Erkek, vatandaşlara seslenerek “Özellikle gençlerin sandığa gitmesi çok önemli. Oyumuzu kullanmalıyız. Yeni bir başlangıç yapacağız hep birlikte” dedi.31 Mart seçimlerine sayılı günler kala  Boğaz Medya sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan Seçim Gündemi programına katılan ve Ogün İnal’ın sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Muharrem  Erkek, projelerini anlattı.  Yeni dönemde yeni bir başlangıç yapacaklarını dile getiren  Muharrem Erkek, konuşmasının başında siyasi geçmişini ve Belediye Meclis Üyeliği yılları hakkında bilgiler verdi. Erkek   “Benim siyasi yaşamım belediyecilikle başladı. 2004 yılında Belediye Meclis Üyesi olarak seçildim. 2004-2014  yılları arasında 10 yıl  belediye meclis üyeliği, belediye başkan vekilliği görevlerini yürüttüm. Daha sonra 17 Haziran 2015 ön seçim oldu. Çanakkale 'de il genelinde birinci çıktım ve milletvekili seçildim. 8 yıl Milletvekilliği yaptım. Bunun 5 buçuk  yılı Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptım. Şimdi de Pazar günü sonra seçim var. Çanakkale halkının takdiriyle seçilirsek, göreve gelirsek benim siyasi yaşamımdaki en büyük onur memleketime hizmet etmek olacak. Onun için sorumluluğumuz da yüksek. Biz yola çıktığımızda önce ciddi birkaç araştırma yaptırdık. Baktık ki Çanakkale halkının, hemşehrilerimizin gönlünde bir yer bulmuşuz. Bu bizi çok mutlu etti. Bu sorumluluğumuzu da yükseltiyor. Ama bize Büyük güç de veriyor. Ondan sonra ekibimizle, arkadaşlarımızla karar verdik. Partimizin yetkili kurulları da bizi adaylaştırdı. Adaylığımız açıkladığı günden bu yana  her gün sokaktayız.  Hemşerilerimizle beraberiz, esnafımızla beraberiz, arkadaşlarımızla beraberiz. Çok samimi bir teveccühü var.  Bu bizi hem mutlu ediyor. Hem de  sorumluluğumuzu arttırıyor. Ama çok güzel şeyler yapacağız. Ben her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum.” dedi.

 Meclis Üyelerimizde Kadın Erkek Eşitliği Var

Meclis üyelerini seçerken Kadın ve Erkek dağılımına dikkat ettiklerini belirten CHP Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek “Belediye meclis üyelerimizi belirlerken partimizin yönetimleriyle, yetkili organlarıyla birlikte kadın erkek eşitliğine çok dikkat ettik. Seçimlerde  % 50 eşitlik sağladık. İlk Sıra adayımız kadın, kadınla başladık, sonrasında da kadı erkek diye devam etti.  Üç kontenjan  adayımız var.  ikisi kadın birisi erkek. Bülent Şarlan dört dönem baro başkanlığımızı yaptı. Bizim erkekler kontenjan adayımız. Üniversitede uzun yıllar görev yaptı, rektör danışmanlığı yaptı, basın halkla ilişkileri uzmanı, öğretim görevlisi Öznur Hanım  kontenjan adayımız. Sosyal hizmet uzmanı Nigar Hanım, kontenjan adayımız, bir de meslek dağılımına dikkat ettik.  Birinci sıra adayımız Burcu Hanım, ekonomist.  Belediye meclis üyesi adaylarımız içerisinde ekonomist var, esnaf var, Avukat  var, inşaat mühendisimiz, mimarımız, jeoloji mühendisimiz, harita mühendis de var. Yani meslek dağılımına da çok dikkat ettik. Çünkü Mecliste de bürokraside de  liyakatli kadrolar çok önemlidir. Meclis karar organ belediyenin. Başkan ve bürokrasi yürütme organıdır. Son derece nitelikli, hepsi alanında uzman mesleklerinde başarılı, saygın arkadaşlarımızla yola çıkıyoruz. Siyaset ekip işidir. Kadro işidir. Hiç kimse kendi tek başına bir güç değildir.”

