Çanakkale Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Sahipli, sahipsiz kurumların hayvanlar açısından sorumluluk sınırları, Sokak hayvanlarının beslenmesi  ve hayvanlar açısından suyun önemi, Hayvan severlik nedir? Gönüllü hayvan sever nasıl olmalı? Sahipli, sahipsiz Kısırlaştırmanın hayvanlar açısından önemi  gibi bir çok konunun işlendiği bir panel düzenlendi. Veteriner Hekimler Odası tarafından alınan kararlar, sokak hayvanlarının tedavileri ve beslenmeleri, Çanakkale Belediyesi Veteriner Hekimliği hizmetleri ve daha bir çok konu ile ilgili  bilgilerin verildiği panele STK temsilcileri ve çok sayıda hayvansever katıldı.

 ÇASEMDER Yönetim Kurulu Bşkanı, ASEMDER Can Dostları  Komisyonu Üyesi ve Çanakkale Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu (KKHHÇG) Kolaylaştırıcısı Ülviye Çalıdağ’ın moderatörlüğünü yaptığı Panele,  Çanakkale Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürü  Veteriner Hekim Görkem Bakır ve Çanakkale Veteriner Hekimler Odası Genel Sekreteri Veteriner Hekim Hakan Bozkurt konuşmacı olarak katıldılar.  Hayvan hakları başta olmak üzere sahipli sahipsiz hayvanlarla ilgili bir çok konu ele alındı.

Panelin Açılış konuşmasını gerçekleştiren Çanakkale Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu (KKHHÇG) Kolaylaştırıcısı Ülviye Çalıdağ, ilk olarak çalışma grubunun kurulması ve yaptığı  çalışmalar hakkında bilgiler vererek “Şubat ayında Ş  ayında kurulum çalışmalarına başlayarak Mart'ta Kent Konseyi Başkanlığı Hayvan Hakları Çalışma Grubu Formu doldurularak iletilmiş, kabulünden sonra da  16 Mart 2023  tarihinden itibaren faal olarak başlamıştır. Grup, Kısırlaştırma konusunda gönüllülerle birlikte kurumlara destek olmaya çalışılmaktadır. Kedi köy Gönüllü Çalışma Grubu oluşturulmuştur. Hemen her gün bir iki gönüllü Kedi köyü'ne giderek oradaki arkadaşlara destek vermeye çalışmaktadır. Özel kliniklerle, veterinerler odası iş birliğinde ve kent konseyi çalışma grubuyla ortak bir çalışma yapıldı. 4 Ekim'de her özel klinik tarafından sokak canlarının kedilerinin kısırlaştırması sağlanmıştır.  Amacımız Çanakkale'de yaşamanın her canlı için ayrıcalıklı olması gerektiğinden yola çıkarak, hayvan haklarını korumak, savunmak, toplumu bu konuda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek, izleme, destekleme çalışmaları yapmak, sorunlara çözüm dair farklı etkinlikler yaparak ilgili kurumlar ile hayvanseverler arasında sürdürülebilir koordinasyonun sağlanması için çalışmaktır” dedi.

Yapılan  açılış konuşmaların ardından başlayan Panelde Çanakkale Belediyesi Veteriner Müdürü, Veteriner Hekim Hakan Bozkurt, Veteriner Hekimler Odası tarafından alınan kararlar, sokak hayvanlarının tedavileri ve beslenmeleri gibi konulara değindi. Veteriner Hekim Görkem Bakır ise, Çanakkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünün faaliyetlerine ilişkin bir sunum gerçekleştirirken, verilen hizmetler ve sorumluluk konularına yönelik bilgiler paylaştı. Panel, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

 

Cuma Deren