Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı 2023 - 2024 bilimsel ve sanatsal etkinlikler tanıtım toplantısı ile yeni dönem başlatıldı.
 2009 yılında kurulan ancak geçtiğimiz 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında ilk öğrencilerini alan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuvarı,  yeni dönemde de müziğe büyük katkı vermeye hazırlanıyor. Yeni dönemde  de başarılı çalışmalara imza atacak olan Devlet Konservatuarı 2023 - 2024 bilimsel ve sanatsal etkinlikler tanıtım toplantısı  gerçekleştirdi. Nedime Hanım Konağında gerçekleştirilen Tanıtım toplantısına Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Türkmen, ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karakaya,Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı,  kamu kurum temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Kültür Ve Sanat'a Katkı Veriyoruz
Yeni dönem için verilen kokteylin ardından bir konuşma yapan ve  kentin müzik ve sanat dünyasına katkıda bulunduklarını belirten ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karakaya "Açıldığı gündne bu yana  konserler, festivaller, atölye çalışmaları, sempozyumlar ve birbirinden kıymetli  eğitsel, sanatsal faaliyetler gerçekleştirdik.  Bu kapsamda 60 il dışından  65 il içinde olmak üzere bubilimsel ve sanatsal faaliyetlere  katkıda bulunacak olan çok kıymetli bilim ve sanat  insanları ile birlikteyiz.  Bu kıymetli sanatçılarımız arasında  18 üniversite mensubu  hocamız ve sanatçımız mevcut.  Akademik ve idari personellerimiz ile birlikte elimizden geldiğince Kültür ve sanat hayatına  katkıda bulunmaya çalışıyoruz.  Bu anlamda desteklerini her zaman arkamızda hissettiğimiz Valimiz, Belediye Başkanımız ve Rektörümüze teşekkür ediyorum" dedi.
Festivallare Daha İyi Hazırlanacağız
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Cüneyt Ernoğlu ise yaptığı açıklamasında, konservatuarın müzik alanındaki çalışmalarına değinerek "Kendini sürekli yenileyen, kente dokunan,  sosyal faaliyetler noktasında  bir çok etkinliğe sahne olan, eğitime aldığımız öğrencileri nitelikli bir müzik ve sanat eğitimi sonucunda ülkeye kazandırıyoruz.  Konservatuar müdürlerimizin bu başarıda önemli emekleri var. Katkı noktasında Çanakkale sınırlarını aştık ve artık ülke sınırlarındayız.  Kısa sürede konservatuarımız güzel işler başardı.  Bu döenem de kentin her noktasında 181 etkinlik pilanlandı. Dolayısı ile kentin her noktasına ulaşan nitelikli bir  devlet konservatuarı ve dolu bir dönem geçirecek. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Troya Kültür Yolu Festivaline de katkılarda bulunduk. İnşallah önümüzdeki sene  daha geniş bir katılım göstereceğiz" dedi.
Türk-Japon Dostluk Konseri Verildi
Konuşmaların ardından tamamlanan açılış kokteylinin ardından   Türk-Japon Dostluk konseri verildi.  Nedime Hanım Konağı Gösteri salonund gerçekleştirilen konserde  iki ülkenin bilinen eserleri seslendirildi. Kanunda Oğuz Kararkaya, Kılasik Kemençede  Merve Eken Küçükaksoy,Erhu'da NataukoDoı çalgıda dururken solist İlknurt Mert ise çalınan şarkıları seslendirdi.
Cuma Deren