İlk İcraat Ulaşım Sorununu Çözmek Olacak

Programda projelerine de değinen ve göreve geldiklerinde yapacakları ilk proje hakkında da bilgiler veren CHP Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek  “Ben 2006 yılında belediye meclis üyesiyken Ulaşım Komisyonu Başkanıydım belediyede. O zaman  kooperatifi kurmuştuk. Belediye denetiminde özel halk otobüsleri. Şimdi geldiğimiz noktada bu sistemi yenilememiz lazım. Ulaşım komisyonu başkanlığı yapmııış biri olarak   sorunlara hakimim, çözüm önerilerini biliyoruz. O dönemde de biz ciddi çalışmalar yapmıştık. Şimdi stratejik Planımıza uygun. Biliyorsunuz belediyelerin stratejik planları vardır. Yeni bir stratejik plan hazırlıyoruz. Ona uygun yeni bir ulaşım, master planı hazırlayacağız. Hatlarımızı da yenileyeceğiz. Sistemde belediyenin otobüs sayısını arttıracağız. Belediyenin sistemdeki ağırlığını artıracağız. Birçok önemli caddemizi, İnönü caddesi gibi, Atatürk Caddesi gibi tek yön yapacağız. Orta refüjleri kaldıracağız, kaldırım düzenlemeleri, caddeler genişleyecek. O cadde metrobüs altyapıları hazırlayacağız. Metrobüs de çok önemli. Direkt hızlı ulaşım açısından. O uzun büyük caddelerimizi birbirine bağlayan sokakları da tek yön yapacağız. Kavşak düzenlemeleri Esenler'de Ahmet Piriştina caddemiz vardır altmış metrelik yol.  Aslında elli metredir o yol. Onun ortasındaki mesela o geniş, uzun refüj ileride raylı sistem için ayrılmıştır. Orada o caddenin niye çok rahat trafik akıyor? Döner kavşaklar, kavşak düzenlemeleri çok iyi yapıldı. Bunu mesela sanayi kavşağımızı yapacağız, cuma pazarı kavşağımızı. Zaten cuma pazarı da yenilenecek. Bölgede bir meydan düzenlemesi ve yeni bir düzenleme yapılacak. O Sarıçay'ın etrafında yeni alanlar yaratacağız. Hem otopark düzenlemeleri, hem rekreasyon, dinlenme alanları, oraları düzenlememiz lazım. Çünkü kentin çok müstesna noktaları ve çok güzel yerleri. Ulaşımla ilgili yeni planımızı devreye sokacağız. Özellikle sabah ve akşam belli saatlerde belli noktalara yani hemşehrilerimiz devlet hastanesine giderken de çok rahatlıkla gitsinler. Öğrenciler kamp, üniversite kampüsüne giderken rahatlıkla gitsinler. Bu hatları hızlı bir şekilde tekrar ele alacağız. Araç sayısını buralarda çok güzel planlayacağız. Yani akıllı kent diyoruz ya. Çanakkale diyoruz ya Çanakkale işte telefonunuzdan bakacaksınız. Durakta niye beklesin bizim hemşehrilerimiz? Otobüsü nerede, hangi  durağa ne zaman gelecek hepsini görecek” dedi.

Ulaşımda Bebekli Annelere Pozitif Ayrımcılık

 CHP Belediye Başkan Adayı Muharrem  Erkek “Web sayfa Üzerinden veya herhangi bir yer üzerinden değil, Çanakkale uygulamasıyla herkes her türlü bilgiye ulaşacak belediyeyle ilgili, hizmetlerle ilgili. Anketlere de katılabilecek o uygulama üzerinden şikayetlerini de iletebilecek. Çağdaş bir kent olacak. Akıllı bir kent. Örnek bir kent olacağız. Yalnızca Türkiye'ye değil dünyaya örnek bir kent olacağız. Akıllı kent uygulamaları başladı ama bunları çok ileriye götüreceğiz. Akıllı aydınlatmalar yapacağız. Sınırsız durak, mesela bebekli anneler istediği her yerde inebilecek.  Gece belli bir saatten sonra kadınlar her yerde inebilecek. Kışın 21.00’ den sonra, yazın 00.00’dan sonra. Böyle çok uygulamamız var.  Ama ilk  ele alacağımız konu, ulaşım olacak. Yeni bir ulaşım, master planı hazırlıyoruz. Bisiklet ağımızı da oluşturacağız. Ona çok önem veriyoruz. Bisiklet dostu kenti olmalıyız.” dedi.

