Tarımsal üretimde her geçen gün gelişen Çanakkale’de üretim verimini arttırmak için çalışmalar da gerçekleştiriliyor. Sadece tarımda değil sanayi ve diğer alanlarda da gelişen Çanakkale’de  en çok üretilen ürünlerden biri de zeytin ve zeytinyağı oldu. Bu yıl üreticilerin zeytin rekoltesinde düşüş beklediği bir yıl olsa da işçiler zeytinliklerde mesaiye başladı.  Kasım ayı başında başlayan zeytin toplama sezonu le iş başı yapan işçiler ve işletmeleri ziyaret eden Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan, hem işçi hem de üreticilerle bir araya gelmeye devam ediyor.

Coğrafi İşaretli Zeytinyağı Üretim İşletmelerine Ziyaret

Üretimin başladığı Kasım ayının başından bu yana bölge bölge zeytinlikleri ziyaret eden  Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan, Coğrafi işaretli Geyikli Zeytinyağının üretildiği üretim tesislerini ziyaret ederek  hem üretim alanında işçilerle bir araya geldi hem de  işletmelerde denetimlerde bulundu. Türkarslan, zeytin hasat sezonu Ezine programı kapsamında Geyikli'de; Osman-Hakkı Aker'e ait zeytinlik ve zeytin işleme tesisinde incelemelerde bulunarak, üretim sezonu hakkında bilgi aldı.

İl Müdürü Nazan Türkarslan'ın katıldığı zeytin hasat sezonu programı kapsamında ziyarett ettiği bir başka ilçe olan Bayramiç ilçesi programı kapsamında ise Tarım ve Orman Bakanlığı  Kırsal Kalkınma Yatırımları  desteklemelerinden yararlanarak kurulan  S.S. Bayramiç Zeytinli Köyü Tarımsal Kalkınma   Kooperatifi ve  SS Saçaklı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerini ziyaret ederek sızma zeytin yağında incelemelerde bulundu.

 

Cuma Deren