‘Dünden Bugüne Yerel Basında 18 Mart Deniz Zaferi’  Sergisi ile Çanakkale Savaşlarından günümüze kadar atılan gazete manşetlerinin yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü.

Savaşların en önemli parçalarından biri de her zaman haberleşme olmuştu. Özellikle 1. Ve 2. Dünya savaşlarında cephe gerisindeki halkın bilgilendirilmesi ve propaganda yapılması amacı ile kullanılan raçlardan bir tanesi de basın, yani gazeteler olmuştu. Bu nedenle geçmişten bugüne  basın vatandaşları bilgilendirmekte büyük bir başarı elde etmişti.  Bir toplumun hafızası niteliği taşıyan yazılı basın  her alanda olduğu gibi Çanakkale Destanını yazılırken de tarihe tanıklık etti.  Zaferin kazanıldığı o gün manşetlerle Anadolu’yu haberdar eden gazeteler zaferi günümüze kadar  taşımış oldu.

 Dünyanın dört bir yanından memlekete haber verdiği gibi Çanakkale destanı yazılırken de yaşanan hikayeler tanıklık eden gazete ve gazete manşetlerini bir araya getiren Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, düzenledikleri ‘Dünden Bugüne Yerel Basında 18 Mart Deniz Zaferi’  Sergisi ile tarihe ışık tutan manşetleri geleceğe taşıyor.

18 Mart Şehitleri Anma ve  Çanakkale Deniz Zaferi  Etkinlikleri kapsamında Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde kapılarını açan ‘Dünden Bugüne Yerel Basında 18 Mart Deniz Zaferi’   sergisinin açılışına Vali İlhami Aktaş, eşi Songül Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, eşi Sibel Biçen, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü V. Çağman Esirgemez, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, ÇOMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Önal, Yeşilay Çanakkale Şube Başkanı Doç. Dr. Nilay Köleoğlu,  protokol üyeleri, akademisyenler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.   18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ile ilgili hem o dönemin hem de yakın zaman gazeteleri tarafından atılan manşetlerin yer aldığı sergiyi gezen Vali İlhami Aktaş ve protokol üyelerine bilgiler verildi. Zafere ışık tutan manşetlerin yer aldığı sergi  yoğun ilgi gördü.

Şerife Erdem