Sosyal Konutları Gerekirse Biz Yenileriz

 Yıllardır konuşulan ve her seçim gündeme gelen Sosyal Konutlara ilişkin projesini ve yapılacaklara da değinen CHP Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek “İsmetpaşa Mahallemizde sosyal konutlardan çok daha eski yapılar da var. Çanakkale 'de kent merkezinde nüfusun yüzde 70 yapı denetimden geçmiş. Sağlıklı binalarda oturuyor. Ama yüzde 30 yapı stoğumuzu hızla çıkartmamız lazım. Bu  konuda çalışmalara başladık. Sosyal konutlarda şu anda İstanbul'a aday olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum o zaman Çevre ve Şehircilik Bakanı'ydı, geldiği Çanakkale’de  sosyal kodlarda bir toplantı yaptılar. ‘Bizim adayımızı seçin hemen kazmayı vuralım. Burayı riskli alan ilan edelim’ demişti.  Bunun partisi olur mu? Adayı olur mu? Siyaset üstü bir konu bu. Orada insanlar yaşıyor orada ve orayı riskli alan ilan etmediler. Sosyal kutlar alanını riskli alan ilan etselerdi şimdi sosyal konutları konuşmuyor olacaktık. Belki de  şimdiye  kadar bitmişti.  Orası beş kattan sekiz kata çıkarıldı. Belediyenin de orda ciddi orada mülkiyeti var. Gerekirse belediye özveride bulunacak. Bölüm bölüm de başlamayı düşünüyoruz orada. Orada şu Anda bir apartmandaki mülkiyet sahipleri birlikte anlaşıp müteahhide verebilirler. O konumda her şeyi hazır.  Bölüm bölüm başlarsak yYapıldıkça diğerleri de gelecek. Ama merkezi yönetimle yerel yönetim tam bir dayanışma içerisinde olursa ki olması lazım. Bu çok daha önce yapılabilirdi. Biz bu ilişkileri sağlıklı bir şekilde kurarız. Ancak  özellikle bir engellemeyle karşılaşırsak da kendimiz yaparız. O gücümüz var. Gerek kooperatif modeliyle, gerekse parça parça yapılabilir” dedi.

Çanakkale’yi Ajans Planlayacak

Çanakkale’yi salıklı planlamak ve geliştirmek amacı ile planlama ajansını kuracaklarını dile getiren CHP Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek “ İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu İstanbul'da İstanbul planlama ajansını kurdu ve çok önemli başarılara imza attılar. Planlama olmadan hiçbir şey olmaz. Bu şehrin planlamamız lazım. Şehrimiz nasıl gelişecek? Bu güzel şehrin  coğrafi değerlerini, kültürel değerlerini, tarihsel değerlerini korumamız lazım. Biz Çanakkale’nin sağlıklı ve  planlı büyümesini istiyoruz. Bunun içinde Çanakkale Planlama Ajansı'nı kuracağız.  Orada da liyakatli kadrolar, akademisyenler, meslek odaları, hep birlikte çalışacağız. Biz yola çıkarken ‘ Birlikte yönetmeye  hazırız’ dedik. Bunu da samimiyetle söylüyoruz. En önemli Projemiz katılımcı olmak, şeffaf olmak, hesap verebilir olmaktır. Zaten bunlar olmazsa yerel demokrasi olmaz” dedi.

Enerji Üreten Bir Cuma Pazarı Olacak

  Projelerine de değinen CHP Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, Cuma Pazarının nasıl yenileneceğini de aktararak  “Cuma pazarını yeniliyoruz. Pazarın üstü sağlıklı bir şekilde kapatılacak. Artık yağmur yağdığı zaman, esnafımız da hemşehrilerimiz de rahatsız olmadan  pırıl pırıl bir pazarda alış veriş yapacak. Ama      her tarafını kapatmayacağız. Sonuçta biz Çanakkale 'de yaşıyoruz. Yani her tarafın kapattığımız zaman ve kapalı bir cezaevi gibi olmaz. Ancak üstü çok sağlıklı bir şekilde kapanacak ve tamamen yenilenebilir enerji üretecek. Cuma pazarının üstü  Güneş enerji panelleriyle kaplanacak. Tabii oradan ciddi bir enerji üretimi olacak. Belli noktalara pazarın yerinde kışın soğuğu engellemek için belli sistemler düşünüyoruz. Bir meydanı olacak pazarımıza girerken. Güzel bir meydan içerisinde gireceğiz. bütün peron sahiplerinin haklarını koruyarak yapacağız bunu” dedi.

Geri Dönüşüme Önem Verilecek

CHP Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek  “Temizlikle ilgili yeni düzenlemeler yapacağız. Artık ayrıştırmayı çok ileriye götürmek istiyoruz. Evde ayrıştırma.   Çöp bir ham maddedir.  Çevre yatırımları konusunda çok önemli işler yapıldı. Çöp depolama alanımız çok düzenli bir alan. Çöpten çıkan metan gazından elektrik üretiyoruz. Çöp sızıntı suyunu dahi biliyorsunuz çöp dünyanın her yerinde iki şey çıkartır, bir metan gazı, iki sızıntı suyu. Sızıntı suyunu dahi tam lisanslı arıtarak doğaya veren üç il belediyesinden biri Çanakkale . iki tane ileri biyolojik arıtma tesisimiz var. Atık sularımızı. ileri bir yola çıkartma. Marmara Bölgesi'nin her yerinde ileri biyolojik arıtma olsaydı müsilaj olmazdı. içme suyu arıtma tesisimiz çok yüksek teknolojiyle çalışıyor. Ama artık temizlikle ilgili çok daha önemli hamleler yapacağız. Özellikle ayrıştırma. Bir çöp toplama merkezimiz var. Bir geri dönüşüm merkezimiz. Birinci sınıf giysilerinizi de her türlü malzemenizi oraya götürüp bırakabiliyorsunuz. Orada ayrıştırılıyor. Bir kampanya başlatacağız Çanakkale genelinde  Evde ayrıştırma olsun istiyoruz” dedi.

