyim Sanayi AŞ alırken; en çevre dostu Burpol Polimer Plastik AŞ, en çok dijitalleşen Elman Otomasyon Sistemleri Ltd Şti, ihracatını en çok artıranlar ise Ak Celep Ltd Şti ile Umdasch Madosan Raf Sistemleri AŞ firmaları oldu.

Çanakkale Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Aslı Akgül ödül töreni ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğinde; Türkiye'deki kadın girişimciliğin görünürlüğünü artırmak, ulusal/uluslararası ağlara entegre ederek etkinliğini teşvik etmek ve kişisel gelişimlerine destek vererek kariyerlerini ilerletmelerine yardımcı olmak adına hayata  geçirilen Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Yarışmasına TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu Başkanımız Emrah Kuru ile katılım sağladık.  19 Kasım Dünya Girişimcilik Gününde Ödül almaya hak kazanan tüm kadın girişimcilerimizi yürekten kutluyorum. Çanakkale Ticaret Borsası olarak kadın girişimcileri destekliyor, toplumsal kalkınmanın kadın girişimcilerin toplumsal statüsünü güçlendirmekle sağlanacağına inanıyoruz.” dedi.

TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Emrah Kuru ise Kadınlara fırsat tanındığında başarılı işlere imza attıklarına dikkati çekerek, "Ülkemizde en büyük arzumuz üreten ve kendi yeterliliğini sağlamış, güçlü bir ekonomik yapı, sosyal ve refah düzeyi yüksek bir iş gücü sağlayabilmektir. Çünkü güçlü bir ekonomi refah düzeyi yüksek bir gelecek demektir. Azim ve kararlılıkla üreten, dokunduğu her şeye değer katan kadınlarımızla gurur duyuyoruz. Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Yarışmasında ödül almaya hak kazanan tüm girişimci kadınlarımızı yürekten kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

Ödül alan şirketler Kadın İstihdamını En Çok Artıran Şirket, Gürmen Giyim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Halsan Halı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Trakya Özel Sağlık Tesisleri Anonim Şirketi

Girişimci Kadın Gücü,  En Çevre Dostu Kadın Girişimci Burpol Polimer Plastik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi.  En Çok Dijitalleşen Kadın Girişimci Elman Otomasyon Sistemleri Elektrik Elektronik Mühendislik Bilişim Restoran Tarım Gıda Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi. İhracatını En Çok Artıran Kadın Girişimc Miktar: Ak Celep Pamuk Gıda Tarım Ürünleri Tekstil ve Turizm Sanayi Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi. Oran: Umdasch Madosan Raf Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

 En Hızlı Büyüyen Kadın Girişimci, Asya Entegre Atık Yönetimi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Patiswiss Çikolata Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Batı Plus Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Harga İnşaat Turizm Ltd. Şti. Bade Kumaş Tekstil Konfeksiyon Turizm İç ve Dış Ticaret Sanayi Anonim Şirketi.

 

Haber Merkezi