Ayvacık ve Eceabat açıklarında onlarca göçmen, deniz taşımacılığına müsait olmayan öyntemler ile yolculuğ açıkarıldıkları sırada, başlarına bir deniz kazası gelmeden kurtarıldı.
Ayvacık Açıklarında 20, Eceabat Açıklarında 34
Sayılra her geçen gün artmaya başladı. Önceki gün 33 göçmeni, balık istifi bindirildikleri lastik bot içinde, alabora olmaya ramak kala hayata bağlayan Sahil Güvenlik, önceki akşam yine onlarca hayatı Azrailin elinden son anda çekip almayı başardı.
Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince 20 kaçak göçmen kurtarıldı.
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, bir grup kaçak göçmen olduğu bilgisi üzerine harekete geçti.
Alınan bilgiye göre; Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilen lastik bot içindeki 20 kaçak göçmen ba sayede kurtarıldı. Kaçak göçmenler işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.
Bir dier kutarma operasyonunun adresi ise Eceabat açıkları oldu.  34 kaçak düzensiz göçmen ve 1 göçmen kaçakçısı operayonda yakalandı.
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Eceabat ilçesi açıklarında İtalya rotası üzerinde yelkenli tekne içerisinde bir grup kaçak göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine, Acil kodu ile  harekete geçti.
Bölgeye giden ekipler, toplam 34 kaçak göçmen ve 1 göçmen kaçakçısını yat içinde yakaladı. Yakalanan göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildiği öğrenildi.
Haber: Şerife Erdem
Fotoğraf: Sahil Güvenlik