Beraberinde TBMM Başkanı, Genel Kurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları ile Şehitler Abidesi’nde, Çanakkale deniz Zaferi’nin 109. Yıl dönümü kutlama törenlerine katılan Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan, tüm dünyaya şu mesajı verdi;

“GELECEĞİMİZE GÜVENLE YÜRÜMEMİZİ SAĞLAYACAK İRADEYE SAHİBİZ”

Çanakkale’de yakılan ateşin, millî mücadeleyle ve Cumhuriyet’in ilanıyla neticelendiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan;

“Şimdi de eser ve hizmetlerimizle, 2023 hedefleriyle, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yaktığımız ateş, inşallah ülkemizi dünyada hak ettiği yere çıkarmamızla gayesine ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.

----------------------------------.

7 DÜVEL’E MEZAR OLAN TOPRAKLARDAN, ANLAMLI MESAJ

 “GELECEĞİMİZE GÜVENLE YÜRÜMEMİZİ SAĞLAYACAK İRADEYE SAHİBİZ”

---------------------------------------------

Çanakkale’ de 18 Mart Deniz Zaferi coşkusu.  Deniz Zaferi’nin 109. Yıl dönümü, görkemli törenler ile kutlandı.

7 Düvele mezar olan topraklardan, Şehitler coğrafyasından ses veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’de yakılan ateşin, millî mücadeleyle ve Cumhuriyet’in ilanıyla neticelendiğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Şimdi de eser ve hizmetlerimizle, 2023 hedefleriyle, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yaktığımız ateş, inşallah ülkemizi dünyada hak ettiği yere çıkarmamızla gayesine ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Zaferi’ni ve ardından gelen başarıları, tarihin en büyük yokluklarının, kuşatmalarının, ihanetlerinin yaşandığı bir dönemde elde ettiklerini ifade etti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı (MSB)Yaşar Güler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş,  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider,  Genel Kurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları ile birlikte Seddülbahir köyü Hisarlık tepedeki Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törenlere katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, önemli mesajlara imza attı. 

Gelibolu Yarımadası’nda bulunan Çanakkale Şehitler Abidesi’nde gerçekleştirilen tören; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın abideye çelenk koymasının ardından, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Dünya tarihinde eşine nadir rastlanır bir destanla Çanakkale’yi geçilmez kılan kahramanları rahmetle, şükranla anarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  sözlerini Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, kahraman orduya önderlik etme şerefine nail olan komutanları saygıyla andığını vurgulayarak sürdürdü.

Çanakkale’de yakılan ateşin, millî mücadeleyle ve Cumhuriyet’in ilanıyla neticelendiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan,

“Şimdi de eser ve hizmetlerimizle, 2023 hedefleriyle, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yaktığımız ateş, inşallah ülkemizi dünyada hak ettiği yere çıkarmamızla gayesine ulaşacaktır” ifadelerini kulandı.

ÇANAKKALE’DEN ÖNEMLİ MESAJ,

“GELECEĞİMİZE GÜVENLE YÜRÜMEMİZİ SAĞLAYACAK İRADEYE SAHİBİZ”

Çanakkale Zaferi’ni ve ardından gelen başarıları, tarihin en büyük yokluklarının, kuşatmalarının, ihanetlerinin yaşandığı bir dönemde elde ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi;

 “Bugünkü Türkiye’nin, hamdolsun, altyapısıyla, siyasi ve teknolojik gücüyle, ekonomisiyle, hedeflerini hayata geçirme konusunda çok daha büyük imkânları vardır. Çanakkale’den ve sonrasında yaşadığımız hadiselerin her birinden aldığımız dersler ışığında, geleceğimize güvenle yürümemizi sağlayacak iradeye sahibiz.

ASRIN FELAKETİNDE, MİLLETİMİZİN GÖSTERİDĞİ DAYANIŞMA, TAKDİRE ŞAYANDIR…

Geçtiğimiz yıl 53 bin vatandaşımızın şehit olmasına, 11 şehrimizde yüzbinlerce binanın yıkılmasına yol açan 6 Şubat depremlerinin ardından yaşananlar, bunun ispatıdır.

Gelişmiş ülkelerin bile yıllarca baş edemeyeceği enkaz yığınlarını biz kısa sürede kaldırdık, yeni konutları inşa edip teslimine başladık.

Asrın felaketinin ardından milletimizin gösterdiği örnek dayanışma, ayrıca takdire şayandır.”

YOLUMUZU, ÇANAKKALE RUHU AYDINLATACAK

  Türkiye Yüzyılı’ nın inşasında; Çanakkale’de yazılan destandan alınacak çok önemli dersler olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı;

“Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıktığımızda, yedi düvel üzerimize gelse yıkılmayacağımızın ispatı olan Çanakkale ruhu, yolumuzu aydınlatmaya hep devam edecek”

TÖRENLERİ, SOLO TÜRK REKLENDİRDİ

Solü Türk gösterisi, yine nefesleri kesti. Çanakkale semalarında,  görsel şlene imza atan Solo Türk, her zamanki gibi büyük beğeni topladı.

Cuma Deren