Düzensiz göçmenlerin, balık istifi bindirildikleri ecel tekneleri alabora olup facialar yaşanıyor, Umuda yolculuğa çıkanlar ölümcül plandan bir türlü vaz geçmiyor.
Öleceklerini bile bile, insan tacirlerine kişi başı binlerce Dolar ya da Euro ödeyen düzensiz göçmenler, Sahi Güvenlik, Polis ve Jandarma tarafından son anda Azrail’ in elinden adeta çekip alınıyor.
YAKIT İKMALİ İÇİN YANAŞTI POMPAYA ÇARPTI.
KAZA OLMA SA, FARK EDİLMEYECEKLERDİ…
Yunanistan’ ın Midilli adasına deniz yolu ile ulaşmak için kara yolculuğuna çıkan onlarca düzensiz göçmen, branda ile üstleri örtülü kamyon kasasında, sürücü yakıt ikmali için yöneldiği petrol istasyonunda, pompaya çarpıp kaza yapınca fark edildi. Ölümüne deniz yolculuğu başlamadan yaşadıkları macera son buldu.
OLASI FACİAYA RAMAK KALA
ÖLÜM ROTASINDA, ONLARCA HAYAT
Sahil Güvenlik unsurları, Kuzey Ege Denizi’nde icra ettikleri devriye seyri sırasında, Yunan Sahil Güvenliği’ nin Türk karasularına geri itip, ölüme terk ettiği kafileyi fark etti. Olası bir felaket bu sayede önlendi,  42 hayat yaşama bağlandı.
-------------------------------------------------  
Düzensiz göçmenler, bile bile lades peşinde
ÖLÜMCÜL  YOLA, PEŞİN ÖDEME!..
-------------------------------------------------
Akıllara durgunluk veren umut yolcuları, yakala yakala bitmiyor. İnsan tacirlerinin, yasa dışı göç yoluna çevirdikleri Ayvacık sahillerinde, hemen her gün yeni bir mucize yaşanıyor.
Türk Sahil Güvenliği, Yunan unsurlarının, geri itip ölüme terk ettikleri düzensiz göçmenleri, Azrail’ in elinden son anda çekip almayı başarıyor.
Küçükkuyu  açıklarında,  yine bir mucize yaşandı. Türk Sahil Güvenliği kahramanlık gösterdi. Yunanistan Sahil Güvenlik ekiplerinin, Midilli yönüne seyir eden düzensiz göçmenleri taşıyan bir tekneyi,  Türk karasularına itip ölüme terk ettiğini fak edip, 42 can’ ı yaşama bağladı.
Dünya kamuoyunu gözleri önünde,  insan hayatını hiçe sayan davranışlarını sürdüren Yunan unsurları, yıllardır uyguladıkları geri itme yöntemini önceki akşam bir kez daha yineledi.
Yunan Unsurları Tarafından Ölüme Terk Edilen 42 Kaçak Göçmen,  Kuzey Ege Denizi’nde Devriye grevi icra eden Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı
YAKIT İKMALİ İÇİN YANAŞTI POMPAYA ÇARPTI.
KAZA OLMA SA, FARK EDİLMEYECEKLERDİ…
Yunanistan’ ın Midilli adasına deniz yolu ile ulaşmak için kara yolculuğuna çıkan onlarca düzensiz göçmen, branda ile üstleri örtülü kamyon kasasında, sürücü yakıt ikmali için yöneldiği petrol istasyonunda, pompaya çarpıp kaza yapınca fark edildi. Kçüçukkuyu’ ya ulaşılmadan ölümüne deniz yolculuğu başlamadan yaşadıkları ölümcül macera böylelikle son buldu.
OLASI FACİAYA RAMAK KALA
ÖLÜM ROTASINDA, ONLARCA HAYAT
Ayvacık ilçesi açıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince, Türk karasularına geri itilerek ölüme terk edilen 42 kaçak göçmen, önceki gece Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Ayvacık ilçesi açıklarında rutin devriye görevi icra eder iken, başarılı bir hayat kurtarma operasyonuna imza attılar.
İki ayrı operasyonda iki ayrı lastik bot içinde bulunan bir bir gurup düzensiz göçmen, son anda Azrail’ in elinden çekip alındı.
Çanakkale Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı TCSG-28 botu tarafından Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilerek ölüme terk edilen iki lastik bot içindeki toplam 42 kaçak göçmen bu operasyonlar ile hayata bağlandı.

 Cuma Deren