Park ve Yeşil Alanlar Arttırılacak

CHP Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek “Ulaşım ve temizlik öncelikli konularımız olacak. Bir öncelikli konumuz da park alanlarımızı ve yeşil alanlarımızı hızla çoğaltacağız. Çok güzel park projelerimiz var. Halk bahçemizin üç katı büyüklüğünde yeni parklar yapacağız. Esenler  projesi de hazır, yeri de hazır. Çok önemli bir proje. Onun altyapısını ilk yıl içerisinde tamamlayıp  hemen başlayacağız. Bizim  bütün projelerimizin yerleri ve altyapıları  hazır. Çünkü çok ciddi çalıştık. Bir de belediyecilikten geldiğimiz için Kadrolarımızda çok tecrübeli ve bu konulara hakim. Yeni bir başlangıç yapıyoruz. Çanakkale halkının takdiriyle seçilirsek yeni bir başlangıç yapacağız. Liyakatli kadrolarla beraber Çanakkale 'yi örnek bir kent yapacağız.”

Çanakkale Bisiklet Dostu Bir Kent Olacak

Çanakkale’ de yoğun trafiği azalmaya yönelik bir projelerinin de bisiklet kullanımının artırmak olduğunun altını çizen Erkek “Biz isiklet dostu bir kent olmak istiyoruz. Eurovelo Avrupa Bisiklet Rotası ağına Çanakkale' yi katmak istiyoruz. Yeni bir ulaşım master planı hazırlıyoruz, stratejik plana uygun. Ulaşım ağı içerisinde güvenli ve konforlu bir bisiklet ağı oluşturacağız. Çünkü çağdaş kentlerde artık bisiklet çok önemli. Çevreci, iktisatlı, sağlıklı, çağdaş Çanakkale 'nin yapısı da biraz bisiklet kullanmaya müsait. Hep araçları konuşuyoruz, otopark meselesini tabii ki onları da konuşacağız. Ama bisiklet dostu kent olacağız. O konuda çok ciddi çalışıyoruz. Bisiklet şefliği kuracağız. Ulaştırma birimimiz içerisinde bisiklet şefimiz de hazır. Çanakkale Bisiklet Platformu'ndan çok değerli bir arkadaşımız ki belediyemizin personeli. Yani her konunun uzmanıyla çalışacağız. Liyakatli kadrolarla çalışacağız. Bu sabah o işte bisiklet dostu kent ile ilgili kısa bir video çektik. Baktım çok da gerçekten izlenmiş. Bu da beni çok mutlu etti. Çanakkale aydın bir kent. Bilinçli bir kent. Çağdaş bir kent. Çok güzel şeyler yapacağız, hemşerilerimle, sivil toplum örgütleriyle beraber ve inanıyorum. Sonra esnaf ziyaretlerimizi yaptık.” dedi.

Tüm Çanakkaleliler Sandık Başına Gitsin

 CHP Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, seçmene de çağrıda bulunarak sandık başına gitmelerini söyledi. Erkek “Öncelikle tüm hemşehrilerimin ve özellikle gençlerin sandığa gitmesi çok önemli. Oyumuzu kullanmalıyız. Yeni bir başlangıç yapacağız hep birlikte. Tam yol ileri diyorum ben de. Bir sevdadır Çanakkale bizim için. Bizim doğduğumuz, sokaklarında oynadığımız, büyüdüğümüz, okuduğumuz mesleğimizi icra ettiğimiz, yaşadığımız, yaşayacağımız  memleketimiz. Onun için biz aşığız bu memlekete. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Bir sevdadır Çanakkale derken bunu da hep  yürekten söyledik. Hemşerilerimizle, sivil toplum örgütleriyle, meslek odalarıyla birlikte çok güzel şeyler yapacağız. Ben her şeyin çok güzel olacağına  inanıyorum. Hemşehrilerime de şunu söylemek istiyorum. Kendinize de güvenin, kentinize de güvenin. Her şey çok güzel olacak”

 Cuma Deren